Wkeno

Hvordan kurere vondt i magen

Når du føler vondt i magen kommer på, er det vanskelig å ta tankene bort fra smerte og gå videre med dagen. Uansett hva som forårsaker problemet, vil du det å gå bort fort. Sette alt på vent en liten stund og ta vare på deg selv. Hvis magen som plager deg, kan du prøve noen av disse trinnene for å få noen lettelse.

Trinn

Hvordan kurere vondt i magen. Slutte å spise for et par timer for å se om magen verke går unna.
Hvordan kurere vondt i magen. Slutte å spise for et par timer for å se om magen verke går unna.

Del 1: når du først merker at magen verke

 1. 1
  Slutte å spise for et par timer for å se om magen verke går unna. Legg deg ned på sengen eller på sofaen, og legge en pute under føttene slik at føttene er høyere enn hodet ditt. Lukk øynene og prøv å slappe av.
 2. 2
  Sakte begynner å drikke klare væsker for å se om magen kan håndtere dem.
  • Suge på noen is chips eller ta små slurker med vann. Hvis vannet gjør magen verke verre, så slutte å drikke det.
  • Gjør noen urtete med peppermynte ekstrakt. Peppermynte beroliger musklene i magen slik at kroppen din til mer enkelt og smertefritt å fordøye mat. Men noen opplever at peppermynte gjør det verre (spesielt hvis du er allergisk mot det!) Så sørg for at du kan håndtere det.
  • Nippe litt klar kylling kjøttkraft. Hvis du har den på hånden, drikke buljong som er lav i natrium. Du vil væsken være så tørt som mulig, slik at det ikke ender opp med å gjøre ting verre.
 3. 3
  Prøv ingefær for å redusere kvalme. Flere studier har vist ingefær kan hjelpe rolig kvalme.
  • Ta noen ingefær kapsler, som du kan kjøpe på et apotek eller på supermarkedet. Dosen er 2 ingefær kapsler (1 gram) 3 ganger daglig.
  • Slipe litt frisk ingefær i varmt vann og bland det med honning for å lage ingefær te. Anbefalt dosering er 2-4 gram fersk ingefær, men bare ett gram for gravide.
 4. 4
  Ta en syrenøytraliserende. Noe som tums eller melk av Magnesia kan gå en lang vei mot å gjøre magen føles bedre.
 5. 5
  Få nok hvile. Det er greit å sette andre områder av livet ditt på vent når du ikke føler deg bra. Du særlig behov for å hvile hvis du ender opp med oppkast eller har diaré sammen med magesmerter.

Del 2: Hvis du begynner å ha magekramper

 1. 1
  Sett en varmepute enn magen din slik at varmen kan slappe av smerten bort. Hvis du ikke har en varmepute, så ta et varmt bad for å prøve å slappe av magen.
 2. 2
  Unngå å spise eller drikke melkeprodukter for en stund. Hvis du merker en stor forbedring i din mage kramper, så du kan være allergisk mot melkeprodukter, eller du kan være laktose intolerant.
 3. 3
  Hopp grønnsaker som brokkoli, blomkål eller bønner hvis du føler trang og oppsvulmet. Også hoppe over salt, som kan gjøre deg beholde vann.
 4. 4
  Se etter en over-the-counter gass middel som inneholder ingrediensen simethicone. Dersom du opplever gass, raping eller oppblåsthet, kan et medikament som dette bidra til å gjøre symptomene forsvinner.

Del 3: hvis du har halsbrann eller dårlig regelmessig

 1. 1
  Unngå å spise sent på kvelden. Når du spiser på en sene timer, kan de fordøyelsesenzymer juice strømme opp fra magen til spiserøret når du legger deg til å sove.
 2. 2
  Drikk et glass melk hvis du er bra med meieri. Melk bidrar til å nøytralisere overskytende magesyre som kan føre til at du opplever halsbrann og reflux.
 3. 3
  Spør legen din om h-2-reseptorantagonister (h2ras) eller protonpumpehemmere (PPI). Mange av disse medikamentene, som prilosec og prevacid, er tilgjengelige over-the-counter. De ikke nøytralisere magesmerter så fort som syrenøytraliserende gjør, men de har en tendens til å arbeide lenger når de sparke i.

