Wkeno

Hvordan å miste jomfrudommen uten smerter (jenter)

Å miste jomfrudommen kan virke skremmende, og utvalget av myter rundt det hjelper ikke. I de fleste tilfeller, men bør penetrerende sex ikke være intenst smertefulle, selv på din første gang. Her er hvordan du mentalt og fysisk forberede deg.

Trinn

Hvordan å miste jomfrudommen uten smerter (jenter). Prøv å føle seg komfortabel med din egen seksualitet.
Hvordan å miste jomfrudommen uten smerter (jenter). Prøv å føle seg komfortabel med din egen seksualitet.

Før du har sex

 1. 1
  Prøv å føle seg komfortabel med din egen seksualitet. De fleste mennesker frykter det ukjente, og det er lett å bli engstelig hvis du ikke vet hva som kommer. Føler deg anspent og nervøs vil legge en demper på opplevelsen, i tillegg til å gjøre dine vaginale muskler knyttet og mer utsatt for smerte. Stedet for å la angsten ta over, prøve å finne måter å slappe av og bli utdannet på forhånd slik at du føler deg trygg i øyeblikket. Her er noen strategier for å prøve:
  • Les up! Å vite nøyaktig hva som foregår der, hva som er normalt, og hva du kan forvente kan bidra til å lette mye angst din om å ha sex for første gang. Planned Parenthood, Den europeiske Academy of Pediatrics og Scarleteen er gode steder å starte.
  • Kjenn din kropp. Forstå din egen anatomi kan hjelpe deg å føle deg mer selvsikker, spesielt hvis din partner er også en jomfru. Det er viktig å finne ut hva du liker, slik at du kan kommunisere det til partneren din og sørge for at dere begge har en god opplevelse. Onani kan hjelpe med dette, eller du kan bare løse for å være kommunikative mens du eksperimentere med partneren din - uansett hva du velger, kan du prøve å ta hensyn til hvordan du reagerer på ulike innslag.
  • Tilnærming sex med en positiv holdning. Når du mister jomfrudommen er et personlig valg. Hvis du føler deg veldig skyldig og stressa ved tanken, kanskje det er bedre å vente. Hvis du har bestemt at dette er hva du ønsker, men deretter iverksette tiltak for å kaste opplevelsen i et positivt lys. Fokusere på å gjøre det en opplevelse som bringer deg nærmere partneren din og gir deg en mulighet for personlig vekst.
 2. 2
  Ta en tur til apoteket. Kjøpe noen elementer på forhånd kan gjøre å miste jomfrudommen litt enklere. Vurdere å plukke opp:
  • Kondomer, som både skal hindre graviditet og stoppe spredningen av seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Selv om du er på p-piller og du stoler på partneren din, kan bruke kondom fjerne tvil som kan gjøre deg engstelig i øyeblikket. Ikke bekymre deg for å kjøpe noe som er ribbet eller ekstra lures ut for første gang - bare se etter de mest grunnleggende versjonen du kan finne.
  • Smøremiddel, den neste beste tingen du kan kjøpe etter kondomer fordi det vil lette mye av smerte og forebygge vaginal rive. Hvis du bruker latex kondomer (som de fleste er), må du ikke bruke en olje-basert glidemiddel, fordi de kan rive kondomet. I stedet velger en silikon-eller vannbasert glidemiddel.
 3. 3
  Diskuter dine bekymringer med din partner. Å ha sex med noen du stoler på kan gjøre din første gang en mye mindre nervepirrende. Partneren din bør ta hensyn til dine følelser, fokusert på å gjøre at du har en god opplevelse, og villige til å hjelpe deg gjennom prosessen. Dersom din potensielle partner presser deg for mye, eller hvis han eller hun ikke synes veldig opptatt av hvordan å ha sex kan påvirke deg, kanskje det er best å revurdere.
 4. 4
  Vit hva jomfruhinne er. Jomfruhinnen er en tynn hinne som delvis dekker skjedeåpningen, og nesten hver jente er født med en. Det begynner å slites bort over tid på grunn av en rekke aktiviteter, som for eksempel å spille sport, tampong bruk, menstruasjon eller normal bevegelse. Her er hva du trenger å vite om det så langt som å miste jomfrudommen er bekymret:
  • Du har sannsynligvis en delvis jomfruhinne. Hvis du er en tenåring, sjansene er at bare deler av jomfruhinnen er igjen - noe som er normalt, spesielt hvis du allerede har begynt å ha perioder. Hvis du ønsker å undersøke mer, bør du være i stand til å se jomfruhinnen enkelt ved hjelp av en lommelykt og en hånd speil.
  • Hvis du gjør det blør, bør det ikke være veldig mye. Noen blødning du opplever etter å ha mistet jomfrudommen bør ikke være på samme nivå som å ha en periode. I stedet bør det bare være lys spotting for et par timer etter. Noen jenter vil ikke blø i det hele tatt.
  • Bryte jomfruhinnen bør ikke være overveldende smertefull. Egentlig, hvis du opplever smerter under din første gang, er det sannsynligvis fordi du ikke er vant til følelsen av penetrering og du knuger opp musklene dine - ikke fordi jomfruhinnen har nerveender (spoiler: det gjør det ikke). Den gode nyheten er, selv om du ikke kan kontrollere din jomfruhinne rive, du kan kontrollere hvor avslappet du er.
 5. 5
  Bli kjent med hvordan du vinklet. Hvis du kan hjelpe din partner lette inn i deg i riktig vinkel, vil du unngå noen potensielt smertefulle famlende. De fleste jenter er ikke rett opp og ned, men i stedet vinklet tilbake mot ryggraden eller fremover mot navlen - begge retninger er normal.
  • Hvis du regelmessig bruker tamponger, er du ett skritt foran. Ta oppmerksom på hvordan du nærmer deg sette inn en tampong, og prøve å gjenskape den samme vinkelen når du begynner å ha penetrerende sex.
  • Hvis du ikke bruker tamponger eller har ellers ikke engasjert i noe vaginal penetrering, er det sannsynligvis en god idé å finne ut av det før du har sex. Prøv å bruke tamponger på neste periode, eller sette inn en finger neste gang du er i dusjen. Målet mot korsryggen, hvis det ikke føles behagelig, skifte litt fremover til du finner et punkt som er behagelig.

