Wkeno

Hvordan bygge en langbue

Bygge en langbue fra grunnen kan være en litt komplisert prosess. Det er mye mer til det enn å finne et langt stykke tre og feste en snor til den. Følg disse trinnene for å bygge selv en fungerende bue som kan vare i mange år.

Trinn

Hvordan bygge en langbue. Skjær et hakk på hver side av hver spiss.
Hvordan bygge en langbue. Skjær et hakk på hver side av hver spiss.

Forbered staven

 1. 1
  Finn veden. Du vil ha en rett del av gren som har svært få vendinger og knop. Staven vil være ca 5 meter lang, så hvis du kutte en gren ned sørg for ikke å splitte eller knekke tre.
  • Noen av de beste bow skogen inkluderer barlind, ask og hickory. Noen hardwood bør fungere OK i en klemme.
  • Staven bør ikke være mer enn to inches i diameter.
 2. 2
  Finn kurven. Hold staven oppreist, med en løs grep på toppen og bunnen sett mot foten. Trykk forsiktig på midten av staven. Trestykket vil rotere og den naturlige kurven i treverket vil peke bort fra deg.
  • Dette vil vise deg "innsiden" og "utsiden" av buen. Du vil være å gjøre kutt på innsiden av buen, men utenfor må stå urørt. Eventuelle kutt gjort til utsiden av buen vil sterkt påvirke integriteten av baugen, og vil føre til at det bryte tidlig.
 3. 3
  Marker håndtaket. Finn midten av staven. Gjør markerer omtrent tre inches ut fra sentrum i hver retning. Dette vil være i håndtaket. I likhet med tilbake, vil det forbli urørt for å holde spenningen fra knipser baugen i halvparten.

Forme baugen

 1. 1
  Test svingene. Sett den nederste spissen av baugen på toppen av foten og hold øverst på baugen med hånden. Bruk den andre hånden for å presse ut midten av buen noen få inches. Observere hvor baugen svinger og hvor det ikke.
 2. 2
  Foreta justeringer. Ved hjelp av en kniv, avskåret trevirke fra innsiden av buen hvor den ikke bøyes. Ved å fjerne tre, vil du øke fleksibiliteten i de stive områder. Holde teste fleksibiliteten i baugen før den bøyer i en enhetlig form, både over og under håndtaket.
  • Bare kutte tre fra innsiden. La utsiden av buen urørt.
  • Håndtaket og tips bør forbli relativt rett i forhold til resten av buen.
  • Mengden av carving kreves vil variere sterkt avhengig av hvor tykk stav er.

Streng baugen

 1. 1
  Skjær et hakk på hver side av hver spiss. Disse sporene vil bli brukt til å henge baugen. De trenger bare å være dypt nok til å holde strengen på plass.
  • Pass på at du ikke skjærer helt inn utsiden av buen.
 2. 2
  Forbered strengen. Bind løkker i begge ender av en lengde av nylon. Bowstring bør være 5 til 6 inches fra håndtaket når baugen er fullført.
  • Spenner buen og sløyfe nylon på hvert hakk.
  • Ikke trekk tilbake på strengen ennå, er baugen ikke komplett, og kunne bryte.
 3. 3
  Heng baugen horisontalt på fra en opphøyet posisjon. Hvil baugen på midten håndtaket, med strengen vinkelrett på bakken.
  • Bruk en grein eller et stykke skrap tre å henge baugen fra.
 4. 4
  Trekk bowstring noen få inches. Sjekk og se hvordan baugen svinger. Ideelt sett vil begge sider bøye den samme, i samme vinkel.
  • Foreta justeringer ved å fjerne trevirke fra innsiden av buen hvor den ikke er bøyd nok
  • Fortsette å gjøre endringer og trekke strengen tilbake litt mer hver gang. Gjør dette til du kommer til uavgjort lengde. Din trekke lengde er avstanden fra strengen i ro til den øvre haken. Dette er hvor langt tilbake du ville dra for å skyte.

Fullfør baugen

 1. 1
  Påfør en lett olje for å holde veden tørker ut. Linfrø eller tung oljer er den vanligste brukt for å lage buer.
 2. 2
  Bruke den nye baugen. På dette punktet, er baugen klar til bruk. Å fullføre det, sand innsiden slik at det er glatt.

Tips

 • Ikke brann baugen uten en pil, da dette kan skade baugen og den brekker.

Advarsler

 • En bue er en dødelig jakt våpen. Aldri peker den på noe du ikke har tenkt å drepe.