Wkeno

Hvordan gå på en rå mat diett

Rå mat består av (vanligvis plante) mat som er rå og ubehandlet, slik mat ofte kalt "live" eller "levende". Den rå mat diett er basert på troen på at en høy enzym kosthold vil sørge for optimal helse. Enzymer hjelpe oss til å fordøye maten, rå mat inneholder enzymer allerede for å hjelpe denne prosessen. Når vi koker mat, er de naturlig forekommende enzymer ødelagt av varme (over 118 º C eller 48 º C), og våre egne kropper trenger for å produsere enzymer til å fordøye maten. Det er antatt at dette setter for mye press på kroppen vår, måtte både produksjon enzymer som trengs, og fordøye maten på samme tid. Matlaging er også tenkt å redusere den ernæringsmessige verdien og "livskraft" av mat.

I tillegg til dette grunnleggende årsaken, andre grunner for hvorfor folk følger en rå mat diett varierer. Ani Phyo sier at omfanget av grunnene er å miste vekt, anti-aldring egenskaper, helsefordeler, fysisk ytelse fordeler, og for et økende antall mennesker, som en måte å montere på med en grønn livsstil. Mange rå mat diett tilhengere er veganer på grunn av en personlig tro at forbruket av dyr er uetisk og usunn. En rå mat diett kan være utrolig deilig og mangfoldig. Forutsatt også at du gjør tilstrekkelig forskning, kan en rå mat diett være godt balansert på næringsstoffer, og sørger for optimal helse og idealvekt. Denne artikkelen gir noen veiledning for å komme i gang på en rå mat diett, inkludert hva du skal kjøpe til kjøkkenet ditt og hvilke typer mat du bør vurdere.

Ingredienser

 • Frisk frukt og grønnsaker, helst økologisk
 • Spirer, frø, nøtter
 • Bønner
 • Tørket frukt
 • Tang eller Frisk salat
 • Krydder
 • Søtstoffer (naturlig only)

