Wkeno

Hvordan å mestre den japanske kunsten sverdet

Håndtering sverd er ikke en enkel ting å mestre, det tar år med instruks om å bruke en riktig måte, og selv da vil du fortsatt gjøre noen feil. Sette kortsiktige mål i kampteknikk med din langsiktige målet alltid være å forbedre deg selv. Vær oppmerksom på at kunnskap om fysikk og geometri bare gjøre dette enklere. Dessuten er dette en veldig teknisk artikkel, ment for folk som faktisk er interessert.

Trinn

Hvordan å mestre den japanske kunsten sverdet. Finn en kompetent, erfaren instruktør for iaido, kendo eller annen historisk sverd kunst med hvem du skal studere.
Hvordan å mestre den japanske kunsten sverdet. Finn en kompetent, erfaren instruktør for iaido, kendo eller annen historisk sverd kunst med hvem du skal studere.
 1. 1
  Finn en kompetent, erfaren instruktør for iaido, kendo eller annen historisk sverd kunst med hvem du skal studere.
 2. 2
  Rydde opp noen myter. Ninja sverd var rett og kortere enn den buede katana en samurai som brukes. Selv om hver sverd er forskjellige, og Ninja hadde sine egne spesifikasjoner som alle andre sverd skolen, de er alle Katana (Nihonto), ble de enten smidd som Koto (gamle sverd) Shinto (nytt sverd) eller Shinsakuto (New Revival Sword). Det er i de senere årene at folk har begynt å tro at ninjaer brukt hemmelige teknikker og spesielle sverd. Det er sant at de hadde sine egne brannbekjempelse med et sverd, men holder sverd teknikker hemmelig var den vanlige praksisen med nesten alle japanske sverd skoler. Hvis du ønsker å lære Ninjutsu, Study med en kvalifisert Bujinkan instruktør.
  • Det er et ordtak: "sverdet som sparer mann dreper mannen." Sverdet er et verktøy for å drepe. Uansett hvis hender det er i. Hvis du ønsker å mestre et sverd, så må du være i fred med døden, både din egen og andres.
  • Du kan ikke flytte på overmenneskelige hastigheter bare fordi du vet hvordan du bruker et sverd. Det gjør deg ikke raskere eller gi deg noen form for makt. Et sverd er en spesiell del av metall. De ferdighetene du lærer etter mange timer med praksis med en kvalifisert lærer ikke åpne opp en sluseport av hemmelig energi i deg. Ingenting, ikke engang samurai, er ubundet av lovene i fysikk og geometri når et sverd brukes riktig.
  • Du kan ikke skjære gjennom trærne i én sektor. Og hvis du prøver vil du sannsynligvis ødelegge sverd, er cutting du ser i filmer enten forfalsket eller gjort med bambus, som kan kuttes på slikt.
 3. 3
  Studier alle de åtte retninger. Ja, de himmelretninger.
  • Stå vendt fremover, kan du definere fire kvadranter lett (tenk på dette som om du er vendt mot nord, selv om du ikke): nord, sør, øst, og vest. Nå tenker de fire sub-kvadranter, kalt octants: Northwest, nordøst sørvest, og sørøst. Disse utgjør til sammen åtte måter. Du kan gjøre en enkel øvelse for å lære dem også.
  • Stå med høyre foten frem, venstre fot tilbake, pekte til venstre, bør de ikke være for langt fra hverandre, men de bør ikke være for tett sammen, heller. Nå steg med høyre fot og ta med din venstre fot, slik at din akkurat som du var før. Det er en, eller nord.
  • Her kommer den vanskelige delen: svingbare teknikk. Undersøke din holdning, med så lite arbeid som mulig, slå til sterkere side. I sverdkunst, er en sterk-side turn bare å snu til den siden som vil få deg til å bruke mindre mengde innsats i forhold til ellers. (Mens snu ellers kalles back-sving eller svak-side sving.) Om ditt høyre foten er fremover, pivot tilbake til venstre, vice-versa.
  • Nå gå på med ledende foten og vende tilbake til den første retningen. Det kalles Zango. To retninger av bevegelse, og det er også hvordan du gjør de åtte måter. Gå gjennom på en sterk side pivot til 3, som kommer i stedet for viderekoblingen nord. Gjør zango. 5, 6, 7 og 8 er litt annerledes. Fra fire, slår 45 grader til din sterke side ved å skyve ryggen foten (i dette tilfellet, din høyre) inn for å møte den femte måte. Zango fra dette og gjøre det samme å nå syv og åtte. Når du treffer 8, bør du være lett kunne vende tilbake til en. Gjør det 1000 ganger. Hvis du vil ha noe litt mer interessant, prøv å tråkke bakover i stedet for fremover. Deretter kombinere de to ved å gjøre begge deler. Som er Hachi Kata (metode for å gjøre åtte [måter], eller Hachi gjøre (bokstavelig Åtte vei).
 4. 4
  Lære å uttale det japanske språket. Det vil passere dine øyne og ører ofte. Det er en enkel fonetisk språk og kan læres lett. Spør en innfødt for å lære deg å uttale, eller se noen undertittelen anime.
 5. 5
  Bli med i en dojo. Uansett hvor hardt du prøver, kan du ikke mestre sverdet på egen hånd, eller med videoer. Prøv for enhver stil gjort pre-17. århundre. Prøv å holde seg borte fra Kendo, det er en sport, og du er ikke sannsynlig å gjøre noen reell skjæring, men hvis det er alt du kan finne gå for det.
 6. 6
