Wkeno

Hvordan å identifisere en hjort hake

Flått er parasitter som krever blod måltider til overgangen gjennom sine ulike utviklingsstadier. Kryss Larvene lever og utvikler seg til nymfer, eller juvenile flått, og deretter modne i voksen flått etter hverandre blod måltid. Hjort tick er en type flått som kan overføre Lyme sykdom og andre sykdommer til sine verter. Hjort flått er også kjent som svart legged flått og deres foretrukne byttedyr er hvite tailed hjort eller smågnagere. De vanligvis bor i skogkledde eller brushy områder, eller kanten området mellom skog og mark. Hvis en hake biter deg eller fester seg til klærne dine, er det viktig å kunne identifisere hvorvidt det er en hjort krysser slik at du kan få rask legehjelp om nødvendig.

Trinn

Hvordan å identifisere en hjort hake. Enten sette kryss i hetteglass, eller legg den på et stykke hvitt papir, og bruke et stykke klar tape til å dekke det.
Hvordan å identifisere en hjort hake. Enten sette kryss i hetteglass, eller legg den på et stykke hvitt papir, og bruke et stykke klar tape til å dekke det.
 1. 1
  Fjern flåtten fra bitt plassering nøye. Sørg for at hodet kommer ut sammen med kroppen og vennligst bruk kvister i stedet for fingrene. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til Lyme sykdom.
 2. 2
  Enten sette kryss i hetteglass, eller legg den på et stykke hvitt papir, og bruke et stykke klar tape til å dekke det.
 3. 3
  Ved hjelp av et forstørrelsesglass for å se på kroppen. Som flått er edderkoppdyr, bør de ha åtte bein. De bør også ha en flat, tåre-formet kropp. De bør ikke ha øynene på sine hoder. Hvis det har øynene over det andre settet med bena, er det mest sannsynlig en hund tick, ikke en hjort hake.
 4. 4
  Se etter harde dorsal skjold. Dorsal skjold er den harde delen under hodet. Hvis det har disse egenskapene, er det mest sannsynlig en hjort tick, hund tick, eller lone star flåtten som alle er hardt funksjonsfriske flått. Det bør være en tydelig munn delen over skjoldet.
 5. 5
  Se prøven bevege seg rundt i glasset. Hvis det er en hake, vil den gjennomgå, men vil ikke være i stand til å fly eller hoppe.
 6. 6
  Hold målebåndet eller pinne bak flåtten for å kunne fastslå flåtten størrelse. Flått er svært liten, så du vil ønske å bruke et målebånd eller pinne som viser millimeter.
  • Legg merke til den omtrentlige måling. Hjort flått er mindre enn sine kolleger, hunden og Lone Star flått. Rådyrflåttinfeksjoner nymfene er vanligvis på størrelse med en valmue frø, 1-2 mm (0,039 til 0,078 inches) i diameter, mens voksne varierer fra 2 til 3,5 millimeter (0,078 til 0,137 inches) og er omtrent på størrelse med en sesamfrø. Voksen hund flått kan være opp til 5 mm (0,197 inches) lang.
 7. 7
  Undersøke skjold og kropp for tegninger. Voksne mannlige hjort flått vil være en mørk brun farge. Kvinner vil ha en solid svart rygg skjold og en rødbrun farget magen. Dog flått vil ha spraglete brun og hvite tegninger på sine skjold, og lone star flåtten har en særegen hvit stjerne-lignende merking på skjoldet sitt. Du vil kunne se de karakteristiske merkene på skjold selv om en hake er engorged, som skjold fortsatt den samme størrelsen.
 8. 8
  Se flåtten mouthparts. Hjort flått har lange mouthparts, gjør som Lone Star flått, men hunden flått har mye kortere mouthparts.
  • Du kan vanligvis identifisere en hjort hake ved å sjekke dens mouthparts og skjold markeringer.
 9. 9
  Se bilder av hjort og hund flått, og sammenligne din prøven er mouthpart lengde til bildene for å fastslå hvilken type kryss du fant. Du kan finne tick bilder på nettet eller i etymologi bøker.

Tips

 • Du vil typisk møte rådyrflåttinfeksjoner voksne tidlig på våren og høsten, mens sesongen for nymfer er mai til juli.

Advarsler

 • Hvis du mistenker at du kan ha en hjort flåttbitt, oppsøke lege umiddelbart for behandling. Behandling for Lyme sykdom er vanligvis vellykket, men jo lenger du venter, jo mer sannsynlig er det at du kan oppleve komplikasjoner.

Ting du trenger

 • Kryss prøven
 • Hetteglass eller klar tape
 • Hvitt papir eller toalettpapir stykke
 • Forstørrelsesglass
 • Målebånd eller pinne