Wkeno

Hvordan håndtere Alzheimers som en omsorgsperson

Alzheimers sykdom (AD) er en nevrodegenerativ sykdom som gradvis ødelegger kognitive evner. Et individ kan gradvis mister evnen til å kommunisere, ta avgjørelser, eller utføre dagliglivets aktiviteter. De kan oppleve, unormal atferd, en endring i personlighet, og en økning av angst og demens. Hvis du omsorg for en person med AD, her er skritt du kan ta for å minimere og maksimere komfort.

Trinn

Hvordan håndtere Alzheimers som en omsorgsperson. Forstå sykdommen og stadier av progresjon.
Hvordan håndtere Alzheimers som en omsorgsperson. Forstå sykdommen og stadier av progresjon.
 1. 1
  Forstå sykdommen og stadier av progresjon. Se på eller på biblioteket. Finn lokale organisasjoner som tilbyr Alzheimers utdanning. Det vil være vanskelig å møte noen fakta, men du må vite hva du kan forvente.
  • Det er syv beskrevet etapper til utviklingen av Alzheimers sykdom. Mange pasienter er ikke diagnostisert før de har nådd stadium 4. Bestem hvilket stadium personen er i, og hva symptomene er nå og som sykdommen utvikler seg.
 2. 2
  Sørg for legebehandling. En lege gjør diagnosen. Fastleger, nevrologer og psykiatere er alle veldig flinke til å gjøre disse diagnose. Vanligvis en MMSE (Mini Mental State Exam) administreres. PET-skanner og CAT skanner er også gjort for å utelukke hjerneslag som en årsak til demens (slag forårsaket demens ser ut til å ha enda et skritt som nedgangen i kognitive evner mens Alzheimers er en jevn nedadgående bue).
  • Selv om det foreløpig ingen kur for Alzheimers, er det mange medisiner (kolinesterasehemmere) som vil bremse utviklingen av sykdommen, og i noen tilfeller forlenge en pasients kognisjon lenger enn de ville hatt uten medisiner. Disse medikamentene er: Kolinesterasehemmere: Aricept, Exelon og Razadyne (en versjon av Reminyl). Kolinesterasehemmere kan tas i svært tidlig til sene stadier av Alzheimers. Namenda er en glutamat redusering som er tatt som tilleggsbehandling til kolinesterasehemmere i moderat til sent stadium Alzheimers
  • Alzheimer-pasienter lever i gjennomsnitt åtte år etter diagnose. Noen pasienter vil overleve bare 3 år, og andre overleve opp til 20 år.
 3. 3
  Planlegge fremover. Når du er klar over hvordan Alzheimers sykdom kan påvirke denne personen, tenke fremover og være klar for de endringene som følger, både på kort sikt og på lang sikt. Du må forberede både materielt og følelsesmessig. Etter hvert vil du sannsynligvis trenger å gjøre følgende: bistå med toalettbesøk og personlig hygiene, tilpasse måltidene ritualer som passer deres tilstand, og få en rullestol når mobilitet blir et problem.
 4. 4
  Skape et trygt miljø. Gjør endringer i hjemmet ditt som vil beskytte den personen du har omsorg for. Begrense tilgangen til farlige områder og medisinskap. Installer barn-sikkerhetslåser og automatisk avstenging enheter. Installer hente-barer i badekaret. Det kan bli nødvendig å treffe tiltak som vil hindre dem fra å forlate huset og vandrende av.
 5. 5
  Skape et støttende miljø. Din kjære kan glemme navnene for vanlige stedene. Det vil ikke hjelpe å reprimande. En person med demens vil ikke dra nytte av et argument. Tilby, emosjonell støtte, åndelig støtte, spennende aktiviteter og sosialt samspill med å forstå mennesker.
 6. 6
  Forutse atferd og personlighet endringer. En lidende av Alzheimers vil miste muligheten til å utføre komplekse oppgaver, og senere, selv enkle oppgaver. Den døgnrytmen blir forstyrret, og holde deg noen netter. De kan lide hallusinasjoner, selv den vrangforestilling at du er en fiende eller bedrager. Husk: Som en omsorgsperson, er du hjelpe en person, ikke en sykdom. Prøv å behandle denne personen som du selv ønsker å bli behandlet.
 7. 7
  Del minner. Nyt deler minner fra personens fortid for så lenge du og de er i stand til. Som person med AD er å miste sin evne til å beholde eller lære ny informasjon, snakker om sin fortid kan gjøre dem i stand til å revidere lykkeligere tider.
 8. 8
  Del latter så mye som mulig. Selv om en person med Alzheimers sykdom ikke kan være i stand til å si hvem du er, eller kjenner selv de nærmeste slektninger eller venner, ofte sine følelser kan uttrykkes gjennom samhandling rettet mot deres nåværende evner. Nesten alle er i stand til å motta kjærlighet og godhet.
 9. 9
  Vedlikeholde selv. Prøv å opprettholde en følelse av medfølelse, humor, og en vilje til å lære nye strategier for å hjelpe personen med AD, så vel som deg selv. Den personen med Alzheimers sykdom (og du, som omsorgsperson deres) vil oppleve mange endringer i løpet av tiden. Dette kan være skremmende og krever fleksibilitet. Du er både opplever ukjente territorier. Vær snill mot den personen med AD og deg selv.
  • De fleste av de farmasøytiske produsentene har programmer for eldre personer som ikke har råd sine medisiner.
  • Aldri gjør et løfte som ikke bør holdes. Det beste alternativet for noen pasienter er residens i en dyktig sykepleier anlegget. De kan gi helsehjelp og tilsyn som ikke er mulig i ditt hjem.
  • Husk at andre familiemedlemmer og venner vil ønske å hjelpe deg med din vanskelig oppgave. Alt du trenger å gjøre er å be, og det verste at de kan gjøre er å si nei. Omsorgssvikt er veldig stressende, og du vil trenge all den hjelpen du kan få.
  • Vurdere å delta en omsorgsperson støttegruppe som tilbys av organisasjoner som Alzheimers Association.
  • Kontakt ditt lokale område Agency on Aging gjennom Eldercare Locator 1-800-677-1116 eller www.eldercare.gov å finne ut om gratis omsorgsperson støttetjenester.
  • Du kan også skrive ned en liste eller en guide for å hjelpe deg med hverdagslige ting og eller oppgaver.

