Wkeno

Hvordan forhindre en forkjølelse eller influensa

Høsten og vinteren bringe skarp vær, gensre, og ofte kjennetegnet snufset og nysing av forkjølelse eller en influensa. Mens det er ingen kur, er det flere enkle grep du kan ta for å sikre at de kalde månedene er brukt kos foran peisen i stedet for nysing inn i en boks av vev.

Trinn

Hvordan forhindre en forkjølelse eller influensa. Ha kunnskap om grunnleggende forkjølelse og influensa.
Hvordan forhindre en forkjølelse eller influensa. Ha kunnskap om grunnleggende forkjølelse og influensa.
 1. 1
  Ha kunnskap om grunnleggende forkjølelse og influensa. Både kaldt og influensa (forkortelse for influensa) er forårsaket av et virus. Et virus er en liten smittsom organisme som trenger å leve i en celle å formere seg, drepe vertscellen men ikke før viruset spres. Kaldt virus infiserer de øvre luftveiene celler, mens influensa virus påvirker celler dypere ned i luftveiene og har mer alvorlige symptomer enn forkjølelsesvirus. Alle virus er spesifikke for en type celle. Noen viktige ting å huske på med forkjølelse og influensa er:
  • Forkjølelse og influensa er ikke forårsaket av bakterier. Derfor trenger antibiotika ikke bidra til å forhindre eller kurere en forkjølelse eller influensa, selv om de kan være foreskrevet for en sekundær bakteriell infeksjon.
  • Kaldt og influensa bakterier utenfor en vert kropp dør vanligvis i 3-7 dager.
  • Kaldt og influensa virus er følsomme for varme (de formere seg raskere når det er kult), og de første formere seg i nasal passasjer deretter spredt derfra.
  • De fleste forkjølelse og influensa er fanget ved å plassere infiserte hender på øynene eller nesen eller i munnen.
  • Du kan smitte andre en dag før dine symptomer.
  • Inkubasjonstiden er vanligvis tre dager, men kan variere alt fra 1 til 4 dager.
  • Sjelden dødelig på egen hånd, kan influensa føre til fatale sekundære infeksjoner som lungebetennelse hvis pasienten har et svekket immunsystem. Dette kan oppdages ved en forverring hoste, motgang med å puste, hoste opp blod, og / eller en vedvarende og tilbakevendende feber. Øyeblikkelig legehjelp er avgjørende.
  • Det finnes tusenvis av stammer av influensavirus, og dette betyr at det er lite sannsynlig at din lege kan finne den nøyaktige viruset du har fått, men vil foreslå din behandling basert på den tradisjonelle banen til et virus. Hvis det er en spesielt ondartet stamme av et virus gjør rundene, vil legen vanligvis ta det i betraktning også.
  • Det er mulig å enten støtte eller hindre kroppens immunsystem ved ting vi spiser, drikker, eller gjøre.
 2. 2
  Utøve god. Den viktigste middel for å overføre et virus er gjennom kontakt med en smittet person. Som sådan, er det viktig å vaske hendene ofte, og å dekke munn og nese når, ved hjelp av en vev eller lommetørkle å dekke nese og munn. Å gjøre dette kan hindre de rundt deg fra å bli syk. Vev skal kastes med omhu, og lommetørklær vasket raskt i varmt vann. Hvis du nyser eller hoster i hendene, vask hendene umiddelbart eller vil du bare overføre viruset. I tillegg, unngå å berøre ansiktet, spesielt øynene, munn og nese, hvis du tilbringer tid med noen som er forkjølet, eller hvis du har vært å berøre ting som dørhåndtak og overflater på offentlige steder.
  • Unngå å gi ut blyanter, papir og andre elementer, og avstå fra å låne blyanter, papir osv. når en forkjølelse eller influensa sesongen er i full gang.
  • Rengjør delte objektene regelmessig for å hindre overføring av viruset. Vask når barn er syke.
  • Hold håndklær separat for hvert medlem av familien og for gjester. Viral bakterier kan leve i timevis på klut håndklær. Det er også en god idé å foretrekke kjøkken håndklær løpet klut seg når det er syke mennesker i huset.
  • Hold alle husholdningenes overflater rene under den kalde og influensasesongen. Lag en enkel løsning av såpe og vann, eller bruk en desinfiserende løsning, og tørk flater, dørhåndtak, telefoner, vasker, fjernkontroller, lysbrytere, tastatur osv., med konsekvent regularitet.
  • Bære rundt en flaske med antiseptisk eller gel hvis en vask er ikke tilgjengelig. Alkohol-basert hånd rengjøringsmidler er anbefalt fordi de er mindre sannsynlig å skade hendene forlater deg mer utsatt for infeksjoner.
