Wkeno

Hvordan du skal plassere en TB hud test

Tuberkulose (TB) er en meget smittsom bakteriell infeksjon som vanligvis påvirker lungene. I sjeldne tilfeller kan TB spre seg til andre kroppens vev eller organer. Det er viktig å bli testet for tuberkulose hvis du har vært rundt noen som er smittet, eller hvis du har mistanke om eksponering. Når testet for TB, er det viktig at prøven plasseres riktig for å få en nøyaktig avlesning.

Trinn

Hvordan du skal plassere en TB hud test. Velg injeksjonsstedet.
Hvordan du skal plassere en TB hud test. Velg injeksjonsstedet.
 1. 1
  Vask hender.
 2. 2
  Velg injeksjonsstedet. Plasser venstre arm av klienten litt bøyd ved albuen på et hardt underlag med hånden håndflaten opp. Injeksjonsstedet vil være 2-4 inches under albuen.
 3. 3
  Kraftig tørke hetteglass med tuberkulin løsning med alkohol bomullspinne. Tillate alkohol tørke før du tar av lokket av nålen.
 4. 4
  Snu flasken og stikk nålen gjennom proppen.
 5. 5
  Trekk tilbake på stempelet og trekke ut litt mer enn en tidel (0 0,1) av en milliliter.
 6. 6
  Prime sprøyten ved å fjerne nålen fra hetteglasset, snu, trekke tilbake stempelet litt og på sprøyten for å bryte opp eventuelle luftbobler og presse frem utvise luft og overflødig væske, slik at nøyaktig en tiendedel av en milliliter av tuberkulin løsning i sprøyte.
 7. 7
  Rengjør området med et injeksjonstørk ved å sirkle fra sentrum av området utover. La det tørke.
 8. 8
  Strekk huden stram mellom tommel og pekefinger på injeksjonsstedet. Med nålen skråkant vendt opp og sprøyten flens parallelt med underarmen, holde sprøyten mellom tommel og pekefinger, sett den langsomt med 5-15 graders vinkel.
 9. 9
  Før nålen skråkant gjennom epidermis omtrent 3 millimeter, slik at hele skråkant er dekket og ligger like under huden.
 10. 10
  Injiser oppløsningen ved å la huden gå og hold sprøyten jevn og stemplet trykkes, bremse injisere tuberkulinprøve løsning. En spent, blek wheal som er 6 - 10 millimeter i diameter vises over nålen fas.
 11. 11
  Fjern nålen uten å trykke eller masserer armen. Hvis en dråpe blod, blot det lett med en bomullsdott.
 12. 12
  Marker området ved hjelp av en permanent giftfri markør i en sirkel rundt weal.
 13. 13
  Disponere av nål i en beholder for skarpe gjenstander.
 14. 14
  Returner tuberkulin løsning hetteglass til kjøleskapet
 15. 15
  Vask hendene.
 16. 16
  Instruere kunden å ha testen lese mellom 48 og 72 timer.

Tips

 • Forklar klienten som mild kløe, hevelse, eller irritasjon kan forekomme, og disse er normale reaksjoner som ikke krever behandling. Ikke klø eller gni på injeksjonsstedet. Hold området rent, tørt og fri for kremer, lotion og bandasjer. Området kan bli vått, men ikke gni eller skrubbe injeksjonsstedet.
 • Området valgt for testen skal være fri for hindringer for å plassere og lese for eksempel muskel marginer, overdreven hår, vener, sår, tatoveringer, og / eller arr. Hvis noen av disse er til stede på stedet, bruke høyre arm eller flat overflate enten Capula.

Advarsler

 • Vurdere for latex følsomhet og implementere latex retningslinjer som passer. Hvis latex sensitive / allergi, fjern proppen fra tuberkulin løsning før utarbeidelse.
 • Følg generelle forholdsregler.

Ting du trenger

 • Hetteglass av tuberkulin (kommer i 10 eller 50 test multidose hetteglass)
 • En 27 gauge, 1/4 til 1/2 cm med kort bevel
 • Tuberkulin sprøyte
 • Bomullsdott
 • Spritserviett (2)