Wkeno

Hvordan hjelpe noen som tenker på å begå selvmord

Selvmord er en vanskelig og delikat problem å nærme seg. På samme måte arbeider med en venn eller elsket en som er seriøst vurderer selvmord kan være svært vanskelig. Denne artikkelen vil forsøke å veilede deg i å snakke med dem og nærmer seg denne sensitive saken, for å redde liv og hjelpe dem på veien til utvinning.

Trinn

Hvordan hjelpe noen som tenker på å begå selvmord. Holde et øre ut etter tips om at de kan tenke på selvmord.
Hvordan hjelpe noen som tenker på å begå selvmord. Holde et øre ut etter tips om at de kan tenke på selvmord.
 1. 1
  Hør. Nøkkelen til å forebygge selvmord er å lytte. Du vet aldri når eller hvordan noen vil nå ut om hjelp. Lytt nøye, og være forberedt på å håndtere indikasjoner på at selvmordstanker kan være til stede. Og alltid huske på at suicidal atferd er et rop om hjelp, og at du kan gjøre noe for å både hjelpe og stoppe sine intensjoner.
  • Prøv å slå av den delen av hjernen som ønsker å forholde seg sine erfaringer til en opplevelse av dine egne. De er ikke i posisjon til å kunne relatere utfallet med staten følelsene de har for øyeblikket, og det kan bare føre dem til å føle seg mer frustrert og misforstått hvis du prøver å "kapre" sin erfaring ved å erstatte din egen.
  • I tillegg til å lytte, ta sine trusler alvorlig. Alle som uttrykker selvmordstanker bør tas på alvor, studier har vist at 75 prosent av personer som begikk selvmord sa og gjorde ting for å indikere deres intensjon i ukene frem mot loven.
 2. 2
  Holde et øre ut etter tips om at de kan tenke på selvmord. Lytt nøye. Noen setninger som kan tyde på selvmordstanker inkluderer:
  • "Ingenting fungerer for meg akkurat nå,"
  • "Jeg kan bare ikke sove om natten,"
  • "Ingen synes å bry seg om meg lenger,"
  • "Ingen ville savne meg om jeg døde,"
  • "Du ville ikke savne meg hvis jeg var borte," (forberede deg til å gi slipp på dem)
  • "Jeg tror ikke at jeg kan gå videre."
  • Merk at disse er ikke all inclusive indikatorer skjønt, de er heller ikke uttømmende av de mulige ting en person følelse suicidal kanskje si. Bruk ditt beste skjønn og resonnement for å finne ut hva som skjer bak sine ord.
  • Andre indikatorer inkluderer å gi ting bort og finne et nytt hjem for et kjæledyr eller husdyr. Funn av et forråd av medisiner eller bøker / nettstedet historie av søkene om (dødelig) doser av over-the-counter eller reseptbelagte legemidler. Sosial isolasjon, forsømmelse av personlig velferd, fôring vanstyre, nedgang i ytelse på skolen eller arbeid, stor personlighetsforandring til tristhet / smerte, etc. er andre indikatorer.
 3. 3
  Spør dem om de tenker på selvmord. Dette er et kritisk punkt. Mange mennesker ønsker å begå selvmord vil nå ut om hjelp. Ved å stille dette kritiske spørsmålet selv, vil du gi dem en sjanse til å avlaste den stress og koble til en annen person. Være taktfull i måten du spør det selv. I stedet for å spørre: "Tenker du på å drepe deg selv?" prøve, "Er du vurderer å skade deg selv?"
  • Det er en myte at det å snakke med noen om selvmord vil føre dem til å gjøre det. Åpen diskusjon om en svært reell og svært siste emnet er en viktig måte å hjelpe personen se konsekvensene og kanskje for å virkelig komme til enighet med den endelige av selvmord. Mange suicidale mennesker havna fantasier om ingen savner dem, og snakker om dette virkelig kan bringe den hjem som de absolutt ville gå glipp av.
 4. 4
  Forstå problemet. Mange av oss er oppdratt til å føle at selvmord er en forferdelig ting å gjøre. Ikke la denne dommen kommer ut umiddelbart i dine ord eller handlinger, ja, er antagelsen om at folk som begår selvmord er gale veldig feilplassert, så opp til bare 10 prosent av dem som begår selvmord lider av vrangforestillinger forestillinger om virkeligheten. Personen du snakker med vil bli seriøst vurderer selvmord. For å gjøre dem virke gal for å tenke på det vil bare drive en kile mellom deg og dem. Trikset her er å forstå hvorfor de tenker vurderer selvmord. Prøv å stille spørsmål som:
  • "Hva slags ting kjører deg til å gjøre det?"
  • "Hvis det er så alvorlig, har noe å være presser deg over kanten. Hva er det?"
  • Aldri anta at en persons problemer er trivielle, eller "ikke nok til å rettferdiggjøre begå selvmord over". Du er ikke i hodet, vil du ikke alltid være klar over de varierte opplevelser og indre smerte som driver dem til dette punktet, så antar at problemene er ikke en stor avtale fra ditt perspektiv kan være en farlig tilnærming.
 5. 5
  Forstår at mange mennesker tenker om selvmord føler at deres liv er ikke lenger under deres kontroll. Hvis du spør et spørsmål som: "Hvorfor skulle du ønske å gjøre det?", Du synes å legge skylden på dem, og denne linjen i avhør eller presse vil trolig drive dem lenger unna.
 6. 6
