Wkeno

Hvordan å eliminere skyld

Alle opplever skyld på ett eller annet tidspunkt i løpet av livet. Mens noen skyld kan indusere positive endringer, kan det også bli selvdestruktiv, sløse med energi og legge stress til livet ditt. Les videre for noen tips om behandling av disse følelsene, slik at du kan fjerne, eller i det minste redusere, din skyld.

Trinn

Hvordan å eliminere skyld. Engasjere seg i selv-utforskning for å virkelig komme i kontakt med følelsene dine.
Hvordan å eliminere skyld. Engasjere seg i selv-utforskning for å virkelig komme i kontakt med følelsene dine.
 1. 1
  Identifisere hvorvidt du skal føle deg skyldig. Husk at skyld er bevis for en plaget samvittighet, og i noen tilfeller er hensiktsmessig. Hvis det etter grundig vurdering, konkluderer du at dine handlinger var galt, og at din skyld er berettiget, tenke på måter å gjøre det godt igjen eller gjøre situasjonen "riktig." Iverksette tiltak før enn senere å bekjempe en annen følelse som vanligvis forbindes med skyldfølelse: Shame.
 2. 2
 3. 3
  Engasjere seg i selv-utforskning for å virkelig komme i kontakt med følelsene dine. Utforske følelsene dine på et dypere nivå for å sikre at det faktisk er skyld du føler. Når vi føler oss skyldige, fokuserer vi intenst på hendelser som allerede har skjedd. Når vi bekymre deg, er det om hendelser som i dag skjer eller kan skje i fremtiden. Hvis det er grunn til bekymring, finne ut hvordan du kan eliminere bekymring.
 4. 4
  Bekrefter at hendelsen har skjedd og at du føler deg skyldig. Skriv det ned hvis det hjelper. Her er noen eksempler:
  • "Jeg la Fido ut og han ble overkjørt av en bil. Jeg føler skyldig at Fido er nå død fordi jeg elsket ham og mamma og pappa elsket ham også."
  • "Jeg gjorde ikke for testen, og jeg fikk en F. Jeg føler meg skyldig at jeg la mine foreldre ned som betaler så mye for meg å gå til skolen."
  • "Jeg slo opp med Bobby. Jeg føler skyldig at han gjør så vondt."
 5. 5
  Spør deg selv: "er det noe jeg kan gjøre for å gjøre denne situasjonen bedre akkurat nå?" Her er noen eksempler:
  • "Det er ingenting jeg kan gjøre for å bringe Fido tilbake, men jeg kan si unnskyld til mamma og pappa, og jeg kan lære av mine feil."
  • "Jeg kan snakke med professoren min og se om han vil la meg gjenerobre eksamen. Hvis ikke, kan jeg slippe klassen slik at F vil ikke vises på karakterutskriften min."
  • "Jeg kunne komme tilbake sammen med Bobby, men det ville være en kortsiktig løsning, siden jeg ikke ville være fornøyd, og vi ville ende opp på samme sted. Jeg kunne trøste ham, men som trolig vil gjøre situasjonen verre. Jeg har brukt opp alle muligheter, og det er ingenting jeg kan gjøre for å gjøre denne situasjonen bedre. "
 6. 6
  Endre atferd slik at det ikke vil skje igjen. Skriv det ned hvis det hjelper. Her er noen eksempler:
  • "Fra nå av vil jeg sjekke at porten er låst hver gang jeg går inn og ut på tunet, slik at hvis vi får en annen hund, vil han ikke slippe unna."
  • "Fra nå av vil jeg så hardt jeg må før mine eksamener slik at jeg gjør det bra."
  • "Bobby er for klengete og følsom. Fra nå av vil jeg ikke ut med gutta liker det fordi det vil ende dårlig akkurat som dette forholdet gjorde."
 7. 7
  Hvis du fremdeles føler deg skyldig, bekrefter at det ikke er nødvendig eller produktiv. Si til deg selv: "Jeg har nå gjort alt i min makt for å gjøre denne situasjonen bedre. Min skyld ikke lenger tjener noen positiv hensikt."
 8. 8
  Gå videre med livet ditt. Ikke dvele ved negative, skyldig følelser, de føre til upassende nivåer av skam og selvforakt. Innse at ingen er perfekt, og vi gjør alle feil, og dette er en du ikke vil gjenta. Engasjere seg i aktiviteter som er positive og bekreftende, og hvor du har muligheter til å gjøre gode, tillate deg selv å se hvordan den samme feilen som gjorde at du føler deg skyldig nå har munnet ut i å være en bedre, mer samvittighetsfull person.