  Stå med kroppen kvadrat (akkurat som om din stående med venner, men skuldrene må være i tråd med hoftene, og ryggen rett), bør føttene være skulder bredde hverandre.
  • Griper til sverd (fremdeles omsluttet) i venstre hånd, blad side opp (utenfor kurven vendt opp) og ved den øvre delen av saya (skjede). Trekk den opp mot venstre side som om det var i din Obi (belte).
  • Ta tak (ikke ta) til Nakago (Hilt) rett under Tsuba (hand-vakt), og dra rett ut, som om du brukte Nakagojiri (helt på slutten av Hilt, slutten cap) å treffe dine motstandere magen.
  • Stoppe der. Forestill deg selv i samurai rustning. Hvordan vil du stoppe fra å kutte webbing og / eller arm?
  • Step venstre fot tilbake mens du trekker ut og flytte sverdet i en bue over, og peker tuppen som om du var peker den på brystet av en fiende like høy som deg.
  • Sett saya til side og sette din venstre hånd på nakagojiri, slik at bunnen av hånden din ender på slutten av sverdet.
  • Å se ut som du vet hva du gjør, roter bladet til Ura (tv) med noen grader. Congrats, er du nå i høyre fot frem-sentret (midten)-vakt posisjon.
 7. 7
  Lær de seks måter.
  1. Stå i Center vakt med høyre fot bly. Nå heve sverdet opp, slik at det er blad punkter om 45 grader bak deg (dvs. rett opp ville være 90, rett tilbake ville være 0). Dette er Høyre foten frem øvre posisjon.
  2. Stå i høyre fot øverst, og flytte bladet ned, før det danner en 45 graders vinkel som peker nedover, ikke flytte skuldrene senteret ditt. Dette er høyre fot nedre posisjon.
  3. Flytt til høyre fot øvre og gå din venstre fot på, slik at det er i ledelsen og høyre fot peker til høyre side, kan du gjøre dette uten å flytte sverdet. Dette er venstre fot øvre.
  4. Flytt sverdet ut til siden av hodet, pekte ca 15 grader i 90, men ikke hold det rett ved siden av hodet ditt, fordi du fortsatt på seg en hjelm, og en bred en på det. Dette er venstre fot bly, midten.
  5. Torget opp kroppen din, mens du fremdeles holder høyre fot bak, og din venstre fot forover, trekker i håndtaket på sverdet til senteret ditt, mens bladet fortsatt er skjøvet tilbake. Dette er igjen foten frem lavere.
 8. 8
  Prøv å ikke tenke på disse som posisjoner. De er bare springbrett til dine bevegelser. Praksis beveger seg mellom disse på egen hånd, men ikke rask. Bevege seg sakte og flyter bedre, vil hastigheten kommer senere. Så får en partner og få ham bevege seg mens du matche, deretter matche ham a-symmetrisk, ved å gjøre noe annerledes, men i samme takt. Være skyggen til ørnen. Så har din partner være skyggen til eagle din.
 9. 9
  Gjør ditt første cut. Start ut i høyre fot bly, center guard. Heve sverdet over hodet i en øvre-esque ser trekk, men ikke det samme. Sving sverdet ned, og ta i håndtaket for å sentrere. Som kalles Shomen'uchi (nedover kuttet til hodet). En annen ting å prøve er Yokomen'uchi, en nedadgående kutt på siden av hodet eller nakken. (Hvis du tar Aikido, vil alle disse ordene falle på plass om kort tid) Kuttet du nettopp har gjort er den primære teknikken for japansk kenjutsu (sverdkunst) uansett hva skolen.
 10. 10
  Øv kuttene. Kenjutsu er noe som tar utholdenhet, slik at du trenger å øve. Ta cut du nettopp har lært og gjøre det tusen ganger, sett med 5, 10 eller 50. Som brenner du kommer til å føle vil lære deg det du trenger å vite. Men husk, øvelse gjør mester, så hvis du gjør det galt, vil du fortsette å gjøre det galt. Så bli med i en dojo.
 11. 11
  Gjør et kutt fra noen av de seks stillinger forklart tidligere, enten med foten frem. De kan være laget av et lysbilde (faktisk, det er et skritt, men det er et skritt med bly foten, det er derfor ditt sverd holdning må ha føttene lukke) et trinn, eller bare stående. Bare husk å indeksere kutt fra over hodet. Det betyr å plukke den opp over hodet ditt før du kutter, fordi du kanskje nødt til å snu og kuttet en fiende bak deg før du arbeider med den som er foran deg. Eksempel på indeksering venstre fot bly, nedre posisjon. Ditt instinkt er å forholde seg til hva som er foran deg, så naturlig at du ville trekke bladet forbi øret. I stedet må du plukke den opp over hodet, ganske mye i øvre, deretter gjøre kutt.
 12. 12
  Praktisere ofte. Gjøre 10 sett av 10 av alle kuttene du kan tenke på hver dag eller så (husk å gjøre nedover kutt, ikke feier og trekk). Du finner det blir mye lettere over tid, og du kan flytte til tyngre bokken (tresverd), suburito (en tyngre bokken, vanligvis mer enn 6 pounds), eller Iaito (en Sløve katana).
 13. 13
  Prøv å forstå alle disse begrepene. Når du gjør det, du er på vei til å bli en dyktig fekter, men dette er alt jeg kan lære deg, må du gå finne en skole med kenjutsu i ditt område. Hvis du ikke kan, og viet nok, flytte. Det er gode skoler over hele Europa, og vanligvis din lokale community college vil tilby klasser i et japansk Martial Art, hvis hei ikke lærer Kenjutsu de kjenner noen som gjør.

