Wkeno

Hvordan fange ørret


kan bli mye moro for deg og for dine venner og familie. Men det kan lett bli frustrerende og veldig kjedelig for barna. Her er hvordan å ha en produktiv dag med fiske for elva og muligens litt kvalitetstid med andre.

Trinn

Hvordan fange ørret. Kjøp riktig frispark.
Hvordan fange ørret. Kjøp riktig frispark.
 1. 1
  Kjenner reglene. er regulert av staten eller provinsen. Du må kjøpe fiskekort. De fleste sportsbutikkene selger dem. Statens viltforvaltning avdeling utgir også et hefte om regelverk, grenser og restriksjoner. Det er viktig å kjenne og følge disse - ikke bare fordi det er lov, men også fordi mye tid og energi er satt i å holde fiskebestander og økosystemer som produktiv og balansert som mulig.
 2. 2
  Få utstyret. Hvis du shoppe rundt, kan du finne stang og kombinasjoner som starter på ca tjue dollar. Du vil også trenge kroker, linje og vekter. Selv om det er billige deler av utstyret, jo mer du betaler, jo lengre utstyret vare og jo bedre er det sannsynlig å være.
  • Stangen / snelle vil kan komme per-kø med linje, hvis ikke, vil du måtte Kjøp 4 to £ 8 test fiskesnøre og spole linjen på spolen. Mange sportsbutikker har topp kvalitet linje i bulk, og kan sende den for deg til en svært rimelig pris. Du vil også trenge # 6 til # 10 kroker, de "delt skutt" vekter som er rett og slett klemt inn på linjen, og et nett. Gjenbrukbare delt skutt er vanligvis bare noen få cent mer, og vel verdt det. Du ønsker kanskje å kjøpe stålhagl som noen tror at blylodd kan skade fisk og miljø.
 3. 3
  Kjøp riktig frispark. Lett utstyr er å foretrekke for elva. Denne stang vil ha vektområde av linjen trykket på den. Du må kjøpe en stang som er rangert mellom 2 til £ 8. Kjøpe stang / snelle combo er vanligvis den beste og billigste måten å oppnå dette. Noen erfarne sportsfiskere foreslår at du holder deg borte fra vedlagte typen fiske hjul som har en knapp på den som du trykker på for å frigjøre linjen under støping av agn. Denne typen hjul er utsatt for interne floker, og vil frustrere en ny angler til poenget med å snu ham eller henne bort fra sporten. På den annen side er lukket overfor hjulene er meget enkel å bruke. Det avhenger også av stilen av fiske som du skal gjøre. Lukkede møter hjulene er stor for agn fiske, men er dårlig egnet for bruk spinnere eller andre lokker. På den annen side, åpne møtt spinnende hjul fungerer godt for begge stilarter.
 4. 4
  Finn en. Du trenger en som enten naturlig har ørret eller bedre ennå, er fylt med ørret. The Wildlife Management heftet bør ha denne informasjonen som er oppført i den. Bare plukke en nær deg. Elver med naturlig reproduserende ørret populasjoner noen ganger har strengere takle og agn begrensninger, for eksempel "kunstige lokker med en enkel krok bare." Disse er mye vanskeligere å bruke for å fange ørret.
 5. 5
  Rigge opp redskapet før avgang. Det enkleste å gjøre er å knyte en tønne svivel hjelp av en enkel omfavne knop. Under ingen omstendigheter bør en overhand knute brukes. Dette vil føre til at mono filament linje for å kutte seg selv. Prøv å knytte en av disse knutene i linjen og gi det et raskt rykk hvis du ønsker å se hvor skadelig denne knuten er.
 6. 6
  Hvis du bruker agn du vil vanligvis trenger å feste delt skutt vekt på linjen. Dette tjener to formål. Først lar den deg til å kaste mer effektivt, og det tillater deg å kontrollere hvor fort agn vil drive, hvis i det hele tatt. Plasser vekten ca 2 meter under kroken og sørg for å klemme vekt hardt nok til at vektene ikke vil flytte på linjen, men løs nok til at du kan justere sin posisjon på linjen også. Et par nebbtang fungerer godt.
 7. 7
  Få agn. Sjekk regelverket for å se hva agn er tillatt. Tre populære ørret agn er levende meitemark, lakserogn, og hermetisert mais kjerner.
  • Små spinnere, skjeer og andre kan brukes i tillegg. Hvis du skal fiske i en liten elv, bruker lyse lokker. Et unntak fra dette er små, raske elver. Disse farvannene krever tyngre sluk.
 8. 8
  Kaster alltid litt oppstrøms. Dette gjør at agn eller lokke til å drive med strømmen og vises mer livaktig. En god tommelfingerregel for å prøve å fange synlig fisk er å gå 20-50 meter nedstrøms og kastet oppstrøms forbi fisken. Dette tjener også to formål. Som nevnt tidligere, må du ha en livaktig drift på agn eller sluk. Også de fleste ørret står overfor oppstrøms og vente på mat å bli vasket mot dem. Det betyr at hvis du går nedstrøms du er bak dem og mindre sannsynlighet for å bli sett. Hvis du gjør det skremmer fisken du bør vente ca 20 minutter før du prøver å fiske det punktet. I mindre elver er det også viktig å "hvile" et hull etter å fange en fisk. Dette innebærer venter 15 - 20 minutter før fiske hullet igjen, eller fiske et annet sted for en stund før du kommer tilbake.
 9. 9