Tips

 • Begynn å takle foregrepet sorg. Det er ingen kjent kur for Alzheimers sykdom. Det er dødelig. Den berørte personen ikke invitere denne sykdommen. Du fortjente ikke denne situasjonen. Du har lidd et stort tap, og bør forvente å oppleve smerte. Du bør også se etter måter å begynne helbredelse etter sorg.
 • Prøv ikke å behandle mennesker med sykdommer som om de var et barn eller ute av stand til enkle oppgaver. Selv om det er tilfelle. Bare tilby hjelp på en måte som ikke synes pushy eller krevende. Ofte starte en setning med "Ikke bekymre la meg hjelpe deg med det". Snakkes i en myk, vennlig stemme.
 • Husk at ikke alle hukommelsestap antyder Alzheimers sykdom. Tilsvarende foreslår ikke alle demens Alzheimers sykdom.
 • Husk at noen ganger gjør en oppgave som den personen du bryr deg virke lett kan forstyrre denne personen så noen ganger berolige dem om at det er OK å si ting som "Jeg finner det virkelig vanskelig noen ganger, må jeg bare være å ha en av de dagene" og tilbyr en skånsom smil hjelper alltid.
 • Ikke glem å ta vare på deg selv. Demens omsorgspersoner ofte gi avkall på sin egen egenomsorg for å ta vare på sine kjære, og som et resultat, lider av økt risiko for depresjon, angst og stress-relaterte fysiske sykdommer. Ikke hopp over din egen lege og tannlege avtaler.
 • Ikke prøv å korrigere sin tro for ofte. I å miste sin hukommelse, pasienter ofte husker ting som ikke faktisk skje (de kan si de hadde lunsj med en venn som døde år siden!) Når det er mulig, ikke prøv å endre sin tenkning. Det vil frustrere deg og dem. Ofte vil korrigere disse feilene bringe på perioder med angst og stress. Lever i sin verden hvis du kan, spiller det du tenker på som "make believe" for å holde dem glade og stabile.
 • Gi nødvendig helsehjelp. Vær klar til å behandle. Noen medisiner vil bidra til å gi dem større livskvalitet, selv om de ikke kan kurere Alzheimers sykdom. Være påpasselig for sykdommer og skader, som for eksempel infeksjoner eller hud tårer. Se for urinveisinfeksjoner og andre problemer knyttet til inkontinens.
 • Verve hjelp fra fagfolk. Det er betalt omsorgspersoner og helsepersonell som kan komme inn i ditt hjem. Mange sykepleie anlegg tilbyr voksen barnehage tjenester. Dyktige sykepleie anlegg kan gi omsorg på kort sikt, slik at både du og personen du leter etter kan få hvile og forfriskning. Søke hjelp fra et hospice når det passer.