 3. 3
  Unngå kontakt eller være i umiddelbar nærhet med mennesker som har en eller influensa der det er mulig. Har syke sove i et annet rom enn alle andre. For gifte mennesker, kan dette føles rart, men det er det beste virkemidlet for å hindre overføring av influensa eller forkjølelse og for å sikre at en person er i stand til å se etter den andre personen uten også å falle syk.
  • Bli hjemme hvis du er syk og holde syke barn og boligeiere hjemme når de er syke, for å hindre spredning av kulde eller influensa. Å gjøre dette vil bidra til å forhindre andre fra å fange sykdommen fra deg eller fra andre boligeiere.
 4. 4
  Hold så sunt som du kan ved å ta godt vare på deg selv. Det er, trivsel og ernæringsmessige hensyn å ta i betraktning når du prøver å hindre utbruddet av en forkjølelse eller influensa. Selv om det ikke er bevist at sunn praksis unngå å få en forkjølelse eller influensa, hjelper en sunn livsstil immunsystem til å være i sin beste form, og gir deg den beste muligheten for å kunne bekjempe utbruddet av en forkjølelse eller influensa. Ting å gjøre for å opprettholde din helse er:
  • Få nok søvn hver natt. Få minst syv til åtte timer søvn hver kveld.
  • Spise sunt. Sunne matvarer som grønnsaker, frukt, korn, etc., er en viktig del av å holde kroppen næring på sitt optimale. Bearbeidet, fettstoffer og sukkerholdige matvarer gir ikke immun-boosting beskyttelse som sunnere mat gjør. Sukkerholdige matvarer kan redusere immunforsvaret i opptil fem timer.
  • Tren regelmessig. Trening har immun-system styrke effekter som kan hjelpe avverge sykdom. Ikke overdriv treningen selv, som for mye anstrengende eller overdreven trening kan la deg utsatt for sykdom.
  • . Stress kan skade evnen til immunsystem til å fungere optimalt, og folk som er stresset tendens til å fange forkjølelse mer enn mindre stresset folk. Håndtere stress godt.
  • Holde godt hydrert. Dehydrering hemmer immunforsvaret fungerer. Drikkevann kan også hjelpe vaske kaldt og influensa virus fra halsen til magen hvor de ikke kan overleve.
  • Unngå røyking eller avslutte hvis du allerede røyker. Røyken fra sigaretter irriterer luftveiene, og dette kan føre til økt sårbarhet for forkjølelse, inkludert passiv røyk.
 5. 5
  Vurdere tilskudd hvis du tror på verktøyet sitt. Mange er foreslått for warding av sykdom. I mange tilfeller er juryen fortsatt ute på deres effektivitet på faktisk hindre utbruddet av forkjølelse eller influensa, men hvis du viser kosttilskudd som et middel for å øke effektiviteten av immunsystemet snarere enn som målrettede forebyggende løsninger, da disse kan være en del av det samlede kaldt og influensa warding-off arsenal, i tandem med å praktisere god hygiene og sunne valg. Som med alle supplement, gjør din forskning, snakke med helsepersonell, og være helt klar over de mulige bivirkninger for din egen enkelt tilfelle før du tar noen av dem. Her er bare noen av de mange mulighetene der ute:
  • Vitamin C: enten i form av en tablett, drikke eller frukt, kan vitamin C hjelpe deg å unngå forkjølelse.
  • Sink: Sink hjelper utviklingen av hvite blodceller som sikrer at immunforsvaret fungerer som den skal. Gode ​​valg for å øke sink i kosten inkluderer biff, østers, fjærfe, svinekjøtt, forsterkede frokostblandinger, yoghurt, eller melk.
  • : Selen er et næringsstoff som spiller en viktig rolle i immun-systemet. Selen hjelper hvite blodlegemer til å gjøre cytokiner-proteiner som hjelper fjerne influensa virus fra kroppen. Gode ​​kilder til selen er egg, kalkun, sopp, tunfisk og annen sjømat.
  • Hyllebær: En slektning av blåbær, har hyllebær blitt funnet å ha kraftige anti-viral egenskaper. Disse anti-virale egenskaper er delvis på grunn av det faktum at hyld hemmer neuraminidase, enzymet som brukes av viruset til å spre infeksjonen til vertsceller. Dette er handlingen de fleste anti-virus medisiner ta. Imidlertid har hyllebær vist seg å ha noen bivirkninger. En liten studie publisert fem år siden viste at 93 prosent av influensa pasienter gitt ekstrakt var helt symptomfri i løpet av to dager, de som tar en placebo gjenfunnet i omtrent seks dager. Hyllebær har viser også til kraftfullt øke immunsystem funksjon. Dette tilskrives sin høyeste innholdet av flavonoider, som er antioksidanter. Også andre forbindelser i hyllebær, kalt anthocyaniner, har en anti-inflammatorisk effekt, og dette kan forklare effekten på smerter, smerter og feber.
