Wkeno

Hvordan å identifisere galleblæren sykdom

Den galleblæren er et lite organ. Dens primære funksjon er å lagre galle skapt av leveren, men det hjelper også med fordøyelsen. Galleblæren sykdom er mer vanlig hos kvinner, overvektige mennesker, mennesker med mage-tarm problemer og de med høyt kolesterol. Gallestein er den primære årsaken til galleblæren sykdom, men to uvanlige årsaker er galleblæren kreft og galleblæren angrep, eller Cholecystitis. Galleblæresykdom er en degenerativ sykdom som ofte er relatert til dietten. Hvis du har visse symptomer, kan det hjelpe å vite hvordan å identifisere galleblæren sykdom.

Trinn

Hvordan å identifisere galleblæren sykdom. Ta hensyn til ubehagelig gass, raping, raping, halsbrann, oppblåsthet, forstoppelse eller fordøyelsesbesvær.
Hvordan å identifisere galleblæren sykdom. Ta hensyn til ubehagelig gass, raping, raping, halsbrann, oppblåsthet, forstoppelse eller fordøyelsesbesvær.

Identifisere tidlige symptomer på galleblæren sykdom

 1. 1
  Ta hensyn til ubehagelig gass, raping, raping, halsbrann, oppblåsthet, forstoppelse eller fordøyelsesbesvær. Noen av disse kan være tidlige tegn på sykdom i galleblæren.
 2. 2
  Forstår at når maten ikke fordøye riktig dette er en annen vanlig tidlig symptom på sykdom i galleblæren.
 3. 3
  Vær oppmerksom på at andre symptomer på galleblæren sykdom kan ligne på magen influensa eller et mildt tilfelle av matforgiftning. Disse symptomene kan være vedvarende kvalme, kvalme, konstant trøtthet og oppkast.
 4. 4
  Overvåke hodepine, spesielt når du føler smerte over høyre øye. Denne type hodepine er en annen vanlig symptom på galleblæresykdom.

Bekreft avanserte symptomer på galleblæren sykdom

 1. 1
  Se etter lys eller kalkholdig farget avføring eller mørk urin. Lettere, løs avføring kan være et resultat av utilstrekkelig galle.
  • Noen mennesker opplever diaré som kan vare opp til tre måneder eller mer, og kan ha opptil 10 avføringer per dag.
 2. 2
  Kontroller støtende kroppslukt eller overdreven dårlig ånde.
 3. 3
  Se etter tegn på feber, frysninger og skjelvinger. Disse oppstår vanligvis med mer avanserte stadier av galleblæren sykdom.

Gjenkjenne gallestein som galleblæren sykdom

 1. 1
  Forstår at når galleblæren digestive væske stivner til innskudd, kan det skape gallestein. Disse forekomstene kan variere i størrelse fra størrelsen på et sandkorn til en stor golf ball.
 2. 2
  Kvitter sterke smerter i øvre del av magen, like under ribbeina. Du kan også føle referert smerte i høyre skulder på grunn av sykdom i galleblæren.
  • Denne smerten kan starte plutselig, og angrepet kan vare fra 15 minutter til 15 timer. Smerte kan forverres med dyp pusting.
  • I avanserte stadier av galleblæren sykdom, kan gallestein forårsake skarp, uutholdelig smerte langs høyre side av kroppen og mellom skulderbladene. Smerten kan være så alvorlig at gå, stå og sitte er umulig.
 3. 3
  Se etter tegn på gulsott. Du bør legge merke til en gulaktig farge på huden eller det hvite på øynene dine. Dette oppstår når gallestein blokkerer galle duct, forårsaker en sikkerhetskopi av galle i leveren. Galle kan begynne lekker ut i blodet.

Kvitter galleblæren angrep eller kolecystitt som galleblæren sykdom

 1. 1
  Kjenne symptomene på kolecystitt. Angrep av galleblæren er lidelser, vanligvis forekommer med en betent galleblære. Disse angrepene ofte resulterer i sterke smerter som kan oppstår vanligvis langs høyre side av kroppen eller mellom skulderbladene.
  • En oppsamling av for mye galle i galleblæren kan føre til galleblæren angrep.
 2. 2
  Skjønner hvordan kosthold påvirker galleblæren. Store eller fet mat kan utløse en galleblæren angrep. Angrepene forekommer ofte i kveld, mange timer etter å ha spist. Disse angrepene vil jilt pasienten fra dvale.
  • Galleblæren angrep er vanligvis et symptom som indikerer at noe annet er galt med galleblæren. Hvis galleblæren funksjon er kompromittert og galleblæren ikke tømmes så raskt som det skal, kan en galleblæren angrep oppstår.
 3. 3
  Søke medisinsk behandling umiddelbart dersom du opplever noen kombinasjon av disse symptomene.

Bekrefte eller utelukke galleblæren kreft

 1. 1
  Kontakt legen din hvis du opplever noen av symptomene forbundet med galleblæren sykdom.
 2. 2
  Planlegge en ultralyd av magen på anmodning fra legen din for å utelukke galleblæren kreft. Ultralyd tekniker vil se på polypper funnet i galleblæren.
  • De fleste polypper funnet i galleblæren under ultralyd er svært små og trenger ikke fjernes. Legen din kan ønske å overvåke mindre polypper gjennom flere ultralydundersøkelser for å sikre at de ikke vokse. Større polypper vanligvis indikerer en større risiko for galleblæren kreft.
  • Når galleblæren polyp er større enn 0,39 cm (1 cm), anbefales generelt for å fjerne det kirurgisk. Hvis polypp er mellom 0,39 cm og 0,71 cm (1 og 1,8 centimeter), kan legen være i stand til å fjerne det laparoskopisk. Større polypper krever tradisjonell kirurgi.

Tips

 • I mange tilfeller er den eneste metode for å kvitte seg av galleblæren smerte kirurgi.
 • Leger anbefaler sine pasienter å drikke vann og spise en balansert diett.
 • Leverproblemer og galleblæren problemer er relatert til denne sykdommen, og må ikke forveksles med galleblæren sykdom.

Advarsler

 • Unngå mat som kan utløse anfall, som fettholdig kjøtt, blomkål, krydret mat, svinekjøtt og egg. Frø og korn er også kjent for å forverre galleblæren.