  Spør om hva dem fra å begå selvmord. Når du har lyttet til hva som har ført dem til denne beslutningen, prøv å endre faget til ting som hindrer dem fra å begå selvmord. Noen gode måter å gjøre dette er ved å stille spørsmål som: "Noe hindrer deg fra å gjøre dette selv. Hva kan det være?" eller "Jeg er sikker på at det er noen positive ting som skjer i livet ditt. hva er de?" Fokus på deres svar. Nøkkelen til å lykkes er å få dem til å overbevise seg selv om det er grunn for å leve. Ved å stille disse rettet spørsmål, du får dem til å fokusere først på hvorfor de ønsker å dø, og andre, om hvorfor de ønsker å leve. Du tvinger dem til å gi sine egne svar. Gjør alt du kan for å unngå interjecting med din egen mening. Dette handler om dem.
 7. 7
  Få dem til å veie begge alternativene. Etter at de har oppført grunner for å dø og leve, veilede dem gjennom prosessen med veiing begge alternativene. Din rolle vil øke her. Ta opp ting de kanskje har nevnt. For eksempel, hvis de har barn, spør om hvordan de tror deres barn ville føle seg om å miste sine foreldre. Prøv å ikke bruke talemåter eller talemåter. For eksempel, hvis de arbeider med en svært dårlig break-up, eller prøver ikke å bruke uttrykket, "det er mange flere fisk i havet", fordi dette vil virke manus, og uekte. I stedet prøver noe sånt som: "Jeg forstår vanskelighetene der, og jeg vet det har en betydelig innvirkning på deg. Er det noen andre om at du kan være interessert i?" Arbeidet med å lede dem mot å velge livet. Dette tar stor dyktighet og tålmodighet skjønt, så vær forberedt.
 8. 8
  Arbeide for å overbevise dem om å velge livet. Spør dem om mål og ambisjoner de måtte ha. Få dem til å fokusere på disse i stedet for sine grunner for å dø. De trenger deg til å hjelpe dem å se hva de har å leve for. Du må få dem til å fortelle seg selv disse tingene selv.
 9. 9
  Lag en plan for å holde dem trygge. Hvis de har konstruert et middel til å begå selvmord, spør dem for det utstyret de ville bruke. Nemlig, hvis de planla å overdose på reseptbelagte medisiner, be dem om å overlate medisinering. Det er gunstig å få dem til å godta å søke ytterligere hjelp og gjøre ting for å forbedre hvor deres liv går. Arbeide med dem for å lage planer for de neste 24, 48 og 72 timer. For eksempel, hjelpe dem enige om å tilbringe mer tid med familie og venner i de neste 24 timene, søker profesjonell hjelp i neste 48, og følge gjennom med nevnte planer innen 72 timer. Pass på å holde nær kontakt, samt å følge opp disse tidslinjer.
  • Ikke la personen til å holde deg som en følelsesmessig gissel ved å insistere på at du samtykker i å ikke fortelle andre. Suicidal kontemplasjon er et av de sjeldne øyeblikkene i livet når bryte betroelser er viktig å bidra til at personen får den hjelpen som trengs for å redde hans eller hennes liv. Tilby å være sammen med dem under mottak av profesjonell hjelp hvis dette vil avgjøre deres bekymringer og frykt. Også innse at shouldering dette alene er ikke et klokt valg, du kan få profesjonell hjelp i total tillit, så bli beroliget om at personvernet til alle som er involvert vil bli opprettholdt.
  • Ikke la den personen alene. Hvis du vet at de er på randen, organisere for noen (helst selv) å være sammen med dem hele tiden før dette kan bli jobbet gjennom. Avgifte hjem eller et område de er i ved å fjerne alle midler for å begå selvmord. Hvis du ikke kan gjøre dette og være med dem, få en venn eller familiemedlem til å gjøre denne delen.
 10. 10
  Følge med på alt. Hvis noen åpner opp til deg om et følsomt tema som selvmord, har de satt fullstendig tillit og tro på deg. Pass på å følge opp, fortsetter å snakke med dem og oppmuntre dem. Vi trenger støtte noen ganger, og en situasjon som dette er din sjanse til å gi denne støtten. Hvis du noen gang bli motløs, vet at du lagrer en persons liv, og gevinsten av som er uvurderlig.
 11. 11
  Få dem litt hjelp. Husk at selvmord er et liv og død situasjon og at det ville være hensiktsmessig å kontakte myndighetene. Men ikke la dem vite at du ringer myndigheter. De kan føle at deres tid er ute, og de kan ikke stole på deg lenger.
  • Hvis samtalen foregår på nettet, må du vente på det rette øyeblikket til å ringe 911 hvis de fortelle deg de er i ferd med å gjennomføre med loven. Vent til rett tid, vanligvis i midten av å fortelle en historie.
  • Gjøre alt som sentralen sier. Gi sentralen all informasjon du har: personens fulle navn, telefonnummer til personen, adresse, skole / arbeidsplass, enhver og all informasjon. Hvis du får noen ny informasjon, la sentralen beskjed umiddelbart.
  • Spør noen om hjelp ringe 911 hvis du må.
  • Vit at du gjør noe for å redde liv, en tjeneste som er uvurderlig.
  • Be om voksen hjelp eller behandling om nødvendig.
  • Se etter tegn på internett eller fra noen som har erfaring slik at du kan se opp for dem.