  • Hvitløk: Hvitløk har kraftige anti-virus, antibiotika og anti-sopp egenskaper og øker immunforsvaret generelt. Studier har vist at de forbruker hvitløk daglig er to tredjedeler mindre sannsynlighet for å forkjølet.
  • Echinacea har et rykte som en immun booster, og forskning synes å bekrefte dette. En 2007 studie ved University of Connecticut kombinerte resultatene fra 14 tidligere rapportert studier som har undersøkt echinacea og konkluderte med at Echinacea kan kutte sjansene for å bli forkjølet med mer enn halvparten, og forkorte varigheten av en kald med et gjennomsnitt på 1,4 dager.
  • Quercetin: Dette har ikke bare blitt funnet å ha ekstremt høy antioksidantegenskaper egenskaper, men det har også blitt funnet å ha immun forsterke evner, særlig når den er under belastning, og særlig når det tas med vitamin C. Det er også anti-viral. Kilder inkluderer skinn av epler (røde epler har mest), røde eller mørke druer, soltørkede rosiner, brokkoli, rødløk, bær (særlig blåbær, tyttebær, tyttebær), sitrusfrukter, kirsebær, pærer, grønn te, ginkgo biloba, grapefrukt frø, svart te, bladrike grønnsaker og bønner.
  • Andrographis: Denne urten er allment tilgjengelig i kosttilskudd. Det er tradisjonelt brukt til behandling av infeksjoner og sykdommer, ofte brukt før antibiotika. Andrographis er også rapportert å ha anti-hepatotoxic, antibiotika, anti-malaria, anti-hepatitic, anti-inflammatorisk, anti-slange gift, og antipyretisk egenskaper, i tillegg til sin generelle bruk som en immun-stimulerende middel. Det har også nylig vist seg å besitter anti-HIV-egenskaper.
  • olje: Det inneholder laurinsyre, som er blitt funnet å ha anti-viral og anti-bakterielle egenskaper, og monolaurin (finnes i laurinsyre) kan ødelegge lipid-belagte virus slik som influensa.
  • Goldenseal: dette inneholder berberin som har blitt funnet å øke blodstrømmen til milten og stimulere aktiviteten av makrofager, hvite blodceller som er en viktig del av immunsystemet. Det er vanligvis anbefales å ta goldenseal med solhatt i den hensikt å warding av forkjølelse og flus.
  • Lakris: lakris er et potent antiviral urt brukt mot en rekke virale midler. Den inneholder åtte anti-viral forbindelser som alle hemmer samt blokkere virus å trenge inn i kroppens celler. Den øker ved å øke nivåer av interferon og det Glycyrrhizinic syre som finnes i lakris har blitt funnet å stanse veksten av noen virus slik som influensa A. Den har en handling som kan sammenlignes med hyld (se ovenfor).
  • Probiotika (yoghurt, etc.): En probiotisk vil befeste din tarmfloraen, som er avgjørende for riktig fordøyelse og næringsopptak. Dette er en nøkkelfaktor til god helse og et sterkt immunforsvar, og probiotika ser ut til å stimulere hvite blodlegemer.
  • Svart te: Folk som drakk fem kopper svart te om dagen ble funnet å ha 10 ganger mer interferon i blodet enn de som ikke drikker det. Aminosyren ansvarlig (L-theanine) er også funnet i grønn te og koffeinfri versjoner.
 6. 6
  Få vaksinert. Influensa kan forebygges eller reduseres gjennom vaksinasjoner og vaksiner endres fra år til år for å holde tritt med de virale endringer slik at de målrette den mest sannsynlige influensa gjør rundene for denne sesongen. Folk som har senket immunitet, inkludert de svært unge og de over 50, kan ha nytte av å ha en influensa vaksinering, men sørg for å gjøre research før du søker en, som du trenger for å være fornøyd med at dette er den mest hensiktsmessige tilnærmingen til warding av influensa i din egen sak.
 7. 7
  Hold deg varm. Selv får kald ikke medfører faktisk en forkjølelse eller influensa (virus gjør), kan være kaldt redusere din utholdenhet og føle deg elendig og trøtt. Hvis kroppen føles kaldt og du allerede har vært utsatt for influensa eller forkjølelse virus, kan din personlige reaksjon på den kalde være nok til at influensa eller kaldt å ta tak.

