Wkeno

Hvordan kurere insektstikk

Noen gang blitt stukket av en bie eller veps eller mygg? Du har sikkert lagt merke til at det er veldig irriterende.

Trinn

Hvordan kurere insektstikk. Finn ut om du ble stukket av en bie eller en veps.
Hvordan kurere insektstikk. Finn ut om du ble stukket av en bie eller en veps.

Bier og veps

 1. 1
  Finn ut om du ble stukket av en bie eller en veps. Dette vil være svært vanskelig hvis du ikke ser insekt når det stukket deg. Hvis du ble stukket av en bie, men det er sannsynlig at det vil ha forlatt sin stinger i deg. Pass på å fjerne det med et kredittkort eller negl i stedet for bare å trekke den ut. Som blir sagt, er det viktigere å få stinger ut raskere enn det er å bruke denne metoden, så hvis du trekker den ut er det beste du kan gjøre, det er helt greit
  • Hvis en bie stukket deg, gjelder ammoniakk til stikket å nøytralisere giftstoffer.
  • Hvis en veps stukket deg, bruke eddik til stikket å nøytralisere giftstoffer.
 2. 2
  Undersøke graden av reaksjon. Hvis offeret har blitt stukket flere ganger, suge affrected området i en balje med kaldt vann. Legg en spiseskje med natron for hver liter vann. Hvis offeret er allergisk og har en reaksjon, ringe raskt etter hjelp. Oppmuntre offeret til å bruke en EpiPen hvis de har en. Pass på å holde det berørte området immobile og lavere enn hjertet hvis det er mulig å redusere sirkulasjonen av gift
 3. 3
  Ice stikket. Glasur det berørte området vil bidra til å lette kløe og få ned hevelsen. Sørg for å plassere en klut mellom huden og isen for å unngå å fryse huden din.
 4. 4
  Prøv en krone. En svært effektiv måte å nøytralisere effektene av en Bee eller vepsestikk, er å tape en kobber penny direkte på toppen av stikket. For noen ukjent grunn, opphever den kjemiske reaksjonen i huden din til kobber giften. Den neste dagen du vil bli hardt presset til å se spor av stikket området.
 5. 5
  Prøv calamine lotion. Alternativt kan du lage en pasta av natron og vann.
 6. 6
  Ta medisiner. Vurdere å ta et antihistamin som Benadryl eller Clatitin å lette kløe eller ibuprofen som motrin å lette smerter.
 7. 7
  Få en stivkrampe booster skudd hvis du ikke har i de siste 10 årene. Å bli redde, bør du få en booster skutt i løpet av noen dager for å bli stukket hvis du ikke har hatt en i de siste 10 årene.
 8. 8
  Hold et øye med brodd. Selv om du ikke har en umiddelbar allergisk reaksjon, er det mulig å utvikle milde symptomer på allergi (dvs. kroppen utslett og kløe). Hvis dette er tilfelle, gå til legen-vil du sannsynligvis bli behandlet med et antihistamin

Flått

 1. 1
  Fjern flåtten så raskt som mulig. Gjøre det ved hjelp av pinsett til å ta tak i flåtten så nær hodet som mulig. Dra rett opp med en jevn, sakte film.
  • Bruk aldri hendene for å fjerne flåtten. Pass på å vaske hendene og pinsett når du er ferdig for å unngå spredning av sykdommen.
  • Unngå å knuse kroppen av flåtten, eller du risikere å søle sine mageinnhold inn bittet..
 2. 2
  Undersøke bite for eventuelle gjenværende deler av flått. Hvis du tror hodet er fortsatt i såret, gjøre en avtale med legen din for å få det ut.
 3. 3
  Vask området godt. Bruk såpe og vann for å vaske bite så godt du kan.
 4. 4
  Markere datoen. Hvis du begynner å utvikle influensalignende symptomer som helst mellom tre dager og to måneder etter bittet, ring din lege. Husk-Lyme sykdom kan ta opptil to måneder å vise symptomer.
 5. 5
  Bruk is. Bruk av isen i 15-20 minutter en gang i timen vil bidra til å lette kløe. Du kan også holde et kjølig, våt vaskeklut på hånden for å berolige kløe.
 6. 6
  Ta ibuprofen og antihistaminer som nødvendig for å berolige kløe og smerte.