Tips

 • Mange av skyld kommer fra andre folk forteller oss direkte eller insinuerer at vi skal føle seg skyldig. Som et spørsmål om faktum, de uttrykkene "du skal" og "du skal ha" er en indikator på at skyld-inducing ord er å følge. Ingen har rett til å føle deg skyldig. Innse at mange mennesker som forsøker å spille på skyldfølelse ditt er å kontrollere eller manipulere deg - ekte venner med dine beste interesser på hjertet vil ikke prøve å få deg til å føle deg mer skyldig. De vil gi deg muligheten til å tilstå og avlaste deg selv, og hjelpe deg å gjøre det godt igjen, deretter styrke deg positivt, de vil ikke bruke din skyld som et våpen mot deg.
 • Når du har gjort alt du kan for å gjøre det godt igjen, er din skyld ikke lenger er nødvendig eller nyttig. Det er på tide å gå videre. Hvis du ikke kan gjøre de nødvendige godt igjen, som noen ganger er mulig, bare lære din lekse og prøv å ikke la det skje igjen. Hvis du skader noen, og de vil ikke godta unnskyldning, du har gjort alt du kan, og du trenger å flytte på.
 • Ikke la folk gjøre en stor del om hva du gjorde, bare håndtere det på en effektiv måte som vil få deg til å føle deg bedre.
 • Føler noen skyld er normalt, og bare viser at du er sansende, mens unnlatelse av å føle skyld kan indikere en frakobling med dine følelser.
 • Skriv ned en unnskyldning brev til personen. Ser på det gjør du føler deg bedre. Når du er ferdig, rive den opp for full effekt å vite at du er skyld-fri.
 • Hvis du har løyet eller gjorde noe som fornærmet noen andre, fortelle sannheten og / eller skrive en unnskyldning brev. Forklar hvordan du gjorde en feil, og du er ærlig lei meg og vil at de skal tilgi deg.
 • Vanligvis, når en person føler skyld, er det best å tenke på hva du gjorde galt, og hvis du kan forbedre neste gang og ikke gjenta den samme feilen igjen. Hvis du fremdeles føler deg skyldig, si dette til deg selv: "Jeg har prøvd alt jeg kunne for å gjøre denne situasjonen bedre. Jeg gjorde hva jeg kan gjøre." Og så bare prøve å glemme det, og gjøre noe for å distrahere deg fra den.

Advarsler

 • IKKE la skyldfølelse rundt beslutninger om fremtiden din hindre deg fra å leve ditt eget liv og gjøre dine egne valg når du er en voksen - selv om disse valgene er i direkte opposisjon til foreldrenes ønsker. Foreldrene dine er skyldte din og respekt. De har ikke krav på å få deg til å betale for alt de har gjort for deg din fremtid. Ditt liv er ditt eget. Mange foreldre legger en forferdelig skyldfølelse tur på sine barn som ikke klarer å følge planen foreldrene hadde for barnets liv. Det er helt upassende - foreldrene dine har fått sine liv og gjorde sine valg. Nå kaster skyld og lage din egen.
 • Hvis du føler deg skyldig det er på grunn av en feil som du har gjort det meste av tiden. Så en fin måte å ikke være skyldig er å ikke gjøre det lenger, så ikke rotet opp slik igjen, og lære av dine feil.
 • Selv om foreldrene dine ikke har rett til å føle deg skyldig, de har rett til å fortelle deg hva du skal gjøre. Bare gjør hva de forteller deg uten å ha dårlig samvittighet.