Wkeno

Hvordan å stoppe sykkelen din fra å bli stjålet

Rundt 150.000 sykler er stjålet i Storbritannia alene. Det er et tragiske å miste den. Noen ganger vil du aldri få det tilbake. Du kan imidlertid ta konkrete skritt for å hindre at sykkelen blir utsatt. Du kan ikke endre det faktum at syklene er stjålet, men du kan forhindre, eller i det minste forsinke, å stjele sykkelen din.

Trinn

Hvordan å stoppe sykkelen din fra å bli stjålet. Låse den et fornuftig.
Hvordan å stoppe sykkelen din fra å bli stjålet. Låse den et fornuftig.
 1. 1
  Få gode låser. Bruke penger på gode låser. Ingen lås er helt tyv bevis - men jo mer du bruker, jo bedre låsen vil bli. Som en grov-retningslinje, se til å bruke 20% av verdien av sykkelen på låser. Det finnes mange forskjellige typer. Jo flere typer du bruker, jo hardere sykkelen vil være å stjele. Disse er de mest populære.
  • D eller U låser er stive stål låser som separate i to deler. Få en lås som fysisk låse begge ender av U til korset-bar. Hvis du kommer til å få en kabel lås for forhjulet, får den minste lås mulig, og låse det gjennom kanten av bakhjulet.
  • Kabellåser kan blitt bli en løkke rundt sykkelen og rundt større objekter som trær. Gå for en tykk en med sammenflettede tråder - som tar en tyv lengre tid å skjære gjennom. Imidlertid kan noen kabellås kuttes gjennom i løpet av sekunder med et godt sett med bolt cutters. I high-tyveri områder, de er bare bra for å sikre forhjulet til rammen.
  • Det er også spesielt herdet sykkel kjeder som er det beste alternativet hvis du må bruke ikke-standard ting som lyktestolper å låse sykkelen til. Hvis du har rask utløsermekanisme på ditt sete eller hjul, kan du også kjøpe låsemuttere og bolter. Disse kan omgjøres med et unikt formet nøkkel - så passerer tyver kan ikke stjele dem.
 2. 2
  Låse den et fornuftig. Alltid låse sykkelen - selv om du bare forlate den for et øyeblikk. La den stå i så offentlig sted som mulig. Ideelt låse den der du kan se det - eller hvor mange andre mennesker kan. Aldri la den i et isolert sted. Hvis du skal handle, la den låst opp utenfor butikken. Hvis du bare har en pause, låse den opp i nærheten av der du sitter ned.
 3. 3
  Låse den til noe solid. Sørg for at den er festet til en fast gjenstand som en syklus anker eller rekkverk. Noen ting som ser solid ikke er, så sjekk. Hvis du låse den til et innlegg, må du kontrollere at innlegget er minst 4m høye, slik at tyver ikke kan løfte den av toppen.
 4. 4
  Låse den fast. Uansett låsen du bruker, må du låse ramme og hjul til noe fast. Sørg for at d-lock er stramt, så låsen ikke henger løst og det er ikke plass mellom sykkel og objektet det er låst til. Dette gjør det vanskelig å spaken låsen åpen. Kontroller at nøkkelhullet peker ned - så tyvene ikke kan fylle det med en etsende væske, eller med lim, noe som betyr at du ikke kan flytte det, men de kan komme tilbake og stjele det senere, og når du forlater den, husk å fjerne tilbehør som lys - eller setet hvis du ikke har montert låsemuttere.
 5. 5
  Registrere det. Hvis du er uheldig nok til å ha sykkelen din stjålet, vil dette hjelpe deg å få det tilbake. I de fleste land er det ordninger som er drevet av politiet eller online med hvem du kan registrere den unike rammen nummeret av sykkelen. Politiet anbefaler også at du tar et bilde av sykkelen og ta vare på detaljene, som modell og farge, samt ramme nummer. Viktigst, sørg for å merke sykkelen på flere steder som angir hvor sykkelen er registrert. Hvis stjålet, vil tyven trolig kle av hva kodene han lett ser, vil en TAG han savner bli hans ulykke.
 6. 6
  Holde sykkelen i skjulet slik at ingen skulle stjele den
 7. 7
  Hvis du har en drill, skjære navnet ditt under sykkel, så hvis de stjal sykkelen, kunne de ikke ta av navnet ditt uten å bryte sykkel. Selv om de male over navnet ditt, vil det være grov, og ditt navn vil være synlig.

Tips

 • Vær forsiktig med hvem du stoler med sykkelen, bare la dine nærmeste venner låne den.
 • Hvis det er tillatt å plassere sykkelen inn i ditt eget hus etter hver økt.
 • Sørg for at sykkelen har en ramme nummer.
 • Husk å låse sykkelen til rammen og noe solid å gjøre stjele det veldig, veldig vanskelig.
 • Hvis du ser din sykkel blir stjålet, kan du prøve å få et glimt av ansiktet og rapportere ham / henne med en gang.
 • Nettsteder som bikeregistry.com lar deg lagre informasjon på sykkelen din, inkludert serienummer og et bilde. Du kan også kjøpe billige klistremerker for sykkelen for å varsle andre sykkelen er registrert.

Advarsler

 • Hvis du ser noen stjele sykkelen din, må du ikke sette deg selv i fare for å stoppe tyven. Din sikkerhet og andres sikkerhet er viktigere enn sykkelen din.