  Sjekk din lokale vær prognose. Fisk vil bite i nesten enhver tilstand, men du bør i det minste forsøke å holde seg tørr. Du kan matche din agn til værforholdene. Under en regnstorm og opp til 24 timer etter mange meitemark vil bli vasket ut i elva. Dette er den beste tiden å fiske ormer. På vindfulle dager baits som gresshopper eller sirisser er effektive. Dette skyldes det faktum at vindfulle forhold føre til at disse insekter for å ende opp i vannet.
 10. 10
  Gå til elva selv første gang ut. Når du kommer dit, la alle dine fiske ting i bilen og gå speide ut situasjonen. Vær oppmerksom på å se etter andre fiskere langs fjæra. Se etter noen fine glenner i fjæra som er lett tilgjengelig. Du vil også være lurt å se etter langsom bevegelse flekker av dypt vann, eller et område der elva går fra dypt til grunt eller grunt til dypt. Konvergerende strømmer er en annen god ting å se etter. Hvis det er en godt fylt elv, vil det være nok av folk fiske. Generelt, de er hyggelige mennesker, og hvis du stopper og spør hvordan fisken biter eller hvis de fanget noen, vil de varme helt opp til deg og er mer enn villige til å forklare deg hvor og hvordan du skal fange fisk i det aktuelle elv.
 11. 11
  Gå tilbake og få med fiskeutstyr og hodet til en av de stedene du burde ha funnet når du var speiding ting ut.
 12. 12
  Agn på kroken. Hvis du bruker en av de, må du skyve kroken gjennom slutten av ormen og arbeide lengden på ormen på kroken før ormen kommer til enden av kroken, og trekk spissen på kroken ut gjennom ormen å avsløre den. Klem av resten av orm ca 1 cm borte fra kroken, slik at en liten del henger fra enden. Hvis du bruker Roe eller mais, bare skyve et par stykker på kroken bare forbi brodd.
 13. 13
  Kastet bort. Dette synes enkelt, men kan være vanskelig.
  • Igjen er den retningen du trenger å kaste på en elv opp-elva, så du lar agnet og linje for å drive nedover elven i strømmen. Kastet til 11:00 posisjon som du står overfor elva. Hvis du er fiske en lokke du kastet til det samme området, men trekker tuppen av stangen din tilbake sakte etter at lokke er i vannet for å få den i bevegelse før du trekker i.
  • Ta stangtoppen bak deg sakte, og trykk og hold knappen på hjul med tommelen. Raskt bringe stangtoppen rundt til rett foran deg og slipper knappen i midten av kastet. Vær forsiktig med å piske stangen for hardt eller agn vil bli kastet av kroken.
  • Hvis du bruker en stang uten en knapp, bruker pekefingeren til å holde linjen, må du snu kausjon (den lille bar) opp og fortsette å holde linjen. Følg samme instruksjoner som ovenfor, ved å holde på til midten og la den fly.
 14. 14
  La agnet drift, holde stangtoppen opp og om ansiktet nivå. Når agnet kommer forbi deg, vil linjen begynner å stramme opp, så hold øynene på stangtoppen og der linjen går i sidesynet. Enhver liten trekker på stangtoppen kan være agnet spretter av steiner eller det kan være en ørret smake agnet. Vent til ørreten å ta agnet. Du vet når du har en fisk på av store trekk på stangtoppen.
 15. 15
  Sette kroken. Gjør dette ved raskt rykk stangtoppen opp 1-2 ft Hvis du har hektet fisken, vil din stang bøyes over hele tiden. Hjul i sakte og holde stangtoppen over hodet. Hvis du senker stangen spissen, kan fisken få av kroken som det voldsomt thrashes rundt i vannet. Når du har fisken sveivet inn til land, ta din netto og forsiktig scoop det opp.
 16. 16
  Bestem deg hva du vil gjøre med fisken. Skal du beholde den eller slipper den? Igjen, må du kjenne regelverket på hvilken størrelse fisken du har lov til å beholde. Lager fisk er vanligvis ca 9 inches lang hvis lager små og er for små til filet, men er deilig når forberedt whole.There er fisk lager fange stand størrelse (12in. +) Hvis du ikke filetere fisken du må rengjøre den (fjerne sine innvoller) før matlaging det. Vennligst hold bare hva du vil spise. Lager fisk sjelden overleve over vinteren eller reprodusere, og konkurrere med villfisk. Det er bedre å holde et par lager fisk til middag og slipper all villfisk.
 17. 17
  Beskytt. Hvis du ikke ønsker å beholde fisken, er det veldig viktig at du ikke håndtere fisken i det hele tatt hvis det er mulig. Ørret, som all fisk, har et beskyttende belegg av slam på dem. Berøre dem fjerner slim og faktisk vil "brenne" fisken der du berører den. De fleste ørret overleve en skikkelig utgivelse. Fukt hendene og netto før du håndterer fisk. Prøv å holde fisken i vannet og ta tak i kroken på kurven, enten med fingrene eller tang, og fjern den fra fisken forsiktig. Ideen er å trekke kroken ut på samme måte det gikk i. Hvis fisken slukt kroken, må du kutte linjen og prøv å ikke trekke på det veldig mye som du vil rippe fiskens innvoller fra hverandre, og det mest sannsynlig vil ikke overleve. Vær svært forsiktig med å presse fisken, da dette vil føre til indre blødninger og en svært langsom, smertefull død for fisken.
 18. 18
  Mulig for fiskebestanden å gli av kroken og tilbake i vannet. Støtte fisken oppreist forsiktig, på vei det oppstrøms, til den gjenvinner sin balanse og det vil svømme vekk. Ikke kast eller slipp fisk fra svært høyt som det kan revne luften blærer fisken har å opprettholde oppdrift under vann.