Trinn

Hvordan gå på en rå mat diett. Bli informert om den rå mat diett.
Hvordan gå på en rå mat diett. Bli informert om den rå mat diett.
 1. 1
  Bli informert om den rå mat diett. Forstå hensikten og filosofien bak den rå mat diett er en viktig del av å bli en talsmann for og sikre at du nyter det, så vel som nyter godt av det. Det er noen kjente talsmenn for den rå mat diett du kan begynne med å lese om, og det er mange nettsteder tilgjengelig for å lese.
  • Les bøker på rå mat dietter. Enten låne eller kjøpe kvalitet rå mat diett bøker for å lære så mye som du kan. Gode ​​bøker til å begynne med er: Raw Family:. A True Story of Awakening av Victoria Boutenko The China Study av T. Colin Campbell omfatter alternative kilder til protein. Mange rå mat oppskrift bøker vil også omfatte historiske bakgrunn, ernæringsmessige analyse, og filosofiske grunnlaget for dem sammen med oppskriftene.
  • Søke på nettet etter relevante nettsteder. Nyttige søkeord inkluderer: "levende mat",, rå mat diett, naturlige rå mat, rå,, dehydrator, juicing, blender, vita-mix, healing, enzymer, organisk eller rå mat oppskrift, osv.
 2. 2
  Finn samfunnet. Bli en lokal spleisefest eller starte en av dine egne. Det er fantastisk å dele mat med andre. Nettfora gi en stor ressurs for å møte andre rå foodists, utveksle oppskrifter og har spørsmål besvart. Og det er en rekke rå foodists hjelp og Facebook for å utveksle meldinger, møte hendelser og ideer som kan gnist din egen kunnskap og utvide gruppen av rå mat venner.
  • Se etter rå mat festivaler, sammenkomster, kafeer og uncooking klasser.
 3. 3
  Prøv det. Hvis du er bekymret for at du ikke nødvendigvis enig i begrunnelsen for å spise rå mat hele tiden, er det beste rådet å gi den et godt skudd. Du vil bare vite om å spise rå mat fungerer for deg hvis du prøver det og se hvordan det gjør du føler. Noen forslag til overgangen til et helt eller delvis rå mat diett er:
  • Ikke pines over vedtaket. Grublet verdt av rå mat fra en intellektuell synspunkt kan være noe du tillater å boble bort på baksiden av tankene dine i stedet for å fungere som et hinder for å stoppe deg fra begynnelse i det hele tatt. Videre, det som teller er hvordan du føler deg på en slik diett, du kan gradvis komme til enighet med ernæringsvitenskap som du går (med forbehold om advarslene er beskrevet nedenfor).
  • Være fleksibel. Det kan være at du foretrekker å spise en delvis rå diett for en lang tid før det skifter til en helt rå diett. I noen tilfeller kan du aldri helt overgangen til en helt rå mat diett, men kan blande den med 60 prosent rå mat og 40 prosent vegansk mat, for eksempel. Behovet for friskhet, ubehandlet mat, og organiske kilder forblir relevant uansett hvordan du velger å blande det.
  • Stol på smaksløkene. Hvis hodet er plager deg med hvorfor og wherefores, stole på smaksløkene først. De vil forsikre deg om at rå mat er deilig.
  • Setter pris på den enkle forberedelser. Mange rå matvarer er enkle å tilberede, forutsatt at du velger de riktige oppskrifter. Ja, noen ganger er det ikke nødvendig å bry seg med oppskrifter i det hele tatt, men bare forberede maten bare og nyte dem i sin rå tilstand som salater eller i sin egen rett som en snack.
  • Finn oppskrifter som ikke spør etter eksotiske ingredienser som er vanskelig å finne. Du gir opp lett hvis du føler at du trenger å trek over byen eller bestille på nettet bare for å få tak i merkelige ingredienser. Tilfeldig bruk av disse kan kalles for, men holde det meste av dine daglige spise krav til de ingrediensene som du enkelt kilde lokalt.
