Wkeno

Hvordan dunk

Ingenting utløser ærefrykt og får publikum ekstatisk i en basketballkamp som en "dunk", der en spiller smeller ballen gjennom rim med sin hånd (s). Som en av de høyeste prosentvise feltet mål man kan forsøke i basketball, er dette et trekk som er verdt å mestre, men det er ikke lett. Her er hvordan du kan bygge opp muskler og ferdigheter du trenger for å utføre denne berømte prestasjon på banen. Og det skader ikke å være litt høye så å gå opp til randen kan være et sveip.

Trinn

Hvordan dunk. Muskelgrupper som trenger å bli sterkere.
Hvordan dunk. Muskelgrupper som trenger å bli sterkere.
 1. 1
  Øk vertikale sprang. Du trenger løftekraft på å få deg i luften og opp til kurven. Spenst få resultater. Gjør knebøy, eller hvis du ikke har vekter, vegg sitter, også hjelpe deg å få dem inches. Også gjør kalv reiser på trappen 50-100 reps en dag vil forbedre eksplosivitet. Øke din høyde vil ta tid, skjønt, så hold deg til det.
 2. 2
  Muskelgrupper som trenger å bli sterkere: quadriceps, hamstrings, gluteals, kalver. Quadriceps strekker kneet. Hamstrings og gluteals forlenge hofte. Kalvene plantar bøye ankelen.
 3. 3
  Muskelgrupper som trenger fleksibilitet: Hamstrings og hip flexors. Stramme hamstrings vil hindre kneet forlengelse under hoppet. Hip flexors motstå hip extension del av hoppet.
 4. 4
  Kjører trapper vil utvikle alle de quadriceps, hofter og kalver, og virkelig hjelper deg når du går for den dunk.
 5. 5
  Invester i et par gode. De fleste spillerne finner ut at høy kvalitet sko forbedre sin evne til å dunk, og enda viktigere, hindre deg fra å bli skadet når du prøver å dunk.
 6. 6
  Øv hopping ved hoffet.
  • Hoppe over hele banen og tilbake. Prøv tre runder eller mer.
  • Gå til berøre nettet med en løpende hopp før du er i stand til å gjøre det ti ganger på rad (ikke alle på en dag!).
  • Hvis du kan hoppe så høyt som Spud Webb 46 "vertikale hopp, bør du ha noe problem flyr og dunking basketball.
  • Angi severdigheter på felgen før du kan røre det konsekvent.
 7. 7
  Øv håndtering ballen. Få en følelse for hvordan du bruker treghet å få tak i ballen når armen er utvidet. Selv folk som kan PALM en basketball vil miste grepet når dunking.
 8. 8
  Begynn med en justerbar høyde kurv, hvis du har tilgang til en. Senke høyden slik at du kan få en følelse for dunking, deretter øke den gradvis til standard høyde som du forbedre.
 9. 9
  Dribble mot kurven, så ta de tillatte to trinnene mens prakke ballen i dunking hånd. Hoppe så høyt at du nesten kan føle deg flyr etter det andre trinnet, forlenge armen til rim, og drive ballen gjennom nettet.
  • De fleste hopper ut av en, men noen opplever at de hopper høyere opp på to. Finn ut hva som fungerer for deg.
  • Dunk en tennisball eller golf ball først, deretter en volleyball, og jobbe deg opp til en basketball.
  • Dunk én hånd først. Det hjelper å finne en liten størrelse Basketball å trene med. Det tar mye mer innsats for å ta på felgen med to hender, fordi du må hoppe høyt nok til at både nå rim. Etter det, kan du gå videre til den omvendte dunk.
  • Ballen kan komme tilbake og treffer deg i ansiktet. Være forberedt på det. Frykt for å bli truffet vil negativt påvirke din evne til å dunk.
 10. 10
  Å starte, gi slipp på felgen. I de fleste spill, henger på felgen ikke tillatt med mindre du er i fare for landing på noen under deg.
 11. 11
  Være vedvarende. Du vil sannsynligvis flau selv i løpet av dine første flere forsøk på å dunk, men får opp fra gulvet og prøv igjen. Du vil bli veldig imponert over forbedringen din hvis du fortsetter.
  • Gjør bakplate innslag i mer enn to minutter.

Tips

 • Hvis du er overvektig, kan forbedre din vertikale sprang bare gjøre så mye. Du må kanskje mens du får.
 • For folk som har problemer med å hoppe av en fot, prøv dette: når du nærmer kurven, senke kroppen og armene slik at tyngdepunktet er lavt. Deretter eksploderer mot kurven og svinge armene opp. Dette kan forbedre ditt et skudd hopping evne ved flere inches.
 • For de fleste som ikke er 6'6 "som NBA stjerner vi misunnelse, gjøre en video søk for korte folk dunking. Dette beviser at folk under 6 fot kan fortsatt trekke av en sterk dunk. Et godt forslag er Spud Webb, eller Nate Robinson, i 2006 og 2009 Slam Dunk konkurransen Champion. Hvis du føler behov for å sikle på misunnelse, er det normalt.
 • Hvis du vet at du kan hoppe høyt nok til å dunk, prøv en mindre ball som du kan håndflaten og hoppe raskere på oppløpet enn du tror du burde. Ved å sikkerhetskopiere, kan du øke din gli vertikalt. Når du har din hoppe ned, bytt til en forskrift ball. For nybegynnere, dunking en tennisball enhånds er en god trening hvis det gjøres flere ganger.
 • Konsumere store mengder kalsium og protein, men opprettholde balansert kosthold. Dette hjelper med muskel vekst og fremmer sunn bein også.
 • Hvis du er i samme høyde / vekt som Shaq se ut når du gjør demoraliserende dunke på dine motstandere, det er mulig du vil knuse bakplaten, regner skår av sylskarpe glass ned på ansiktene til dine beseiret motstandere.
 • Se noen av de dominerende dunkers av tidligere eller nåværende, som Nate Robinson, Michael Jordan, Derrick Rose, Kobe Bryant, Jason Richardson, Desmond Mason, Baron Davis, Gerald Wallace, Gerald Green, Dwight Howard, Dominique Wilkins, Vince Carter, LeBron James, Dwyane Wade, Clyde "The Glide" Drexler, Blake Griffin, Charles Barkley, Julius Erving, Sam Weber, Shawn Kemp, Tracy McGrady, Andre Iguodala, Jamario Moon, Amare Stoudemire, Shaq, og Wilt Chamberlain

Advarsler

 • Sørg for at du har noen andre i nærheten av deg når du lærer. Hvis du faller og får vondt uten at noen rundt, vil du være i en svært vanskelig situasjon.
 • Ikke over toget: Ikke tren de samme muskelgruppene over to påfølgende dager, for skadene er mulig på den tiden.
 • Pass på at kanten er godt festet til platen eller det kan løsne. Dette kan føre til alvorlig personskade.
 • Ikke prøv å ta tak i felgen hvis du ikke kan legge hånden rundt den godt. Hvis du gjør det vil sannsynligvis svinge rundt på baken, ryggen, nakken, hodet, eller ansiktet.
 • Du er bedre å ikke henge på kanten i det hele tatt, spesielt hvis du er en nybegynner.