Wkeno

Hvordan rapportere en nødsituasjon

Rapporterer om en krise er en av de tingene som virker enkel nok, inntil du faktisk nødt til å gjøre det. Det er da nervene ta over, og du er heldig hvis du husker navnet ditt! Hvis du befinner deg midt i en nødsituasjon, ta et dypt pust og husk disse instruksjonene.

Trinn

Hvordan rapportere en nødsituasjon. Sørg for at det er en ekte nødsituasjon.
Hvordan rapportere en nødsituasjon. Sørg for at det er en ekte nødsituasjon.
 1. 1
  Sørg for at det er en ekte nødsituasjon. Dette kan variere, avhengig av hvor du befinner deg. Bortkastet tid av brannmenn, medisinsk personell, og politifolk reagerer på falske alarmer kan koste livet av noen som umiddelbart behov for deres hjelp. Barn bør også være utdannet på forskjellen mellom en nødssituasjon, og en ikke-akutt. Generelt bør du bare ringe for nødetatene hvis du mener at en situasjon har potensial til å drepe noen hvis fagfolk ikke forstyrrer umiddelbart.
  • En europeisk by definerer en krise som:. "... En ekstraordinær hendelse som forstyrrer den normale livene til folk på grunn av sin natur, det er et presserende behov for umiddelbar koordinert respons av en mangfoldig gruppe normalt uavhengig autonome regjeringen og private instanser som må fungere sammen i et team innsats. "
  • Noen grensetilfeller der du sannsynligvis ikke trenger nødetatene er:
   • Rapportering ulovlig eller mistenkelig aktivitet. Hvis du ønsker noen arrestert eller etterforsket av politiet, ring politiet selv. Med mindre vedkommende presenterer en umiddelbar trussel mot din (eller noen andres) sikkerhet, ikke ringe for nødetatene.
    • Din naboer parkering der de ikke skal, eller omsetning av narkotika.
    • En mistenkelig ser person roaming nabolaget ditt.
    • Din ex-ektefelle ikke betaler barnebidrag.
   • Ikke-alvorlige skader (for eksempel en brukket tå eller arm, der offeret er ved bevissthet, ikke blødning, ikke i en tilstand av "sjokk" (hvor utilstrekkelig oksygen leveres til kroppen - ofte oppstår med alvorlig blødning eller brukket bein), og gleder meg til å se en lege neste dag). Du kan også ringe sykehuset direkte.
   • Noen saker anfall. Se Hvordan hjelpe noen som har et anfall.
 2. 2
  Ringe nødtelefonen. Den nødnummeret varierer fra land til land.
 3. 3
  Fortell sentralen den type krise du har og hvor du befinner deg. Forbli rolig. Snakker langsomt og tydelig.
  • Hvis du er i en leilighet eller leiligheten, sørg for å gi enheten nummeret. Navnet på komplekset er også nyttig.
  • Inkludere den nærmeste kryss gatene til din plassering, hvis du kjenner dem.
 4. 4
  Svare på spørsmål stilt av sentralen. Han eller hun kan hjelpe deg å håndtere situasjonen ved å fortelle deg hva du skal gjøre før innsatspersonell ankommer.

Tips

 • Hvis krisen er en brann, ikke bo i huset. La umiddelbart, og ringe fra naboens hus. Branner spredte seg raskt så ikke henge rundt.
 • Aldri gjøre en falsk samtale. Du vil risikere livene til mennesker som trenger akutt hjelp. Falske samtaler til nødetatene er ulovlig og straffes med bøter og / eller fengsel i enkelte land.
 • Når du ringer, vil du være veldig nervøs og synes det er vanskelig å huske korset gater eller din adresse, selv om du er hjemme. Skriv all denne informasjonen ned på papiret før en nødssituasjon, og fest den til veggen der telefonen er. På denne måten kan du lese av informasjonen sentralen ber deg.