 4. 4
  Erverve riktig kjøkkenutstyr. Kvalitet kjøkkenutstyr gjør etter en rå mat diett mye enklere og mindre tidkrevende. Se etter elementer som en enkel, rimelig, lett å rengjøre, og vil gjøre omfanget av ting som trengs. Når du forbereder rå mat, typisk forberedelse teknikker inkluderer kutte i biter, hakking grovt eller fint, dicing, hakking, slivering,, shredding, rist, tårer og chiffonade. Som en rå foodist, vil du ha nytte av å bruke disse nyttige "must-haves":
  • Skarpe kniver er viktig, sammen med gode skjærebrett (enten de lettere Sanert plast boards, godt vedlikeholdt treplater, eller - helst - bærekraftig-oppdrettede bambus brett).
  • En food prosessor kan være svært nyttig. En food prosessor er utmerket for hakking og blande ulike matvarer.
  • En dehydrator fjerner fuktighet fra mat og dermed bevarer det for langvarig lagring.
  • En blender. Ani Phyo anbefaler også en Vita-Mix.
  • Juicers er en utmerket og enkel måte å innlemme mer frukt og grønnsaker inn i en diett. Bruk sparsomt med frukt, som det er bedre å spise frukt enn å drikke det.
  • Eksperimentere med en solovn. En solovn bruker minimalt med varme for å bevare mer næringsstoffer. Den kan brukes med en rekke retter å lage tilfredsstillende og deilig karbonader, varm og kald suppe, dips, kjeks, etc.
 5. 5
  Vurdere kilden til maten. Når du bytter til en rå mat diett, er kilden til maten viktig. Økologisk mat er lettet av de kjemikaliene som brukes for konvensjonelle avlinger. Selv om de vitenskapelige argumentene fortsetter å rase over fordelene ved økologisk versus konvensjonelt dyrket fra et næringsstoff perspektiv, er det vanskelig å argumentere med at å plassere utilbørlig kjemiske byrder på miljøet er å skade miljøet gitt at mat dyrket med overdreven kjemiske belastninger er nedbrytende jordsmonn, begroing opp i elver og hav, og har tvilsomme rester fra plantevernmidler på mange av våre matvarer. Og det lønner seg også til forskning hvem som finansierer studiene avslørte verdiene av økologisk mat - stole på dine egne preferanser for økologisk mat og deres verdi for helsen din i stedet for å vente på papiret debatten til å bestemme din helse skjebne. Måter å hjelpe deg selv er:
  • Dyrk din egen mat. Eksperimentere med og urter. En solrik kan være en god kilde til fersk mat hele året.
  • Lag din egen. Maten vil inneholde flere næringsstoffer. Prøv en kompost bin eller en.
  • Kjøp den viktigste økologiske råvarer der det er mulig. Hvis prisen er en faktor for deg, i det minste kjøpe økologisk mat mest anbefalt for å spise økologisk som grunnlag for et sunt kosthold. Noen avlinger er mer tungt sprayet og intensivt hevet enn andre - det er her du gjør din egen forskning er nyttig.
 6. 6
  Vite hvilke matvarer utgjør en del av en rå mat diett. Det er et bredt utvalg av mat tilgjengelig til den rå foodist, i motsetning til spott av de som avviser dietten. Hva du vil miste er behandlet mat, men det er en bonus, ikke et problem! Minst 75 prosent av maten fortært bør ikke varmes opp i løpet 118 º C eller 48 º C. Hva du kan spise er ubehandlet, helst økologisk, hele matvarer som:
  • Ferske frukter og grønnsaker - sørg for at det er den ferskeste og organisk der det er mulig. Ha alltid et godt utvalg av greener, rotfrukter, og friske urter i kjøleskapet ditt.
  • Nøtter og frø - alltid to jar-spiret elementer i kjøleskapet til enhver tid og alltid ha solsikke spirer tilgjengelig. Hold en krukke av mandler soaking i kjøleskapet for klar bruk (skifte vann hver dag, for opp til fem dager). Seed og mutter Butters er også viktig i en rå mat diett.
