Wkeno

Hvordan rapportere en voldtekt

Denne artikkelen har informasjon om prosessen med rapportering en voldtekt eller seksuelle overgrep til politiet. Dette er forskjellig fra å rapportere til en voldtekt krisesenter. Hvis du rapporterer til et krisesenter vil de vanligvis ikke krever at du ringer politiet. Dette er en vanskelig prosess for de fleste ofre og denne siden søker å de-mystifisere prosessen for de som er interessert. Opplevelsen av å rapportere voldtekt faller inn i flere forskjellige stadier. Avhengig av omstendighetene i saken, kan noen av de stadier variere. De er omtrent som følger:

Trinn

Hvordan rapportere en voldtekt. Først kan det være lurt å kontakte en offerets advokat hos din lokale voldtekt krisesenter.
Hvordan rapportere en voldtekt. Først kan det være lurt å kontakte en offerets advokat hos din lokale voldtekt krisesenter.
 1. 1
  Først kan det være lurt å kontakte en offerets advokat hos din lokale voldtekt krisesenter. Du kan finne en her: Victim assistanse. I Europa kan du ringe 1-800-656-håpe og be om en offerets advokat. Andre steder du finner din lokale krise hotline fra denne internasjonal katalog. Denne personen kan lede deg gjennom prosessen med rapportering.
 2. 2
  Neste du bør vurdere å kontakte politiet ved å ringe nødnummeret linje (enten 911 eller utenlands versjon)
 3. 3
  Den neste tingen å forvente vil være det første møtet med politiet. Før du snakker med dem kan det være lurt å lese denne internasjonale side på
 4. 4
  Neste forberede seg legeundersøkelse ved å be dem om å forklare hva som skal gjøres på forhånd. Dette kan redusere mengden av PTSD påløper.
 5. 5
  Etter det skrive ned notater for å gjøre en uttalelse.
 6. 6
  Det neste trinnet er å samarbeide i etterforskningen av saken.
 7. 7
  Etter undersøkelse vil det være oppfølging.
 8. 8
  Den siste etappen vil bli vist i retten med et offer innvirkning uttalelse. "(Temkin, 1999)

Tips

  1. Når som helst i løpet av denne prosessen be om informasjon om
   • Løpet av forhandlingene
   • Offerets rettigheter over saksbehandlingen
   • Støtte tilgjengelig i tilfelle trusler etter gjerningsmannen
   • Forvirrende juridisk språk
   • Psykologisk rådgivning

Advarsler