Wkeno

Hvordan å klatre bratte bakker mens sykling

Klatring åser på en sykkel er ikke alles idé moro... Likevel, hvis du bor i et kupert område, eller du reiser gjennom åser, hvorfor nekte deg selv gleden av å fortsette å ri regelmessig bare på grunn av de brattere bakker? Klatring bratte bakker på en syklus krever vite noen tips om å øke utholdenhet, stille deg riktig på syklusen, og endre disse gir. Så hoppe tilbake på sykkelen din med dette rådet og finne deg selv noen bratte bakker å øve på før det føles mye lettere!

Trinn

Hvordan å klatre bratte bakker mens sykling. Forbered deg mentalt.
Hvordan å klatre bratte bakker mens sykling. Forbered deg mentalt.
 1. 1
  Forbered deg mentalt. Hvis du har syklet en bakke før, vil du allerede vet at det gjør vondt fysisk og tar mye krefter. Hvis du har lenge vært den typen til å hoppe av sykkelen og gå opp bakken, vil du trenge litt mental prepping først!
  • Akseptere at sykler i oppoverbakke er mer innsats. Når du slutter å bekjempe det mentalt, kan du bruke mer tid på å motivere kroppen din og lære å gjøre turen lettere på deg.
  • Få begeistret utfordringen med å gjøre det til toppen av bakken. Dette er noe som du er helt i stand til å gjøre og bevise det for deg selv kan være mye moro i mellom dødskamp!
  • Ikke forvent å gå fort. Det er urealistisk og vil trolig slite deg ut før du har knapt begynt.
  • Forstå fordelene til kroppen for sykling på kupert terreng. Kupert terreng bygger opp ved å hjelpe kroppen din lære å bruke oksygen mer effektivt. Bruker også prosessen med klatring bakken på en sykkel forskjellige muskelgrupper som du flytter om på sykkelen for å opprettholde maksimal effekt. Stigningen kan du jobbe hardt, og nedstigningen lar deg gjenopprette, og gir en perfekt øvelse trening per hver bakke.
 2. 2
  Start bakkeløp bor sitter på sykkelen sete (eller sadel). Hold vekten tilbake og hold styret over toppen og nær sentrum. Hendene skal være ca 2-3 inches (5-7.5cm) fra sentrum akter å tillate maksimal pust. Hvis brystet er åpen og skuldrene tilbake, vil du være i stand til å puste mye lettere.
 3. 3
  Når du beveger deg opp bakken, ned. Dette krever at du holde kroppen lav og albuene lav, men litt påpekt å holde brystet åpen for lettere å puste og å holde overkroppen avslappet.
 4. 4
  Mot toppen av bakken, reise seg fra setet (sadel). På dette punktet, bruke hele kroppsvekten din til å hjelpe deg i å skyve ned hardt på pedalene. Stå opp tar mye mer energi enn å sitte ned, så ikke overforbruk denne teknikken, og hold det til den siste delen av den bratte bakken. Hendene skal nå sitte på toppen av bremsespakene.
  • Skift kroppen i gang med bena. Hold ryggen rett og brystet åpne for å hjelpe gode puste.
 5. 5
  Lær hvordan du kan skifte gir i oppoverbakke. Disse girene er der for å brukes, og oppoverbakke de vil definitivt hjelpe deg med ekstra kraft hvis du endrer dem effektivt. Men det tar praksis å bli vant til hvordan det føles å gire som en metode for å endre fart og kraft når klatring en bakke, så fortvil ikke, bare fortsette å praktisere det.
  • Skifte tannhjul i påvente av eller like før hver terreng gradient endring, ikke når du allerede har nådd hver gradient. Hold syklet mens du skifter gir, slik som å opprettholde momentum. Målet er å holde din innsats så konstant som mulig.
  • En lav gear er nødvendig for å gå oppoverbakke (du trenger den høyere gir for å gå ned igjen).
 6. 6
  Fortsette å øve. Denne teknikken vil ikke være lett for de første par prøver, men det er viktig å. Det er bare i å gjøre det du vil lære følelse for klatring bakken på sykkelen og lære riktig timing for å forflytte kroppsvekten på sykkelen for å oppnå maksimal effekt for den minste anstrengelse.
  • Begynn med kortere bakker og gradvis øke dine prøvelser til brattere seg.
 7. 7
  Prøv å bruke lavgir med en bratt bakke. Når du føler deg mer trygg med hill klatring på en sykkel, lære teknikken for klatring en bakke økonomisk. Denne teknikken krever at du blir sittende og bruke et lavt gir, og ikke stole på å stå opp for mye av tiden:
  • Pust jevnt og dypt.
  • Hold det sakte og gradvis i de tidlige stadier av bakkeløp. Dette er ikke en rase, det handler om økonomisering energiforbruket.
  • Velg lavt gir som fortsatt vil tillate rimelig rask syklet.
  • Sett deg opp og hold den ytre kanten av styret. Dette vil sikre at pusten er gjort lettere ved en åpen kiste.
  • Når bakken blir mye vanskeligere, og du merker har du ingen lavere gir igjen å bruke, grep på de bremsehettene. Trekk dem til å gi deg mer kraft når syklet.
  • Bare bruker nå står kort om nødvendig. På dette punktet, bør du intuitivt vet hva som føles best for deg i kombinasjonen mellom stående og sittende i sykkel, for den mest økonomiske bruken av energien din.
  • Holde fokus på en jevn, rytmisk stigning som gjør det meste ut av hver sving av hjulene til å trekke deg opp denne bakken. Denne typen tregere, men kraftig riding tar tid å mestre, men det er effektiv og er bra for langturer, for eksempel når du reiser gjennom kupert land for lange avstander. Du er langt mindre sannsynlighet for å trette ut enn å bruke den metoden som krever stående for å komme deg opp i åsene.
 8. 8
  I svinger, ta lang vei på yttersiden av svingen. Det kan virke ulogisk, men du vil tape mindre fart på den måten.
 9. 9
  Har en hvile på toppen av bakken. For en ekstra belastende bakkeløp, kan en kort bakketopp resten være i orden, spesielt mens du trener deg til å bli vant til det.
 10. 10
  Stige med forsiktighet. Være på vakt for hindringer som biler, fotgjengere, dyr og objekter på veien. Ikke gå ned for fort - bruke begge bremsene til å trekke tilbake hastigheten, og ved å sitte oppreist i setet, slik at kroppen din fungerer som en "air brake".
  • Hvis du er synkende på ujevnt terreng som på en terrengsykkel sti, er det best å komme seg ut av setet og la sykkelen ta alle støt for deg. Jo brattere nedstigning, jo lenger bak du bør plassere vekten din mens du ser fremover.