Tips

 • Prøv å forstå hva som har drevet dem til denne beslutningen. Selvmord er ofte ledsaget av depresjon, som er en ufattelig følelsesmessige tilstand for mennesker som aldri har opplevd det. Lytt nøye og arbeide for å forstå hvorfor de føler seg som de gjør.
 • Fokusere på dem. Prøv å ikke la dine egne erfaringer eller historier blitt den dominerende temaet.
 • Hold dem snakker. Dyrke et miljø av forståelse. Fortell dem hvor mye du elsker dem og vil savne dem hvis de ble borte.
 • Streber alltid etter å være støttende, og være villig til å gi deg tid til å snakke. De trenger støtte, og de vil ha trolig komme til deg for det. Gjøre offer å gi det, ved å gjøre dem til å føle som om livet er topp prioritet.
 • Forstå at tålmodighet er en viktig faktor her på din del. Ikke jag dem å ta beslutninger eller fortelle deg ting. Alltid være delikat i situasjoner så alvorlig som døden.
 • Hvis du har hatt en tidligere venn eller et familiemedlem som begikk selvmord, fortelle dem hvor forferdelig det føltes da de gjorde dette.Denne kan gjøre dem tenke på hvordan de ville føle hvis noen de elsket brydde seg om them.some folk trenger å høre dette. Fortell dem at du ville bry seg om de ble gone.But bare hvis de er i en dyp depresjon, og er nesten fast bestemt på å begå selvmord.
 • Sykdommer som kan fremskynde selvmordstanker omfatter depresjon, posttraumatisk stress lidelse, Dysmorfofobi, psykose, alkohol eller stoffmisbruk, osv. Hvis du vet at personen lider av en av disse sykdommene, og de ​​så mye som nevner selvmord, får hjelp umiddelbart fordi i all sannsynlighet, de mener det.
 • Livshendelser som kan fremskynde selvmordstanker inkluderer tap av en kjær, tap av jobb / hjem / status / penger / selvfølelse, endring i helse, skilsmisse eller forholdet tap, kommer ut eller blir outed som LGBTQ, andre typer sosiale stigma, overlevd en naturkatastrofe, osv. Igjen, hvis du er klar over at vedkommende har gjennomgått disse erfaringene, være svært oppmerksomme på alvoret i situasjonen.
 • Prøv ikke å handle negativt når noen nevner selvmord. Det vil bare gjøre det verre. Prøv å opptre som samlet som mulig.

Advarsler

 • Hvis du føler at du kan risikere ditt eget liv, ta et skritt tilbake og revurdere situasjonen. Ingenting er verdt du møter personlig skade eller skade.
 • Aldri risikere ditt eget liv for å redde andres. Det kan virke som den riktige tingen å gjøre, men det er ikke.
 • Hvis du ikke klarer å redde en annen person, ikke ta det personlig. Til syvende og sist er avgjørelsen opp til den personen du prøver å hjelpe. Du er ikke ansvarlig for å hindre andres selvmord.
 • Vær på vakt mot personer som snakker om å skade andre. Selv om det fortsatt er tilrådelig å hjelpe dem gjennom sine tøffe tider, hvis de er seriøse om å påføre fysisk skade på andre mennesker, kan du ha en moralsk og juridisk plikt til å varsle politiet.
 • Vær forsiktig med å si feil ting. Dessverre kan hjelpe noen på randen av selvmord krever mye tålmodighet og erfaring. Hvis du føler at du er ute av stand til å tilby dette, forklarer det til dem, og prøve å få dem til noen som kanskje kunne hjelpe, for eksempel en psykolog, en prest, en psykiater eller lege.
 • Hvis du er opprørt over denne person over noe sånt som sin seksuelle legning eller noe annet om dem du hater kategorisk, back off og ikke si noe negativt om det. Ikke press dem om det, eller bruke noen negative språk i det hele tatt om det. Tenke på å bringe inn noen som er imot deres natur hvis du ikke kan mage åpenbaring. Ikke oppmuntre selvmord i noen som betrodde at de er homofile, lesbiske, transseksuelle eller bifil.
 • Unngå å anta at bare fordi noen mennesker får gjennom depresjon, skilsmisse, tap av kjære, etc., uten vurderer selvmord som så bør alle. Livet er ikke så kuttet og tørr og ofte er det en serie av hendelser som fører en person til å tro at de ikke kan håndtere livet lenger.