Tips

 • Repetisjon er alt. Hvis du er del av en skole, gjør suburi de gir deg, ellers følger disse med både venstre og høyre fot bly:
   • 2) Step i cut (i midten)

Advarsler

 • Ikke kutte ting med sverdet ditt / bokken det lærer deg ikke noe.
 • Og aldri noensinne true noen andres liv med det
 • Prøv å ikke treffe deg.
 • Ikke begynn med en live (et våpen med bakken og skjerpet kant) blad med en gang, er en bokken det beste, men hvis din døde satt på stål, prøv en Iaito (uttales ee-i-toe), en Sløve katana. De vil kjøre deg mellom 100 og 1000 dollar, og du kan sikkert finne noen gode på ebay, men jeg foreslår Bugei sverd, de har den høyeste kvalitet av stål, og smiing teknikker, vil en enkel Iaito kjøre deg 600 dollar fra dem.
 • Aldri true den tynne blå linjen, vil de taser deg.
 • "Studerer" en kampsport uten skikkelig veiledning og tilsyn fra en erfaren instruktør kan oftere skape mer dårlige vaner enn noen mengde ferdigheter til å vinne. Var det noe du lett kan lære deg så ville det ikke være folk instruere.
 • Ikke bære en Bladed våpen med mindre du har en lisens (dvs. du er en marine offiser eller en lisensiert livvakt)
 • Sikkerhet kommer først, alltid bruke verneutstyr før du noen gang ta et sverd.
 • Kontroller lovene i ditt område for å sikre at det er lovlig å eie en katana, eller praksis i det offentlige, og prøv å ikke forstyrre freden.
 • Hvis du søker etter profesjonell instruksjon, Vest fekting og Kendo er to gode måter å lære å slåss. Gjøre lekser først og forskning skolen.
 • Aldri preform kant på kanten kamp, ​​er filmen sverd ikke skjerpet og kan være så tykk som 1/2 tommer, vil et ekte sverd vs ekte sverd ødelegge begge. Slik blokkerer du bruker mune (back) av sverdet.

Ting du trenger

 • En bokken
 • Et stort rom med stor takhøyde eller en utendørs plass
 • Tid