Tips

 • Alltid se fremover, slik at du vet hvor du er på vei. Fristelsen kan være å se ned i konsentrasjon, men du risikerer å krasje inn i noe eller mangler noe hvis du gjør dette for mye.
 • Når du er virkelig god på å håndtere hills, kan du begynne å lære bakke løp hvis du er i racing på sykkelen din, eller du bare ønsker en virkelig anstrengende trening.
 • Len deg forover når du går oppover.
 • Off-road hills krever en annen klatring teknikk. Står på stier og andre terreng som har løst underlag kan risikere et fall av sykkelen, så du må være veldig forsiktig med å bare bruke denne når det virkelig trengs, og å vekte deg selv godt. Bruk tannhjul som forklart ovenfor, men å holde vekten så mye som mulig over baksiden av det bakre hjulet for å opprettholde sykkelens trekkraft på løst underlag. Hvis du trenger å stå på en spesielt bratt del, holde vekten tilbake og kroppen din lav og knapt forlate setet (tenk "svever" over det). Trekk tilbake, ikke opp, på sykkelstyret.

Advarsler

 • Ikke klatre noe for bratt, vet dine grenser og presse deg bare så langt det er trygt. Bakken vil fortsatt være der i morgen for en annen prøve.

Ting du trenger

 • Sykkel
 • Hjelm, sykling klær, passende sko
 • Noen kupert terreng