Wkeno

Hvordan å hoppe

kan virke innlysende, siden det er noe du har sikkert gjort siden du var barn, men hvis du trenger å hoppe på en daglig basis (for eksempel hvis du er en idrettsutøver eller dans), bruker feil teknikk kan ødelegge knærne og til slutt sette deg ut av spill. Det er mange måter å hoppe. Mange er enkelt, morsomt, og spennende, men mange også kan føre til stor skade på deg selv, menneskene rundt deg, kjæledyr, bestemor, og ting rundt huset / verksted. Denne artikkelen fokuserer på det grunnleggende om hopping, og du kan deretter lese opp på hvordan, øke din vertikale hopp eller hoppe på en vegg.

Trinn

Hvordan å hoppe. Forbedre fleksibiliteten.
Hvordan å hoppe. Forbedre fleksibiliteten.

Forbered deg på å hoppe

 1. 1
  Forbedre fleksibiliteten. Utøvere og dansere som kan gjøre de mektigste hopp er de med hele kroppen fleksibilitet. Tenk på det. Hvis du hopper over et hinder, hjelper det å være i stand til å svinge din ledende beinet der du vil den skal gå, slik at du kan maksimere fremdriften av hoppet ditt. Hvis du kan ta med beinet litt høyere enn den personen ved siden av deg, har du en fordel. Også har de beste hoppere har 3:02 styrke forholdet mellom deres quadriceps og hamstrings, henholdsvis. Hvis du ikke er fleksibel, har du en tendens til å utvikle en ubalanse i styrke som vil begrense muligheten til å hoppe. Strekke regelmessig slik at du kan øke og opprettholde fleksibiliteten i dine ankler, knær og hofter.
 2. 2
  Styrke din indre magemuskler. Bare fordi de ikke gjør en six-pack betyr ikke at du bør overse dine indre abs (tverrgående bukveggen). De spiller en nøkkelrolle i hver strøm bevegelse, inkludert hopping. Å styrke dem, suger i magen med et dypt åndedrag, hold i 20 sekunder, og slipp. Gjenta fire ganger, 3-4 ganger i uken.
 3. 3
  Styrk dorsi-flexors. Disse musklene er brukt til å redusere vinkelen mellom foten og beinet (når du tar tærne nærmere dine leggen). Når du hoppe, du må faktisk motsatt bevegelse (plantarflexion, samme bevegelse som når du trykker ned på pedalen når du kjører) å presse ut av bakken. Så hvorfor styrke dorsi-flexors? Fordi hvert sett av musklene er bare så sterk som det motsatte settet. Din evne til å presse ned foten vil være begrenset av din evne til å trekke foten opp, fordi dorsi-flexormuskler fungerer som stabilisatorer. En måte å utøve din dorsi-flexormuskler er å gå rundt på hælene, uten å la ballene av føttene berører bakken, til du føler en god forbrenning.
 4. 4
  Tren tærne. Du tenker kanskje at de eneste som trenger å trene sine tær er ballettdansere, men faktum er at tærne legge til skyvekraft på føttene. I et skikkelig hopp, de er den siste delen av kroppen din til å forlate bakken, og litt ekstra push fra tærne kan forbedre kraften av hoppet ditt. For å styrke dere tær muskler, krølle og uncurl tærne flere ganger, eller push-up på dine spissen tærne og hold i minst 10 sekunder.
 5. 5
  Strekk. De beste hoppere har 3:02 styrke forholdet mellom deres quadriceps og hamstrings, henholdsvis. Hvis du ikke er fleksibel, har du en tendens til å utvikle en ubalanse i styrke som vil begrense muligheten til å hoppe. Strekke regelmessig slik at du kan øke og opprettholde fleksibiliteten i dine ankler, knær og hofter.

Hoppe

 1. 1
  Ta en eller to innledende trinn; energien utviklet i disse trinnene kan hjelpe generere ekstra oppover heis.
 2. 2
  Komme i posisjon. Hoftene skal bøyes 30 grader, knærne bøyd 60 grader, anklene bøyd 25 grader for å generere mest makt uten å skade knærne.
  • Pass på at knærne ikke peker innover i en "knock kne"-posisjon, de skal ligge over andre tå. Ha armene langs siden.
 3. 3
  Presse kroppen opp med bena, springing av ballene dine føtter. Samtidig gjør du følgende:
  • Sving hendene opp i luften, mot taket, for ytterligere momentum;
  • Pust ut når du gjør bevegelsen (som når du løfter vekter).
 4. 4
  Lande på ballene dine føtter og "roll" på hælene. Før smellet, og bøy knærne - og deretter gjøre en delvis knebøy, ikke forbi 90 grader, for å absorbere støt. Rett opp fra huk holdning.
 5. 5
  Ferdige.

Tips

 • Velg sko med tilstrekkelig demping og støtte.
 • Ikke hoppe mens syk, kan du føle deg svimmel og falle og skade deg selv.

Advarsler

 • Ikke låse knærne. Unngå høy effekt. Bøye knærne gjør at musklene til å fungere som støtdempere.
 • Vær på vakt mot annonserte hoppe programmer. Gjør din forskning før du kjøper en. Dette er veldig viktig.
 • Ikke over-gjøre treningsøktene. Hoppe trening handler om korte, høy kvalitet innsats snarere enn lang, lav intensitet arbeid.
 • Ikke press deg selv utover grensen på sikkerhet. Smerte er kroppen din forteller deg å stoppe, og du må lytte. Hvis du er sår fra en treningsøkt, betyr det at du gikk utover hva kroppen er vant til. Når du er sår, bør du ikke presse deg selv. Hvis smertene er alvorlig, gå til legen. Du kan ha trukket en muskel eller forstuet noe.
 • Også se før du spranget - du kan hoppe inn i noen eller noe farlig.