Tips

 • Du vil fortsatt få forkjølelse og influensa, men det er ditt hovedmål å minimalisere påvirkningen, alvorlighetsgrad og varighet ved å være i form, ha en styrket immunforsvar og ved å holde aktiv.
 • Nasal vanning med varmt saltvann kan hjelpe tømme bihulene av slim som bærer forkjølelse eller influensa virus. Mest respiratoriske virus er følsomme for varme og vann som er bare to eller tre grader over kroppstemperatur kan være effektiv på immobilizing disse virusene.
 • Det høres urealistisk, men tiden det tar å synge følgende sang to ganger er den tiden det tar å drepe bakterier mens vaske. Syng følgende to ganger mens vaske hendene (til melodi av "Row, Row, Row Your Boat"):
  Vask, vask, vask hendene.
  Se bakteriene til i vasken,
  Få dem rent og pent! En annen sang å synge når du vasker hendene er Happy Birthday, sunget to ganger.
 • Drikker forurenset vann og spise usikre råvarer som kan inneholde farlige mengder E. coli kan føre til symptomer som magesmerter, oppkast og kvalme.
 • Den beste måten å forebygge influensa er å få vaksinert. Under inngangen av influensasesongen, sykepleiere og frivillige gir influensa vaksinasjoner i tilfeldige steder. Se etter den i din dagligvarebutikk, flyplass, selv så tilfeldig som lokale messer og markeder. De beste stedene er apotek, sykehus, legekontorer og MinuteClinic tallet. (I Europa er MinuteClinic anbefalt fordi de gir ut influensa vaksinasjoner hver dag med vaksinasjon sesongen, ikke en bestemt dag som andre.)
 • Fyll munnen med vann mens du tar et bad. Spytte vann ut når du er ferdig. Gjør det til en daglig habit.It vil beskytte deg mot hyppige tilbakefall av kulde.
 • En av de viktigste tingene er å vaske for dine hender! Når du får klar til å spise vaske hendene. Når du kommer hjem fra skolen eller en butikk vaske hendene. Når du kommer hjem fra jobb vaske hendene! Også en annen måte å hindre fra å få influensa er få influensa skutt! Det er smertefullt, men stole på meg det vil lønne seg og hjelpe deg å holde seg frisk!
 • Unngå kortison. Det presser immunforsvaret.
 • Ingefær inneholder fenoliske forbindelser som er ansvarlig for å slappe av musklene i magen, og forklarer ingefær effekt i lettelser reisesyke. Gingerols funnet i ingefær, har blitt oppdaget av japanske forskere å blokkere likene refleks å spy. Ginger har også vist seg å ha anti-inflammatorisk og antipyretisk egenskaper og kan derfor benyttes for noen av symptomene forbundet med forkjølelse og influensa.
 • Honning inneholder vitaminer og mineraler som forbedrer immunforsvaret. Rå honning er den beste.
 • Gurkemeie er en anti-inflammatorisk og immunstimulant. Når det tas internt, kan det pleier å tynne blodet.
 • Støtte opp hodet, og har en kjølig drink. Dette kan gjøre deg mindre varme.

Advarsler

 • Ikke ta forkjølelse eller influensa å arbeide. Det er urettferdig for andre arbeidstakere, og du vil komme seg raskere hvis du hvile for første dag eller to av en forkjølelse eller influensa. Dvelende forkjølelse og influensa gjør synes du uhyggelige og martyr-ish på jobb - bruk sykefraværet å øke raskt. Selv om du må gå uten lønn for en dag, er dette trolig bli en bedre avkastning enn å bære en sykdom som påvirker ytelsen i flere måneder framover.
 • Alltid vet de mulige bivirkninger av kosttilskudd før du bruker dem og snakke med legen din først for å se om medisinen er riktig for deg.
 • Ikke legg alle eggene i én kurv - ikke stole på en vitamin supplement eller bare trene for å holde deg i form. Å holde seg sunn og frisk er en kombinasjon av ernæring, mosjon, positiv tenkning og forsiktig hygiene.
 • Sjekk med legen din før du bruker lakris hvis du har høyt blodtrykk.
 • Kontakt legen din hvis høy feber vedvarer i mer enn 24 timer; mindre tid til barna og ta noen baby eller spedbarn med høy feber til legen med en gang.

Ting du trenger

 • Ferskvann
 • Sunn mat
 • Egnede vitaminer