Tips

 • En ting å huske om fiske i elver er hvis du kan se ørret, de kan se deg. Blå og grønne klær er ryktet å være vanskeligere for ørret å se. Ørret er også følsomme for vibrasjoner så gå forsiktig og unngå å hoppe, rope eller noe annet som er støyende
 • Vær tålmodig, slappe av og nyte å være i naturen. Fiske handler om mer enn bare å fange fisk, det handler om å nyte naturen og glemme dine påkjenninger.
 • Tiden av døgnet og værforhold vil påvirke hva agn fungerer best.
 • Dessuten er fluefiske en flott måte å komme seg ut på elva og nyte litt tid med ørreten.
 • Hvis du får din linje karret, enten på en stein eller i et tre, prøve å komme så nær det som mulig uten å strekke linjen før du skjærer den løs, eller du kan prøve å få den løs ved å trekke i flere retninger (dette kan eller kan ikke bli vellykket, så til slutt, hvis alt annet svikter rett og slett kutte linjen av).
  • Ikke fiske på samme sted i mer enn 20 minutter hvis du får ingen biter.
 • Pass på å De-brodd alle kroker! Det gjør det mye lettere å få kroken ut av fisken, eller du.

Advarsler

 • Hvis du aldri har vært i naturen, være oppmerksom på andre dyr som kan være i nærheten, spesielt slanger. Ikke bekymre deg om, så lenge du holder deg til stier og holde et øye på bakken, vil du mest sannsynlig ikke se en som de er klar over deg i god tid og vil enten forlate eller skjule. Men vær forsiktig med hindringer i veien når stepping over ting som logger.
 • Ørretene lever i kaldt vann (45 º F-55 º F), så hvis du ønsker å komme ut i elva for å fiske, vil du trenge verneutstyr eller vil du raskt få hypotermi.
 • Noen elver har dammer på dem. Du må vite hvor dammene er og om de er vannkraft. Disse dammene kan begynne å generere når som helst og vil føre til at elva å stige drastisk og føre til svært farlige strømmer.

Ting du trenger

 • Rod
 • Agn, sluk, eller fluer
 • Fiskesnøre
 • Fiskekort (Minimum påkrevd alder varierer fra stat til stat.)
 • Takle boksen
 • Stringer-å holde fisken i vannet