Edderkopper

 1. 1
  Forsøke å identifisere hvilken type edderkopp som bit deg. Dette vil være vanskelig hvis du ikke fikk se selve edderkoppen, men det er to svært giftige edderkopper som vil produsere unike reaksjoner hos mennesker: Black enker og Brown recluses.
  • Black Widow biter. Disse biter ikke i utgangspunktet føler seg som noe mer enn et nålestikk. Det første du legger merke til, vil sannsynligvis være hevelse og svak røde merker. Imidlertid vil mer alvorlige symptomene begynner i løpet av få timer. Disse inkluderer intense smerter, stivhet, frysninger, feber, kvalme og brekninger, og sterke magesmerter..
  • Brune eneboer biter. Disse biter vil starte med en mild svie og rødhet i området av bite. Innen ca åtte timer, vil du føle intens smerte det berørte området. En væskefylt blemme vil utvikle og vil etter hvert slå inn i en dyp, voksende sår. Du kan også oppleve en mild feber, utslett, nasuea, og slapphet..
 2. 2
  Rengjør bite. Vask bite og omkringliggende huden med såpe og vann.
 3. 3
  Finn ut om bittet er alvorlig. Hvis du ikke har blitt bitt av en av edderkoppene som er nevnt ovenfor, bør bite gro i et par uker maks. Bruk kjølig komprimerer, ibuprofen, og antihistaminer for å lindre ubehag. Hvis bittet er på en ekstremitet, heve det når det er mulig. Hvis du har blitt bitt av en av de ovennevnte edderkopper, fortsette å lese.
 4. 4
  Forsinke spredningen av giften. Knyt en bandasje og heve lem for å forsinke spredningen av giften. Ikke bind bind så stramt at det skjærer av blodsirkulasjonen.
 5. 5
  Bruk en kald komprimere. Lindre ubehag ved å bruke en kald, våt klut eller papir håndkle pakket rundt is til det berørte området.
 6. 6
  Få øyeblikkelig legehjelp. Du må få lege omsorg for begge biter som er nevnt ovenfor, og det er uheldig at du gjør det så snart som mulig.

Tips

 • Hvis en mygg har bitt, gjelder is / kaldt vann, og du vil føle seg lettet.
 • Prøv å legge flytende vaskemiddel på din myggstikk det lindrer det og gjør det mindre.
 • En god måte å huske hvilken er for dem er at A og B (for ammoniakk og bie) ligger ved siden av hverandre i alfabetet, og så er v og w (for eddik og veps).
 • Når jeg bruker en vodka som er drikkbart, fungerer det ikke. Jeg lærte dette fra en lokal bonde.
 • Hvis en rekke av disse insektene har angrepet deg på en gang, og de delene stukket er mye hovne, mister litt blod, og ta en dose av salter.
 • Kjøp den billigste vodka du kan finne. Bløtlegg bite i billig vodka i ca 1 time. Tape en vodka-gjennomvåt-bomullsdott til huden området. Dette fungerer egentlig.

Advarsler

 • Det er ikke anbefalt å bruke ammoniakk til vepsestikk og vice versa.
 • Hvis du begynner å føle deg følgende: tetthet i brystet, hevelse hvor som helst i ansiktet, pustevansker, renner: (elveblest) hvor som helst på kroppen og kvalme du har en allergisk reaksjon! Du trenger å komme til en ER umiddelbart. Allergiske reaksjoner kan være mindre til alvorlig. Så noen unormale reaksjoner (foruten sporadisk kløe, mindre hevelse på stikket området eller smerte) bør rapporteres til lege med en gang.
 • Hvis personen har en allergi mot veps eller bie stikk, gjelder ikke denne behandlingen til dem. Ring etter ambulanse for å ta dem til sykehuset.

Ting du trenger

 • Billig Vodka
 • Eddik eller ammoniakk
 • En god hukommelse
 • Is eller kaldt vann