Mens du har sex

 1. 1
  Plukk en stress-fri plassering. Hvis du er konstant bekymret for å bli tatt, har du kanskje ikke mye moro. Gjør det lettere for deg selv og din partner ved å velge en tid og et sted der du kan være relativt sikker på at du ikke vil bli forstyrret.
  • Se etter privatliv, en behagelig overflate å ligge på, og en gang når du ikke er bekymret for å være på en tidsplan.
 2. 2
  Sett en avslappende stemning. Løsne opp ved å gjøre atmosfæren stress-free. Bli kvitt noen forstyrrende rot, slå av telefonen, og fjern alt annet som kan få deg til å føle deg nervøs eller holde deg fra å fokusere på partneren din.
  • Prøv noen av triksene som legekontor, tannlegekontor eller skjønnhetssalonger bruker. Svak belysning, dempet musikk, og varm romtemperatur er alle ment for å føle deg trygg og komfortabel.
  • Vurdere å ta litt tid å stelle deg selv på forhånd slik at du føler deg avslappet i din egen hud. Ta en rask dusj, bruke duftende lotion, style håret ditt, eller gjøre noe annet som gjør at du føler deg pen og selvsikker.
 3. 3
  Ta den tiden du trenger. Prøv å tenke på sex som en maraton, ikke en sprint, og fokusere på å nyte din partner uten rushing. I stedet for å bekymre deg for å få rett til det, bruke tid på å finne ut hva du og din partner både nyte. Begynne med kyssing, flytte til kliner, og hold deg til uansett tempo føles mest behagelig for dere begge.
  • Her er en ekstra bonus for å gjøre masse forspill: som du blir mer opphisset, vil din naturlige smøring øker - noe som gjør det lettere for partneren din å skrive deg smertefritt senere.
 4. 4
  Kommunisere med partneren din. Prøv å ikke være redd for å spørre om hva du trenger i øyeblikket - han eller hun bør være mer enn gjerne hjelpe deg. Bremse ned, flytter forsiktig, eller bruke mer smøring er alle ting du kunne foreslå å lindre smerten av din første gang.
 5. 5
  Gjør noen ettervern (valgfritt). Hvis du virkelig sliter med smerte eller opplever blødninger, prøv å takle det før det blir for irriterende. Ta en over-the-counter smertestillende (ikke ta aspirin hvis du er under 19 år), rydde opp noe blod, og bære et lys pad for noen timer.

