Wkeno

Hvordan jab i boksing

Hvis du har noe ønske om å lære sporten boksing, også kjent som "sweet science", stikk er en rask, lang rekkevidde punch som vil avgjøre din skjebne i ringen. Det kan også være den effekt du kaster oftest fordi selv om det er en av de svakere, kan det hjelpe deg å vinne ved punkt beslutninger snarere enn på knockout. Over 90% av de slag som boksing store Muhammad Ali kastet var jabs. Hensikten med en jab er å holde motstanderen borte fra deg, gi ham en liten brodd, bære ham ned gradvis, og sette ham opp for sterkere slag.

Trinn

Hvordan jab i boksing. Lene seg frem med albuene i og din høyre hånd litt høyere enn venstre.
Hvordan jab i boksing. Lene seg frem med albuene i og din høyre hånd litt høyere enn venstre.
 1. 1
  Lene seg frem med albuene i og din høyre hånd litt høyere enn venstre. Hvis du er høyere enn motstanderen din, og det er usannsynlig at han vil trekke seg en rett høyre til ansiktet ditt, kan du holde den lav for større kraft og synlighet. Ellers, ha den på haken din klar til å parere eller blokkere.
 2. 2
  Skifte vekten fremover med jab. Samtidig presse av ryggen (høyre) fot (men ikke la det komme av bakken) og nappe hele venstre side fremover mens litt løfte venstre fot. Som hånden din kommer frem, bør kroppens vekt kommer frem samtidig. Rotere hånden som det kommer frem.
  • Pass på at haken inn bak skulderen.
  • Kast jab rett ut som om du punching inn i et rør.
 3. 3
  Så snart din knyttneve når full forlengelse, raskt trekke den tilbake til sin opprinnelige posisjon. Du kan enten ta med ryggen foten fremover, trenge inn i motstanderens plass, eller skritt tilbake, sette vekten igjen på ryggen foten. Men ikke gå tilbake som du kaster jab, eller det vil ikke ha noen effekt.
 4. 4
  Forvente noen form for motangrep. Hvis du er høy, er målet ditt å komme i nær nok til å levere en rett høyre. Hvis du er mindre og mer kompakt, må du kanskje noen jabs å komme i nær nok for en eller uppercut. Den jab vil hjelpe deg å oppnå begge disse.

Tips

 • Utfør denne slag når motstanderen er nøyaktig lengden av armen unna. Hvis han er lenger, vil du bommer og sløsing med energi. Hvis han er nærmere og han dodges eller parries, vil du åpne deg opp til en rett høyre eller venstre hook (ouch!).
 • Interchange ordene "venstre" og "høyre" for en southpaw (venstrehendt bokser).
 • Praksis for fart. Den jab bør svi motstanderen og få ham litt omtumlet. Det er ikke en knockout punch.
 • Øv på den tunge bagen for å få makt. Du skal høre et høyt pop som resonerer i rommet. Hvis det ikke er høyt nok, knipse hånden ut mer eller bruke mer av et rykk. Kroppsvekten din er det som gir slag makt.
 • Ikke kaste en lat jab. Lazy jabs er preget av en mangel på fart, blunk, og hensikten. En god bokser vil slå over toppen av en lat jab og slå deg ut.
 • Uavhengig av hvor du holder venstre hånd, aldri få ned rett, selv når du er punching. En god bokser vil slå deg ut med en venstre hook.
 • Bruk denne slag å føle seg ut motstanderen din stil. Hvis han er en counter-puncher, har han visse måter å håndtere en jab som du trenger for å studere før du kan gå for knockout. Feil er svært kostbare i boksing.
 • Se etter en perfekt mulighet til å plassere jab. Ikke kast bort energi punching på luften.
 • Hvis du lande en god ren jab, følger den opp med en rett høyre eller venstre hook for knockout. Generelt, høyere, lengre boksere velger det tidligere og kortere, mer kompakte boksere velger det siste.

Advarsler

 • Når sparring alltid hansker og beskyttelsesutstyr.
 • Hvis du er selv en amatør bokser, aldri slå noen uten hansker på mindre din personlige sikkerhet er i fare. Du kan forårsake hjerneskade eller død. Dette kan føre til tiltale og / eller søksmål.