  • Bønner, korn og belgfrukter.
  • Tørket frukt som datoer, rosiner, tranebær, goji bær, ananas, kokos, aprikos, mango, epler, osv., gjør et stort utvalg. Datoer gjøre gode søtningsmidler for rå mat desserter.
  • Friske og tørkede urter og krydder - disse legger smakstilsetning variasjon til maten.
  • Salter - disse kan bringe mineral næringsstoffer i kostholdet ditt hvis du bruker havsalt, eller Nama shoyu, Bragg Flytende Aminos, eller Himalaya salt.
  • Oljer - sørg for å kilden din olje fra en pålitelig sted, og velg virgin kaldpresset olivenolje, nedkjølt linfrøolje, og nedkjølt hamp olje.
  • Eddik - eple cider eddik anses å være det beste fordi det er høy i eplesyre, hjelpe fordøyelsen av proteiner.
  • Tang - dette gir et bredt spekter av mineraler i kostholdet ditt og lignans (anti-kreft egenskaper). Se etter hijiki, dulse flak, nori ark, og wakame.
  • Young kokosmelk
  • Kakao og carob - velg både fra kvalitet kilder, organisk, og oppbevar den i lufttette beholdere for friskhet.
  • Raw food hode - dette er en stor standby å alltid ha på hånden for umiddelbar spising.
  • Surkål - lage din egen fra kål eller andre grønnsaker for en langsiktig, kjøleskap element som er sunt og krydder opp mange rå mat måltider.
  • For rå altetende og rovdyr, egg, fisk (sushi, sashimi), kan kjøtt, melk og melkeprodukter (non-pasteurized/non-homogenized) også inkluderes.
 7. 7
  Vet hvordan du lagrer mat på riktig måte. Rå mat er mer utsatt for svinn og vil ikke holde noe i nærheten så lenge bearbeidet mat. Vær forberedt på å konsumere rå matvarer raskt og fylle dem regelmessig.
  • Bruke opp fersk mat innenfor ganger anbefalt for å konsumere dem. Deres forringes etter dette tidspunktet.
  • Innhøsting hjemmelaget produsere så du trenger det, på den måten du dra nytte av sin voksende, "live" godhet helt opp til siste mulige øyeblikk.
  • Fryse slike elementer som avskallede nøtter, frø, tørket frukt, carob, kokos, korn, etc., for optimal oppbevaring av sine helsemessige fordeler.
 8. 8
  Overgang. Introduser rå matvarer sakte inn din nåværende kosthold.
  • Spis en rekke matvarer. Lag en liste over råvarer, urter, nøtter og frø fra A til Å som du ønsker å inkludere i rå mat diett. Hold det sesongmessige men sørg for å inkludere så mye variasjon som mulig.
  • Begynn med frisk frukt til frokost. Eller prøv en frisk frukt smoothie hver frokost, minus meieri.
  • Overgang frisk, rå plante mat inn i dine resterende måltider på en ukentlig basis. Til lunsj og middag, har en stor salat med de andre elementene du er vant til å ha. Inneholde nøtter, frø, spiret frø, og spiret bønner.
  • Bruk rå mat plante-baserte pates, ikke-meieri krydder, friske urter, etc., til sesongen rå mat måltider. kan legge zap til mange måltider. Smaks er svært viktig for mat ikke brytes ned ved koking, og bidrar til å forvandle en "salat" til et "måltid".
  • Bruk ulike matlaging teknikker for å legge til variasjon, for eksempel spirende frø, korn og bønner, juicing frukt og grønnsaker, soaking nøtter og tørket frukt og blending.
  • Lær å lage rå mat desserter. Du trenger ikke å forlate din søt tann, mange rå mat desserter er mulig utover enkel hakket opp frukt.
 9. 9
  Utøve og slappe av. Optimal helse handler om å være sunn i en godt avrundet måte. Hva går inn i kroppen din er viktig, men så blir tilstrekkelig mosjon, avslapning riktig å redusere stress, og tenke positivt for å sikre at du ikke bombardere kroppen med negative tanker, følelser og bitterheten.

