Wkeno

Slik gi en subkutan injeksjon

Ved mottak av en for et medikament som krever subkutane injeksjoner, bør helsepersonell gi detaljerte instruksjoner på den riktige måten å gi injeksjonen. Imidlertid opplevde stresset den dagen du mottar nyheten gjør det forståelig nok vanskelig å huske de riktige trinnene for å følge. Disse instruksjonene er ment å gi bistand til personer som ikke er trent medisinske fagfolk som trenger å gi subkutane injeksjoner til seg selv eller et familiemedlem. Disse instruksjonene er ment å brukes kun som en retningslinje. Eventuelle spørsmål kan rettes til medisinsk faglig før du gir noen injeksjoner hjemme. Merk: To typer sprøyter blir brukt i instruksjonene for demonstrasjonen bare - en enkelt bruker insulin sprøyte og en ferdigfylt multi-dose sprøyte. Ikke avbildet er enkelt dose ferdigfylte sprøyter.

Trinn

Slik gi en subkutan injeksjon. Samle dine forsyninger.
Slik gi en subkutan injeksjon. Samle dine forsyninger.
 1. 1
  Vask hendene med såpe og vann og tørk grundig.
 2. 2
  Samle dine forsyninger.
 3. 3
  Sjekk medisinen etiketten for å sikre at du har riktig medisinering og dosering.
 4. 4
  Legge inn håndkleet på en ren overflate innen rekkevidde av det tiltenkte arbeidsplassen.
 5. 5
  Ordne forsyninger på håndkleet i den rekkefølgen du vil trenge dem. Merk: Lag en liten rift i kanten av alkohol, kan tørke pakker for å gjøre dem lettere å åpne som du trenger dem.
 6. 6
  Velg ditt injeksjonsstedet og utsett området ved å bevege klær bort fra området som skal injiseres. Merk: Dette vil gjøre det enklere når du er klar til å gi injeksjonen. Forsiktig: Det er viktig å vite hvilke nettsteder er anbefalt av stoffet produsenten som skader kan bli resultatet dersom medisiner er gitt på feil side. Sjekk med ditt lokale helsepersonell hvis du er usikker.
 7. 7
  Tørk av injeksjonsstedet forsiktig med en frisk alkohol tørk i en spiral bevegelse fra midten og utover, er forsiktig med å ikke gå tilbake over allerede rene områder, og la området lufttørke.
 8. 8
  Fjern tamper motstand fanen fra multi-dose hetteglass og sett den tilbake på håndkleet. Merk: Hvis dette har allerede blitt fjernet, tørk av gummi membran med med en ren alkohol tørk. (Hopp over dette trinnet hvis du bruker en ferdigfylt medisiner sprøyte)
 9. 9
  Plukk opp sprøyten og hold den fast i din dominerende hånd.
 10. 10
  Ta tak i hetten over nålen med tommelen og pekefingeren på den andre hånden og trekk hetten av nålen tar seg ikke å la nålen å berøre huden din.
 11. 11
  Legge lokk på håndkleet ditt.
 12. 12
  Gå til trinn 20 hvis du bruker en ferdigfylt medisiner sprøyte.
 13. 13
  Trekkes stempelet på sprøyten sprøyten fylles med luft til den ønskede dose.
 14. 14
  Plukk opp medisinen hetteglass og hold den opp ned være forsiktig med å berøre gummiproppen.
 15. 15
  Stikk nålen inn gjennom gummiproppen.
 16. 16
  Trykk ned stempelet injisere luft inn i medisinering hetteglass. Merk: Dette vil gjøre det enklere for deg å trekke medisiner inn i sprøyten ved å øke lufttrykket i hetteglass.
 17. 17
  Trekk tilbake på stempelet sakte og forsiktig til du har nådd ønsket dosering. Merk: Du må kanskje trykke på sidene av sprøyte for å tvinge luftbobler til toppen og utvise eventuelle luftbobler ved å trykke forsiktig på stempelet tvinge luftboblene tilbake i medisinen hetteglass.
 18. 18
  Gjenta trinn 17 til du har den ønskede dosen i sprøyten din uten luftbobler.
 19. 19
  Fjern hetteglasset fra sprøyten og plasser flasken tilbake på håndkleet ditt. Advarsel: Ikke sett sprøyten ned på dette punktet som du vil forurense nål som kan føre til alvorlig infeksjon.
 20. 20
  Plasser sprøyten i din dominerende hånd som om du holder en blyant eller en pil.
 21. 21
  Samle forsiktig om en 1/2 til 2 inches av huden mellom tommel og første finger skape en liten haug av huden tar seg ikke å knuse eller ødelegge vev. Advarsel: Når du henter din hud, ikke samle noen muskelvev. Subkutane medisiner er ikke ment for injeksjon i muskel og kan føre til blødninger i muskelvevet. Dette gjelder særlig hvis medisinen har blodfortynnende egenskaper.
 22. 22
  Sett sprøyten i en 90 graders vinkel (rett opp og ned) inn i huden med en liten snapping bevegelse av håndleddet ditt. Merk: Nålen bør sette hele veien til navet. Nøling kan føre til at kanylen sprette av hud eller pierce huden sakte forårsaker økt smerte. Forsiktig:. For tynne eller muskuløse mennesker kan det være nødvendig å sette nålen i en 45 graders vinkel for å unngå å injisere i muskelvev [
 23. 23
  Trykk ned stempelet med jevn jevnt trykk til all medisinen har blitt injisert.
 24. 24
  Slipp huden slik at det å falle tilbake til sin naturlige posisjon.
 25. 25
  Legg et stykke gasbind eller bomull ball ved siden av nålen på injeksjonsstedet.
 26. 26
  Fjern nålen fra huden i en jevn bevegelse. Forsiktig: Ikke gni eller massere injeksjonsstedet som det kan føre til blåmerker eller blødning under huden.
 27. 27
  Din sikkerhet nål og kast eller kast sprøyten din i en punktering motstandsdyktig beholder for skarpe gjenstander.
 28. 28
  Sette alle dine forsyninger unna. Du har fullført din subkutan injeksjon.

