Wkeno

Hvordan gjøre judo

Judo er en relativt moderne kampsport, laget av professor Jigoro Kano i 1882. Sine røtter i Ju Jitsu, som var den opprinnelige art brukes av Samurai. Kano ønsket å skape en form for ju-jitsu at han kunne øve uten frykt for alvorlige skader, og så Judo ble født. Det er et system av ubevæpnet kamp hvor målet er å gripe med motstanderen din, og vinne ved å kaste dem på gulvet på ryggen, låsing dem til gulvet i 25 sekunder, eller utføre en kvele eller jointlock før de sender.

Trinn

Hvordan gjøre judo. Finn din lokale judo klasse.
Hvordan gjøre judo. Finn din lokale judo klasse.
 1. 1
  Finn din lokale judo klasse. Se å sørge for at det er folk der på din egen størrelse og vekt. Du kan lære mest mulig ved å trene med folk som er på samme størrelse til deg selv. Men sørg for at treneren er en svart (eller rød) Belte (den høyeste rang, avhengig av land), spesielt ovenfor første grad. Å ha en erfaren instruktør er viktig ikke bare for kvaliteten på læring, men også for din sikkerhet!
 2. 2
  Få settet. Få Judo "GI" (uttales ghee, ofte og feilaktig kalt en "kimono"), Judo uniform. The GI toppen er som en solid jakke for grep-trening, og buksene romslig og god for bevegelse. Dette kan bli kjøpt på nettet, på sportsbutikker, eller gjennom din klubb (be om hjelp til å finne din størrelse!).
 3. 3
  Lær breakfalls. Ukemi (breakfalls) er det som stopper den fra å skade når du velter, og uten dem, vil du være svart og blå svært raskt. Utført på riktig måte, bør få kastet ikke vondt i det hele tatt.
 4. 4
  Lære noen beveger seg, og arbeide på å perfeksjonere dem, samt å lære nye. Læring kule nye teknikker vil holde deg motivert, men aldri glemme å følge dine grunnleggende. Se Judo mestere: de har ofte en turnering arsenal ikke større enn 4-6 kast. Det er bedre å gjøre noen trekk godt, enn mange trekk dårlig.
 5. 5
  Drill! Den condition kan ikke virke morsomt, men du vil føle deg ti ganger bedre på matten hvis du øve et par flyktige feiing og balanse øvelser jevnlig i fritiden.
 6. 6
  Lær grunnarbeidet teknikker - Dette betyr hold-downs, og for voksne, strangles og armlocks også. Kverke og armlocks kan du vinne en kamp kjapt hvis det gjøres riktig. Husk at de fleste (ekte) kamper vunnet på bakken. Trening brasiliansk jiu-jitsu er en fin måte å supplere din judo med bakken teknikker!
 7. 7
  Lær noen japanske navn. Så når dine lagkamerater roper "Gjør ippon-seoi-nage!" du vet hva de betyr.
 8. 8
  Lær deg reglene. På graderinger, vil dette fungere i din favør, for eksempel hvis du forstå motstanderens ben med bena mens du blir holdt nede, er hold brutt.
 9. 9
  Trene regelmessig. Det er ingen erstatning for praksis, og ikke mengden av å lese om judo kan erstatte praksis, så slutte å være lat og sette seg fast i!
 10. 10
  Spise og drikke godt. Brus og chips ikke gjør en god spiller.
 11. 11
  Ikke vær redd for å stille spørsmål. De tykke sorte belter er bare vanlige folk, og blir bare altfor glad for å hjelpe deg å lære deres favoritt sport.
 12. 12
  Lær motangrep på vanlige kast, så når motstanderen gjør en viss kast, vil du kunne bruke det til din fordel.
 13. 13
  Øv både venstre-og høyrehendte teknikker. De fleste spillerne er bare vant til å kjempe høyrehendt, og de er ofte ute av stand til å forsvare seg mot venstrehendte kast. (Hvis du allerede er venstrehendt, har du et forsprang!)
 14. 14
  Lær kombinasjoner - Dette betyr at selv om det første trekket du prøver er forventet, kan du raskt overgang til en annen. En rask endring i retning kan hjelpe ubalanse enda mer erfarne motstandere.
 15. 15
  Øv overganger fra stående teknikker (tachi-waza) til bakken teknikker (ne-waza), jeg. E. Landing i en hold-down, en kvele eller armlock, direkte fra et innkast eller takedown. Dette forbedrer dramatisk dine konkurransefortrinn.
 16. 16
  Lære og forstå etikette og historie selv om det sportslige aspektet av judo er vektlagt i moderne praksis, lære historien om kampsport, og forstå hvordan judo har utviklet seg gjennom årene vil utvide dine horisonter.

Tips

 • Judo er "den milde måten", derfor blir kastet av en opplevelse Judoka (judo-utøver) er mye tryggere enn å bli kastet av en nybegynner. En vanlig vane for en nybegynner ville være å utnytte sin styrke mer, og dermed en dårlig gjennomføring av et kast risiko skade. Fokus på teknikk og ukemi (breakfalls) for å redusere risikoen for skade på deg selv og dine partnere.
 • Lære og perfeksjonere en rekke teknikker
 • Forstå både sport og kampsport aspekter av judo
 • Ulike land og organisasjoner kan ha ulike gradene. Når lære judo pass på å velge en dojo med en godt rangert judo sensei (lærer). I Europa, er en svart belte vanligvis den høyeste rang i judo.
 • Trening med forskjellige mennesker vil alltid øke dine ferdigheter
 • Kjøp settet og lære å knyte beltet
 • Trene regelmessig med en rekke mennesker
 • Tast konkurranser og graderinger når det er mulig
 • Lær breakfalls (ukemi), kan det være kjedelig, men det er svært viktig for deg selv og andre
 • Lære forskjellige hilsener og hvordan å si "Jeg beklager", som kan sies om deres er en utilsiktet feilsteg mens praktisere.

Advarsler

 • Motstå trangen til å øve på ikke-judo venner eller familie. De vil ikke vite hvordan de skal forsvare seg selv og kan bli skadet
 • Ikke skryte om dine evner, beskjedenhet er en del av judo kode.... (Pluss, kan det være noen bedre enn deg, bare venter på å tørke det fliret ditt!)
 • Du kan ha smerter / smerter / blåmerker etter de første øktene. Vi har alle vært der, men du vil få bedre raskt, så det vil ikke alltid være sånn.