Tips

 • Velge å kjøpe organisk dersom en viss type produkter blir behandlet med en stor mengde av preparatet. Disse dataene kan lett forsket på nettet.
 • En god del av helsegevinst av en rå mat diett er ikke så mye om å spise rå mat som det er i å ikke spise stekt eller bearbeidet mat. Noen har funnet stor nytte i å blande den opp ved å legge til mer rå mat til sine dietter og bare minske kokt / bearbeidet mat, eller å være på en rå mat diett i flere dager i uken. Alles metabolisme er forskjellig og en streng rå mat diett er kanskje ikke for deg, så eksperimentere og se hvordan kroppen din reagerer. Du kan være i stand til å dra nytte av å blande den opp!
 • Rå mat blogger er en stor kilde til rå mat oppskrifter, ofte med hint og tips til blogger som de fant hva gjorde og ikke fungerte da de forsøkte oppskrifter i populære bøker.
 • Blandede drinker kan være bedre enn Juiced seg fordi fiber er igjen intakt. Naturligvis er det drikking opplevelsen ganske annerledes, så ha dette i bakhodet når du velger.
 • Rå matvarer og ingredienser kan inkludere mutter melk, pudding, smoothies og frosne banan krem.
 • Supplere din diett med vitamin B12 for å forhindre anemi. Noen produkter inkluderer dette, men pass opp for bearbeidede produkter som er kokt eller varmet å bevare dem.
 • Hvis du har lagt merke til at rå mat diett er sterkt avhengig av moderne utstyr som frysere, kjøleskap og elektrisk utstyr, ikke dette trenger å være. Du kan ha en rå mat diett uten disse bekvemmeligheter - Det kreves bare litt mer flid, mer daglig forberedelse og daglig høsting eller shopping for ingredienser. Det hele avhenger av hvor mye tid du har tilgjengelig.
 • Være klar over endringer i fordøyelsessystemet eller generelle velvære.
 • Hvis du spiser ute, ta med noen av dine egne ingredienser, for eksempel en avocado, sitron, urter eller naturlig salat dressing. Selv oppmerksom på at de fleste helse-koder forbyr bringe din egen mat i en restaurant, så det er best å ringe på forhånd og be om dine behov for å bli tatt hensyn til. Hvis dette ikke er mulig, ta en drink og en salat og fylle opp senere hjemme.
 • Være sikker hvis du velger å spise rå animalske produkter. Stille spørsmål om deres kvalitet og kilde og være helt trygg på at de har blitt behandlet hygienisk og med optimal omsorg.
 • Visste du at unge voksne har tretti ganger enzymer til de eldre? Jo eldre du blir, blir hardere fordøyelsen. Ha dette i bakhodet når du alder, fordelene med en rå mat diett for sunn aldring kan være enorme. Men vær klar over at påstander om enzymer er bestridt av de fleste ernæringsfysiologer og forskere, som påpeker at slike enzymer er ment å brukes av ulike organismer, mens i live og kan ikke være en fordel for en menneskekropp... og spise rå mat er en dårlig måte å få enzymer i første omgang som disse enzymene blir ødelagt av magesyre. Være en informert dieter!
 • Noen kilder foretrekker oppvarmingstemperaturen av rå matvarer som skal holdes under 116 ° F eller 47 ° C i stedet for 118 ° F eller 48 ° C foreslått i denne artikkel. Ani Phyo definerer levende mat som mat ikke oppvarmet over 104 º C eller 40 º C. Gjør bakgrunnen lesing og bestemme selv hvilken temperatur for oppvarming å bosette seg på.

