Wkeno

Hvordan å puste

Akkurat som du kan forbedre din fysikk ved å bruke musklene for mer enn bare å skrive, kan du forbedre din generelle helse ved å lære flere hundre år gamle teknikker for dyp pusting som vil bidra til å lindre stress, lavere blodtrykk, gi deg mer energi, og forbedre følelse av velvære. Riktig pust er også nødvendig for å hindre lungebetennelse når du har en dårlig hoste eller bryst skader, men våre instinkter er å puste grunt i disse situasjonene. Denne artikkelen vil vise deg noen teknikker som vil hjelpe deg med å forbedre puste.

Trinn

Hvordan å puste. Gjør dette i fem minutter.
Hvordan å puste. Gjør dette i fem minutter.

Metode en: grunnleggende pusteøvelse

 1. 1
  Begynn med å ta pulsen din. Før du starter denne pusteøvelse, ta pulsen. Dette vil hjelpe deg å sette en baseline for å måle effekten av dine pusteøvelser.
 2. 2
  Pust inn. Pust sakte og dypt gjennom nesen til en teller til fire, holde munnen lukket, og hold den i noen sekunder. Du vil føle brystet (eller mage-hvis du puster gjennom mellomgulvet) utvide.
  • Når du puster inn, flytter blender ned, noe som gjør mer plass for lungene å utvide.
  • Som luft suges inn i lungene, når det alveoler, eller luftblærer som beveger oksygen fra luften til blodet.
  • Ettersom oksygen blir overført til blodet, flytter karbondioksid fra kapillærene inn i alveolene.
 3. 3
  Pust ut. Slipp det ved å blåse det sakte ut mellom leppene, på en 10-count.
  • Som du puster ut, slapper mellomgulvet og hjelper presse karbondioksid-rik luft ut av lungene.
 4. 4
  Gjør dette i fem minutter. Når du er ferdig, ta pulsen igjen. Du vil finne pulsen er trolig lavere, og du vil bli nyter en følelse av å være. Velkommen til en verden av dyp pusting! avslappet.

Metode to: belly puste

 1. 1
  Stå opp høyt og rett. Øve vil gjøre kroppen din å puste dypt og riktig.
 2. 2
  Pust inn. Pust gjennom nesen på en enda ledighet, med ca 5 teller, og la mellomgulvet å slappe av og magen til å presse ut. Dette er hvordan en baby puster, og det gir mer luft inn i lungene. Du kan plassere hånden på magen og føler det blir skjøvet bort som magen stiger.
 3. 3
  Pust ut. Pust langsomt gjennom munnen og la magen for å gå tilbake til normal posisjon. Exhaling bør ta dobbelt så lang tid det tok å gjøre innhalere-om en ti-count.
 4. 4
  Gjenta denne øvelsen i fem minutter. Som du gjør, vil du bli oksygennivået i blodet, redusere produksjonen av stresshormoner, og har en generelt rolig følelse.
  • Legg merke til at metoden for å puste sies å tillate akkumulering av chi energi i "tan t'ien ', et punkt en og en halv tomme under navlen.

Metode tre: den rullende pust

 1. 1
  Legg deg ned på ryggen. Denne teknikken fungerer best med hjelp av en partner. Har din partner plasser en hånd på magen og en hånd på brystet. Du ønsker ikke at de skal trykke på, bare slappe hendene i posisjon.
 2. 2
  Pust. Ta en langsom, dyp pust inn gjennom nesen, fylle magen med luft. Tenk deg at du puster inn partneren din hånd.
  • Når magen føles full av luft, fortsetter puste i ditt bryst-igjen, puste inn partneren din hånd.
 3. 3
  Pust ut. Pust sakte ut, la luften ut av både magen og lungene samtidig
 4. 4
  Fortsett i fem minutter. Prøver og holde en rullende bevegelse mellom magen, lungene, og utpust.

Tips

 • Praktisere denne øvelsen minst en gang om dagen, i den komforten av ditt eget hjem, eller i bilen.
 • Når du trener, er det best å puste inn gjennom nesen og puster fra munnen for å holde lungene klare og tillate mer luft inn. Dette vil gjøre deg i stand til å ha mer utholdenhet, og gir mulighet for mer langvarig trening.
 • Puste hovedsakelig med mellomgulvet ditt kan du ta i en større mengde luft og er også litt av en øvelse.
 • Når innånding eller exhaling hvis du puster for sakte og finne du trenger mer luft tilbake til normal pusting. Dette er for å slappe av deg ikke å gjøre deg svak.
 • Hvis nesen er tett må du kanskje puste gjennom munnen.
 • Øv foran et speil, og se etter spenning. En død giveaway at du ikke puste dypt er for skuldrene å stige etter hvert som du inhalerer.