Wkeno

Hvordan du kan beskytte deg selv fra en bortkommen hund

I møtet med en ukjent hund uten eier (en "bortkommen"), er manges første instinkt frykt. Men med litt kunnskap, kan du føle deg mer sikker og vet hva de skal gjøre hvis dette skjer, til deg.

Trinn

Hvordan du kan beskytte deg selv fra en bortkommen hund. Måle hundens oppførsel.
Hvordan du kan beskytte deg selv fra en bortkommen hund. Måle hundens oppførsel.
 1. 1
  Måle hundens oppførsel. Er det aggressiv eller redd? Tegn til aggresjon inkluderer: blottet tennene, løftet halen, hevet ører og bust (pelsen bak nakken, i mange store raser bust er veldig lett å se når de blir løftet). Tegn på frykt inkluderer tucking halen, laid back ører og også snerrende eller bjeffe. Barking er et sikkert tegn på at hunden ikke ønsker deg noe nærmere enn du allerede er.
 2. 2
  Ikke vær villede av rasen stereotypier. Se etter kroppsspråk for å forstå hva hunden prøver å formidle. En hunds atferd bestemmes mer av sin trening (eller mangel på sådan) enn sine genetikk.
 3. 3
  De fleste hunder, store og små, er ikke aggressive og vil sannsynligvis være redd for deg. Den vanligste situasjonen er at en hund er tapt, redd, og ikke stoler på deg. Selv om de ser skremmende, vil deres første instinkt være å frastøte deg og komme unna.
 4. 4
  For skremte hunder, tilbake bort sakte inntil hunden er rolig. Ikke prøv å kommandere dem. Merk din plassering og, hvis hunden er ukjent for deg, ring dyr kontroll umiddelbart. Hvis du vet hvem hunden tilhører, selvfølgelig, ring dem først!
 5. 5
  For en aggressiv hund, bør første prioritet være å beskytte deg selv. Ikke kjør, som hunden vil fange deg og vil bli oppmuntret til å bite. Mange hunder instinktivt vet hvordan å "ta ned" en løper, og det siste stedet du ønsker å være er på bakken. Søk etter noe å klatre på og ringe etter hjelp.
 6. 6
  Hvis det er noe som trygt kan fjerne deg fra en aggressiv hund, bør du bruke armen for å avlede eller absorbere noen biter. Ikke forverre en aggressiv hund ved å rope på den eller stirrer inn i sine øyne. Øyekontakt er aggressive og vil trolig utløse et angrep.
 7. 7
  Svært få hunder faktisk vil bite et menneske, hvis uprovosert. Hold deg rolig og prøve å holde din holdning høy og trygg. Gange unna, hvis du ikke blir jaget, og kaller dyr kontroll ved første anledning. Hunder er flokkdyr. Når de er alene, er de vanligvis ikke finne oppgjør.

Tips

 • Ikke prøv å klappe hunden.
 • Hvis du snakker i en sint stemme, kan dette skremme hunden og kan føre til aggressivitet.
 • Hvis du er i et fremmed land og ikke kjenner området svært godt gå med noen andre hvis du må gå rundt ukjente nabolag.
 • Carry septer (hvor lovlig) for å beskytte deg mot alle slags dyr angrep. Hvis du klarer å bli angrepet av en bortkommen hund, streik for nesen - dette vil stoppe de fleste hunder i deres spor.
 • Hvis hunden kan føle at du er redd du skal la ut en lukt. Hunder kan like dette lukt og da de er mer sannsynlig å følge deg. Hvis dette skjer prøver å distrahere deg fra hunden ved å se på noe annet, og ikke står der stirrer på hunden.

Dette vil vise hunden at du ikke er så redd for det, og det skal forhåpentligvis miste interessen.

 • Men hvis det kjører for deg, ikke stirre på noe.

Advarsler

 • Hvis du er bitt, gå til en lege ASAP og få en rabies vaksine.
 • Hvis en hund noen gang angriper deg, er det best å ikke la det slå deg ned. Stå på bakken, og skjerme deg. Hold hunden foran deg, og holde noe mellom deg og hunden.
 • Hvis en hund slår deg ned på bakken, bør du krølle til en ball og dekke hodet og nakken med armene. Noen hunder kan miste interessen hvis du "spille død."