Tips

 • Du kan få lyst til å gå på toalettet (det være seg nummer en eller nummer to) under sex. Det er normalt. Det vil gå bort etter noen ganger du har sex.
 • Bruk kondom selv om du har en annen form for prevensjon hvis partneren din har hatt sex med noen andre før. Du kan få en STD din aller første gang. Hvis du ikke bruker prevensjon i det hele tatt, kan du bli gravid! Ikke la noe sånt ødelegge din opplevelse.
 • Bruk alltid et vannbasert glidemiddel, ikke vaselin, olje, fuktighetskrem, eller noen form for fettete stoff. Dette kan skade latex baserte kondomer og gi irritasjon og svie.
 • Hvis du føler at i kveld er ennå ikke "the night", ikke skamme seg for å utsette det. En omsorgsfull partner vil verdsette hvordan du føler deg over noe annet, og vil ikke prøve å forhaste deg til noe du ikke er klar for. Hvis du ombestemmer deg, er det greit å si det!
 • Ingen er første gang er helt perfekt, så la dine forventninger på døren. Ingen vil forvente at du skal være en pro.
 • Hvis du ikke føler deg veldig trygg på kroppen din, husk at levende lys er alltid et alternativ, og kan føle seg mer romantisk og sexy enn elektrisk lys eller stummende mørke.
 • Dersom du opplever uutholdelig smerte eller kraftige blødninger som varer i en dag eller mer, se en lege.
 • Vurdere å gjøre en avtale med en gynekolog når du blir seksuelt aktive.

Advarsler

 • Ikke gi etter for press fra partneren din. Det er din beslutning, ikke andres.
 • Det er mulig å bli gravid første gang du har sex. Kondomer har en av de høyeste feilrater blant de vanligste metodene for prevensjon. Så hvis det er mulig, bruk en annen form for prevensjon sammen med kondom.
 • Hvis du har planer om å miste jomfrudommen og partneren din har hatt sex med andre mennesker, nøye vurdere at seksuelt overførbare infeksjoner (alle Kjønnssykdommer er SOI) er en alvorlig sak. SOI er spredt gjennom vaginal, anal og oral intimitet. Du kan ha en STI og vet aldri, og gi det videre til andre også. Du kan redusere endringer for å få en kjønnssykdom ved å bruke kondom, dental demninger og andre barriere metoder. For mer informasjon, se US Centers for Disease Control and Prevention nettside.
 • Ikke drikk eller ta noen form for narkotika ut av frykt for smerte. Det kan gjøre det mye verre.
 • Hvis du tar p-piller og tar andre medisiner som et antibiotikum, kan dette påvirke effekten av p-. Du bør alltid konsultere legen din før du starter noen medisiner sammen med prevensjon for å se om det blir noen negative effekter.

Ting du trenger

 • En silikon-eller vannbasert glidemiddel (anbefales)
 • Mannlige eller kvinnelige kondomer og en annen form for prevensjon (anbefales sterkt)