Wkeno

Hvordan håndtere problemer

Problemløsning kan være en ferdighet som noen er født med. Dessverre er det mange mennesker har problemer med å håndtere problemer som kommer opp, enten alvorlige problemer eller daglige konflikter. Her er noen triks for å tenke deg gjennom hverdagslige problemer og problemer.

Trinn

Hvordan håndtere problemer. Pass på at du forstår problemet helt.
Hvordan håndtere problemer. Pass på at du forstår problemet helt.
 1. 1
  Pass på at du forstår problemet helt. Hvis du virkelig vurdere situasjonen og ta hensyn til selve problemet, kan du håndtere det relativt lett ved å holde et åpent sinn.
 2. 2
  Få så mye informasjon som mulig for å foreta en informert beslutning om problemet. Hvis problemet ikke krever en avgjørelse, er det viktig at du likevel lære så mye du kan.
 3. 3
  Snakke med folk i din støtte gruppen som venner, familie, kolleger, andre foreldre, osv.. Prøv å holde følelser ut av det og snakke fakta. Prøv å være så praktisk og rettferdig som mulig.
 4. 4
  Still spørsmål og få så mange detaljer som mulig. Finn ut begge sider hvis det er mer enn én person involvert. Sjansene er det alltid skjulte fakta og noen ganger å vite alle fakta vil hjelpe på problemet løse seg selv.
 5. 5
  Ta tid. Du kan være på vei til å gjøre en umiddelbar, men det er greit å fortelle dem om å gi deg tid til å ta en beslutning. Fortell dem at du trenger til det gjennom.
 6. 6
  Lag en liste over fordeler og ulemper. Vær ærlig og be om tilbakemelding på listen fra sine kjære og kollegaer ved behov.
 7. 7
  Evaluer listen.
 8. 8
  Tenk regler, forretningsskikk om det er på jobb, dine langsiktige mål, og hvis dette er virkelig et stort problem eller bare en mindre stresset. Spør deg selv hva aspekter av problemet du virkelig har kontroll over og kan påvirke. Forstå hva som er og hva som ikke er innenfor din kontroll. Prøv å ta personlige følelser ut av ligningen og se på fakta for hånden.
 9. 9
  Prioriter din liste over fordeler og ulemper.
 10. 10
  Innse at når du håndtere visse problemer, vil ikke alle er enig.
 11. 11
  Lag en og hold deg til den. Enten det er hvordan å gå videre etter en vanskelig periode ble en løsning på problemet ditt, til veien tar å løse et problem, eller bare din sinnstilstand å håndtere et problem, bør du følge gjennom.
 12. 12
  Gjør det du synes er best på den tiden, og du bør ikke angre din posisjon.
 13. 13
  Fokuserer ikke på problemet, men heller på den løsningen, siden problemet vil forbli et problem, og løsningen kan være der, du bare ikke kan se det fordi du er opptatt å bekymre seg problemet.
 14. 14
  Aldri tenke negativt, vil dette øke spenningen mot problemet.

Tips

 • Innse at det finnes mange mennesker med langt verre problemer i livet. Sett dine problemer i perspektiv, og du vil gjøre det gjennom hindringer og vet hvor heldig du er.
 • Lag deg en liste over ting som må endres. Du kan ikke gjøre alle dine problemer gå bort, men du kan lære av dem, slik at de samme tingene ikke fortsette å skje.
 • Ta vare på deg selv. Den viktigste personen i vanskelige situasjoner er deg.

Advarsler

 • Ikke alle problemer er for deg å sortere gjennom. Hvis det er en viktig avgjørelse du skal føle deg komfortabel å videresende den til en overlegen eller diskutere det i lengden med andre for å komme fram til en gruppe beslutning.