Wkeno

Hvordan gjøre HLR på en baby

Selv om HLR (hjerte-lungeredning) bør gis av personer utdannet ved en sertifisert førstehjelpskurs, lå tilskuere kan også utgjøre en betydelig forskjell i overlevelse av barn som gjennomgår hjertestans. Følg disse trinnene, oppdatert for å gjenspeile 2010 europeiske Health Association retningslinjer, for å lære hvordan du utfører HLR på barn. For barn eldre enn alderen 1, følge og for voksne, følger voksen protokollen.

Den største endringen er at AHA har erklært kompresjon-bare HLR å være så effektiv som den tradisjonelle metoden som omfatter munn-til-munn metoden, slik at sistnevnte er nå valgfritt. For barn og spedbarn, er luftveiene åpne og redning puste mer nyttig enn for voksne fordi de er mer sannsynlig å ha pusteproblemer. (Voksne er mer sannsynlig at lider av hjerteproblemer, noe som er grunnen til at kompresjonene er avgjørende.)

Trinn

Hvordan gjøre HLR på en baby. Sjekk om barnet er bevisst.
Hvordan gjøre HLR på en baby. Sjekk om barnet er bevisst.
 1. 1
  Sjekk om barnet er bevisst. Det er best å flick fingrene mot føttene. Hvis barnet ikke reagerer i det hele tatt, og det er noen andre rundt, be dem om å ringe raskt etter hjelp mens du går videre til neste trinn. Hvis du er alene med barnet, følger du trinnene under for to minutter (for å gi umiddelbar førstehjelp) før du ringer nødetatene.
  Hvis barnet er bevisst, kan han eller hun bli kvalt. Se Hvordan administrere førstehjelp til en kvelende barn.
 2. 2
  Ta barnets Sjekk for å puste igjen, og denne gangen plassere indeksen og midtre fingrene på innsiden av barnets arm, mellom albuen og skulderen.
  • Hvis barnet har en puls og puster, setter kroppen i stabilt sideleie. Se
  • Hvis det er ingen puls og ingen pust, fortsetter med de neste trinnene for å utføre HLR, som er en kombinasjon av kompresjoner og innblåsninger.
 3. 3
  Utføre HLR. gi barnet 30 brystkompresjoner alternerer med to innblåsninger, med en hastighet på 5 ganger i løpet av cirka to minutter.
  • Når du begynner HLR, stopper ikke med mindre:
   • du ser tegn til liv (offerets bevegelser, hoste, puster merkbart, vocalizes)
    • oppkast er ikke et tegn på liv
   • en annen utdannet person overtar
   • en defibrillator er klar til å brukes
   • scenen er usikre
  • Å gi brystkompresjoner, bruke to eller tre fingre orientert vertikalt langs babyens bryst (kø med ryggraden), rett under brystvorten linjen. Trykk ned 1,5 inches (4 cm), eller minst en tredjedel av tykkelsen av en baby bryst. Din tempo bør være minst 100 kompresjoner i minuttet.
 4. 4
  Kontrollere pust. Plasser barnet på ryggen på et fast underlag. Vippe hodet litt bakover (en hånd på pannen, den andre hånden på haken) for å åpne luftveiene og helle ned, bringe din kinnet til babyens munn. Vent for ånding (bryst stigende og fallende, pust på kinnet ditt) mens du teller til ti. Hvis du ikke hører noen puste, går du videre til neste trinn.
 5. 5
  Gi barnet to innblåsninger. Hvis du har en, sette et ansikt skjold på barnet for å hindre utveksling av kroppsvæsker (vist på bildet). Knip nesen stengt, bøye hodet bakover, skyv opp haken, og gi to innblåsninger, hver varer omtrent ett sekund. Pust forsiktig til brystet stiger, exhaling for hardt kan forårsake skade. Husk å ta en pause i mellom åndedrag for å la luften ut.
  Hvis du føler at åndedrag ikke gå i (brystet øker ikke i det hele tatt) i luftveiene er blokkert, og barnet kan bli kvalt. Se Hvordan administrere førstehjelp til en kvelende barn.

Tips

 • Vær oppmerksom på at denne videoen er basert på tidligere europeiske Heart Association (AHA) standarder. Nye AHA retningslinjer (2010) anbefaler mønster av "CAB" heller enn "ABC". Nye retningslinjer anbefaler en sjekk for bevissthet (fortsatt flick fot) og ingen puls sjekk før start brystkompresjon. Starte brystkompresjoner x 30 etterfulgt av to innblåsninger x 5 sykluser. (Utrente respondere kan bruke "hands-only HLR, og bypass puste). Hvis barnet ikke vekke i denne første to minutt av HLR, bør Emergency Medical Services bli kalt for assistanse.

Advarsler

 • Ikke trykk for hardt på brystet - du kan skade sine interne organer.
 • Pust bare dypt nok til å få brystet rise-ellers kan punktere en barnets lunger