Wkeno

Hvordan definere dine personlige verdier

Personlige verdier er de holdninger, verdier og filosofier vi har om livet, dens formål og våre egne formål. Som vi vokser opp, vi tar ombord de personlige verdier av andre rundt oss før vi når tenårene og begynne å akseptere eller avvise slike verdier som å være en del av hvem vi er, eller ikke er en del av vårt eget selv. Det er lett, men å passere den aktive gjenkjenning og sortering av personlige verdier, og å bare akseptere de verdiene som var inngrodd i oss av foreldre, lærere, samfunnet, osv. Vi kan gjøre dette fordi passformen er behagelig og enkel. Definere dine egne personlige verdier krever å ta en dyp titt på oss selv og overfor våre forutsetninger, men det er vel verdt innsatsen når du søker veiledning for resten av livet ditt.

Trinn

Hvordan definere dine personlige verdier. Ta deg tid til å tenke # vurdere om du er fornøyd med din eksisterende personlige verdier.
Hvordan definere dine personlige verdier. Ta deg tid til å tenke # vurdere om du er fornøyd med din eksisterende personlige verdier.
 1. 1
  Ta deg tid til å tenke # vurdere om du er fornøyd med din eksisterende personlige verdier. Har de virkelig representerer hvem du er, eller er de en replikering av verdier som eies av andre som har påvirket deg i ditt liv? Hvis ja, er du fornøyd med det, eller tror du at det kan være en god idé å endre noen til mer passende gjenspeile din egen følelse av selvtillit og mening med livet?
 2. 2
  Vurdere hvilke typer personlige verdier som mange anser for å være verdig. Det finnes en rekke personlige verdier, og det er lister over gode verdier som du kan søke etter på nettet. Hvilke av disse passer best med dine ambisjoner og levesett? Skriv ned en rekke verdier som imponerer deg og prøve å destillere dem ned til sentrale verdier som er viktige for deg. (Det er noen hint i "Tips" men listen er på ingen måte uttømmende.)
 3. 3
  Klargjøre dine viktigste verdier. Dette er en interessant øvelse som får deg til å fokusere på de beste verdiene som betyr den aller mest for deg. Når du er mer bevisst på dine viktigste verdier, vil du bedre forstå definerende essensen av hvem du mener selv å være, og bruke disse topp verdier å veilede dine valg og avgjørelser i livet. Øvelsen:
  • Velg dine topp ti verdier noensinne. Gjør dette etter at du har valgt alle verdier som er viktige for deg i dag.
  • Halvere disse verdiene for å gjøre din topp fem.
  • Mister en annen for å gjøre din topp fire.
  • Miste en til. Du er nå igjen med dine topp 3 verdier. Hvordan gjør dette deg til å føle?
  • Gå to skritt lenger - spikke ned til to, og deretter en. Det eneste verdien er den som virkelig guider deg og er din absolutte essens. Det er ikke ideelt å bare leve etter en verdi uten å balansere på andre saks skyld, men det hjelper deg til bedre å forstå at mange av oss er drevet av en enkelt verdi som oppsummerer alt annet for oss. Når du vet hva det er, kan du lære å bedre sele og balansere det i livet ditt.
 4. 4
  Implementere dine verdier i livet ditt. Mens det er viktig å vite hvilke verdier kjøre deg og støtte deg, faktisk å sette dem til sitt fulle bruk kan være en annen historie. Når du har definert dine personlige verdier, er den virkelige utfordringen å leve livet av disse verdiene i alle deler av dine aktiviteter - arbeid, fritid, kjærlighet, sosialt liv, kulturliv, etc. Dette kan nødvendiggjøre endringer i måten du nærmer deg ting og hvordan du viser ting som skjer i livet ditt. Ikke vær redd for å gjøre denne endringen for å oppfylle møte dine personlige verdier, og dette er en del av vår lange modningsprosess. For eksempel, hvis du bestemmer deg for at lojalitet er en verdi for deg, tenk på hvordan du kan vise din lojalitet til andre ved å være der for dem, å være tilgjengelig når de trenger deg, ikke sladre om dem, og støtte dem vokalt når andre håner dem. Du kan også velge lojalitet til din arbeidsplass, støtter det og tro på det som en del av jobben sin hensikt. Dette kan bety å overvinne gamle vaner med sladder, å sette ned folk eller et selskap, ikke lenger gir lip service til ting, men å være ekte i stedet.

Tips

 • Personlige verdier av verdi er: tro, aktualitet, lojalitet, respekt, harmoni, lykke, meningsfulle, hjelpsomme, vennskap, suksess, oppnåelse, rolig, ære, hyggelig, pålitelig, rikdom, tilfredshet med ens mye, takknemlighet, selvtillit, støttende, kompetanse, problemløser, løsningsorientert lader, god lytter, tjeneste for andre, samarbeid, ærlighet, kvalitet, reaksjonsevne, munter, ikke-vold, dele, gi, sikkerhet og trygghet, rettferdighet, samarbeid, selv-disiplinert, glede, klok, klok, trofast, radikale, tilpasningsdyktige, har en familie, bor enkelt, jobber heltid eller deltid, optimisme, forvaltning, pålitelighet, utfordring, medfølelse, opptatt, vedvarende, sjenerøs, gratis, etc.