Advarsler

 • Få nok proteiner og sunt fett for riktig metabolisme.
 • Matlaging kan endre kjemien i enkelte matvarer, noe som gjør dem lettere å fordøye, eller til og med mulig å fordøye. Også, fordøyer kroppen enkelte matvarer mer effektivt i kokt skjemaet.
 • Denne dietten er ikke anbefalt til barn, gravide eller ammende kvinner, personer med anemi og mennesker i fare for osteoporose. Hvis du har noen form for sykdom, immun sykdom eller helse skjørhet, diskutere alternativer med legen din. Selv bare å fjerne bearbeidet mat fra kostholdet ditt og øke mengden av hygienisk tilberedt rå matvarer kan forbedre helse, så ikke avvise mulighetene direkte.
 • Snakk med legen din dersom du har noen helsemessige forhold før du starter en rå mat diett. Du er fortsatt en mester på skipet ditt, men kloke råd er verdt heeding.
 • Noen matvarer må tilberedes for å være trygg, for eksempel røde kidneybønner og cashewnøtter. Alltid være klar over mat som krever matlaging for sikkerhet.
 • Også huske på at du har fortsatt å være oppmerksom på hva du spiser og hvordan du forberede det. Grønnsaker kan miste næringsstoffer ved matlaging, men de kan også miste så mye av sin næringsverdi ved å sitte på disken eller i kjøleskapet i flere dager i strekk. Næringsstoffer er også tapt når grønnsaker og frukt er dehydrert, frosset, våte, eller Juiced. Og det er et trist faktum at du kan fortsatt ha problemer med enkelte næringsstoffer, avhengig av kostholdet ditt, som de er laget lettere absorberes av matlaging. Gjentatte krav til en viss mat kan være en indikator på noe mangler i ditt kosthold og en ernæringsmessig trenger ikke å bli oppfylt, så holde orden på kosthold og helse!
 • Ikke alle kan være sunt på denne dietten, og noen typer kroppen er bedre egnet enn andre. Lytt til kroppens behov og reaksjoner. Snakk med legen din dersom du har noen bekymringer.
 • Ingen kosthold er en one-size-fits-all løsning for alle vekt-og helseproblemer. Alle har ulike individuelle kosttilskudd behov, berørt av alder, genetikk, miljø, livsstil og helse og medisinske status. Hver persons blanding av enzymer og tarmbakterier er like unik som et fingeravtrykk. Ikke bli sjokkert eller skuffet hvis denne dietten, eller noen andre, fungerer godt for noen andre, men ikke for deg. Snakk din diett over med din lege og arbeide sammen på å finne den ideelle dietten for din unike situasjon.
 • Mange vil føle seg syk kort tid etter brått starter en ny diett. Selv om det ofte referert til som en "avgiftning reaksjon", det er faktisk fordøyelsessystemet justere til kosthold. (Dette skjer med alle diett!) Kutte ut koffein kan føre til hodepine uansett hvilken diett du er på, og økt fiber kan forårsake midlertidig diaré. Endringen i kostholdet kan føre til hyppige flatulens, en notorisk bivirkning av de nye til rå mat dietter. Noen eksperter anbefaler lettelser inn i en ny diett ved sakte innfasing av nye matvarer og utfasing av gamle, slik at systemet tid til å justere. Men hvis følelser av sykdom fortsetter, kan denne dietten ikke være for deg og kroppen din individuelle behov.
 • Påstandene om å få flere enzymer fra en rå mat diett er bestridt av de fleste forskere og ernæringseksperter. Forskning har vist at slike enzymer begynner å bli dårligere og bryte fra hverandre når en plante er høstet (f.eks drept), og kommersielt tilgjengelige grønnsaker og frukt har ofte få enzymer igjen, avhengig av hvor lenge det er siden de ble høstet. Resterende enzymer blir ofte ødelagt av magesyre og fordøyelsessafter, og det er ikke kjent om alle enzymer overleve denne prosessen, eller hvis de gjør det, hva nytte disse enzymene ville ha til menneskekroppen. Husk at plantene trekke næring fra solen og fra tegning næringsstoffer fra jorda. Siden vi mennesker ikke gjør det, er det svært usannsynlig at vi kan dra nytte av plante enzymer. (Påstandene om enzymer ofte synes å behandle enzymer som om de er alle like, men har hver organisme sin egen unike blanding av enzymer som oppfyller visse formål Enzymer fra planter vil mest sannsynlig tjener ingen hensikt i kroppen din, og det er. alltid en liten mulighet for at utenlandske enzymer kan forstyrre din naturlige menneskelige enzymer og gjøre deg syk) Det er ikke å si at det ikke er noen fordeler fra en rå mat diett;. folk kan generelt nytte av å spise mindre bearbeidet, bakt og stekt mat. Men vær sikker på at du er klar over hva som egentlig skjer i kostholdet ditt, og at du er på en diett for gyldige grunner. Mange trendy dietter har reelle fordeler, men også kan være gjenstand for tvilsomme påstander.
 • Ikke alle setter pris på intensiteten av arbeidet tilsynelatende kreves for denne dietten hvis du følger fussier matlaging eksempler. For eksempel, følte Julie Powell av New York Times som på en rå mat diett ville hun ha "brukt en hel dag gjør ingenting, men prøver å mate meg selv." Det er tilrådelig å la de vanskeligere, mer avansert rå mat diett forslag til spesielle anledninger hvis du finner de forbruker for mye av din tid i forberedelsene. En rå mat diett bør ikke legge til humøret ditt, eller slå deg til en gal martyr til en sak som er raskt tappe din tålmodighet. I utgangspunktet forventer noe av læring å være tidkrevende som du bytter tilberedningsmetoder, tross alt, er du Unlearning "matlaging" og som kan ta noe å gjøre før det blir andre natur. Etter en tid, bør det bli mye raskere, spesielt når du lærer å forberede egnede elementer i grupper. Og det er alltid mulighet for å legge litt rå mat til din diett heller vie hele ditt kostvaner til det. Noen mennesker gjør en rå mat diett på bestemte dager i uken, eller bare gjøre rå mat hjemme og spise hva de vil når de går ut. Finn ut hva som fungerer for deg, din kropp, din helse og din livsstil!

Ting du trenger

 • Rå mat oppskrift bøker (eller "kokk" bøker)
 • Food prosessor, kvalitet kniver, dehydrator, juicer, etc. (som beskrevet i trinnene)
 • Internettilgang