Tips

 • Gi barnet et utvalg av de alderstilpassede deler av ritualet, for eksempel, holder hatten for deg etter at du trekke den av sprøyten, og når "de er vokst opp nok", la dem trekke den av. Det er beroligende å delta aktivt og lære å ta vare på seg selv.
 • For mer detaljert informasjon om subkutane injeksjoner gå til pasientinformasjon Publikasjoner på http://www.cc.nih.gov/ccc/patient_education/pepubs/
 • Å plassere et stykke av bomull eller gasbind på injeksjonsstedet før du fjerner nålen vil hindre huden fra trekking og redusere smerte fra injeksjonen.
 • Hvis du har tilgang til internett ser opp din medisinering på produsentens nettsted.
 • Også, rotere injeksjonssteder blant ben, armer og mellomledere (venstre og høyre, foran og bak, øvre og nedre), slik at du ikke får en injeksjon i den samme delen av kroppen din oftere enn annenhver uke. Bare følg den samme rekkefølgen av 14 områder, og avstanden er automatisk! Barn elsker forutsigbarhet. Eller, hvis de gjør bedre valg av plassering selv, lage en liste og krysse dem av.
 • For barn eller deg som trenger en smertefri injeksjon, bruke Emla, en aktuell anestesi holdes på plass med en Tegaderm patch for en halv time før injeksjonen.
 • En isbit kan anvendes til lett nummen tiltenkte injeksjonsstedet.
 • For å hindre blåmerker eller små klumper av arrvev fra utviklingsland på injeksjonsstedet, trykker stadig på injeksjonsstedet med gasbind eller bomull i minst 30 sekunder etter fjerning nålen. Dette er et fantastisk triks for alle som må ha daglige injeksjoner. Innenfor området for jevn "fast press", la barnet fortelle deg om de ønsker mer eller mindre press.

Advarsler

 • Ikke prøv å gi noen injeksjoner uten skikkelig instruksjon fra helsepersonell.
 • Les etiketten på medisinen din nøye for å sikre at du har riktig medisinering og styrke.
 • Ikke kast nåler eller sprøyter i vanlig søppel, bruk kun punktering motstandsdyktig skarpe gjenstander beholdere til avhending.
 • Når du bruker en isbit for å lindre smerten ved injeksjon, ikke la isbiten på plass for lenge da det kan fryse celler skade vev og redusere absorpsjonen av medisinen.

Ting du trenger

 • Multi-dose medikament hetteglass og riktig kalibrert sprøyte eller pre-fylt sprøyte medisinering
 • spritkompresser
 • lite rent håndkle
 • en liten gasbind kvadrat eller ren bomullsdott
 • punktering bevis sharps avfallsbeholder (hvis du ikke bruker en sprøyte med nål sikkerhetsanordning)