Wkeno

Hvordan administrere sublingual medisiner

Sublingualt medisiner er muntlig disintegrating eller oppløsende medisiner som administreres ved å være plassert under tungen. Disse medikamentene er overført til blodet fra slimhinnene i munnen etter oppløsning. Lær hvordan du kan administrere sublingual medisiner for å sikre riktig dosering og effekt av medisinen.

Trinn

Hvordan administrere sublingual medisiner. Administrere medisiner i sittende og stående stilling.
Hvordan administrere sublingual medisiner. Administrere medisiner i sittende og stående stilling.
 1. 1
  Administrere medisiner i sittende og stående stilling.
  • Personen tar medisiner bør plasseres i en oppreist sittestilling før administrering sublingual medisinering. Ikke la den enkelte til å legge seg ned eller prøve å administrere medisiner når personen er bevisstløs. Dette kan føre til utilsiktet aspirasjon av medisinen.
 2. 2
  Ikke spis eller drikk ved administrering av medisiner.
  • Skyll munnen med vann. Det er viktig å ikke spise eller drikke når sublingual medisiner gis fordi dette øker risikoen for at medisinen blir svelget, noe som vil gjøre det mindre effektivt.
 3. 3
  Slutt å røyke rett før administrasjon.
  • Ikke røyke i minst en time før du tar sublingual medisiner. Sigarettrøyk constricts blodkar og slimhinner i munnen, noe som vil redusere absorpsjonen nivå av sublingual medisinering.
 4. 4
  Ta sublingual medisiner etter andre orale medisiner.
  • Komplett administrasjon av andre orale medisiner før administrering sublingual medisiner. Dette vil tillate deg å administrere dosen av sublingual medisinen uten risiko for å svelge dosen.
 5. 5
  Plasser tabletten på riktig måte.
  • Hev tungen, deretter plassere sublingual medisinering under den. Arealet under tungen hvor medikamentet er plassert ingen rolle så lenge som tabletten er fullstendig under tungen å oppløse.
 6. 6
  Hold på plass og tilt hodet fremover for å unngå at de svelger medisinen.
  • Hold sublingual medisinering under tungen i minst 10 minutter. Unngå å åpne munnen, spise, snakke, stillestående eller i løpet av denne tiden for å sikre at tabletten ikke beveger seg og får tid til å oppløses fullstendig og bli absorbert.
 7. 7
  Flytt tablett bare hvis det er nødvendig.
  • Noen sublingual medisiner som nitroglyserin kan føre til en varm eller prikkende følelse i munnen når de oppløses. Skifte tabletten til en annen posisjon under tungen om nødvendig for å unngå ubehag, men pass på tabletten forblir fullstendig under tungen og får lov til å oppløse helt.
 8. 8
  Vent med å skylle.
  • Vent i noen minutter etter oppløsning sublingual medikamenter før drikking eller skylle munnen. Dette vil sikre at medikamentet er oppløst fullstendig, og har hatt en sjanse til å absorbere inn slimhinnene.