Del 4: hindre fremtidige magesmerter

 1. 1
  Håndtere stress. Du kan få vondt i magen oftere hvis du er under mye stress.
  • Strekk sakte og fokusere på pusten din. Denne enkle avspenningsteknikk vil redusere dine sjanser for fremtidig magesmerter.
  • Prøv å håndtere stress gjennom trening eller meditasjon.
  • Lytt til musikk som gjør at du føler deg rolig, eller finne noe å gjøre som setter deg i en bedre sinnstilstand.
 2. 2
  Endre måten du spiser og drikker.
  • Spis mindre måltider, og spise oftere. Prøv bland matvarer som saltines eller mat som inneholder mye vann som selleri eller gulrøtter. Du kan også prøve Brat kosthold: bananer, ris, applesauce og toast.
  • Unngå mat som kan utløse en magesmerter. For eksempel hoppe over matvarer som er krydret eller matvarer som inneholder mye fett. Koffein, alkohol og kullsyreholdige drikker kan også forverre magen.
  • Hvis du ikke er sikker på hvilke matvarer er oppskakende magen, prøve å kutte ut en mat på en gang. For eksempel gå for en uke uten melkeprodukter og se om magesmerter gå bort. Ved skjæring at maten ikke fungerer, så kuttet noe annet til du finner den skyldige.
  • Hold en matdagbok og skrive ned alt du spiser på en stund. I din matdagbok, skrive ned dagene som du får vondt i magen. Etter en stund, kan du legge merke til et mønster, og du vil vite hva slags mat du bør unngå.
 3. 3
  Administrere din vekt. Når du bærer ekstra pounds rundt mid-delen, blir magen presset oppover og syre ryggene opp i spiserøret. Til, få litt regelmessig mosjon, og kok sunt.
 4. 4
  Hopp aspirin og ibuprofen når du har hodepine eller muskelsmerter. Begge disse medisinene kan irritere magen. Ta noe mildere som paracetamol i stedet.

Tips

 • Hvis du føler gass måtte komme ut, ikke hold det i!.
 • Hvile på sengen med en varmeflaske eller pad på magen, slappe av og fokusere på pusten din.
 • Noen ganger setter på løse klær som posete svette bukser og en løs t-skjorte kan unngå press på magen.
 • Spis sunn mat spiser ikke junk food det vil ha for mye sukker i det, og kan føre til magesmerter.
 • Det kan hjelpe å ligge i en posisjon for en stund. Prøv å finne en behagelig stilling og distrahere deg selv ved å se litt på TV.
 • Drikk rikelig med vann, men ikke så mye som å få en verre magesmerter.
 • Re-hydrering er viktig for noen som har oppkast i tillegg til vondt i magen. Prøv pedialyte eller Gatorade.
 • Hvis det er kvalme eller oppkast med smerte, er ginger ale en god erstatning for ingefær te. Men gå for te hvis mulig fordi varmen kan hjelpe.
 • Fokus på pust og prøve å ikke tenke på smertene. Dype åndedrag i og dype åndedrag ut fokus er den viktigste nøkkelen.
 • Prøv å ligge på magen en stund, da dette kan bidra til å avlaste noe av smerten. Dette er enklere hvis du er regelmessig en mage sovende.
 • Prøv kanel og honning på toast. De hjelper berolige en urolig mage samt en hoste!
 • Hvis du ikke har en varmeflaske eller ris pose til å varme opp for magen din, kan du kjøpe engangs håndvarmerne til enhver dollar butikken. Disse fungerer like bra.
 • Flytte inn i en posisjon som du finner mest komfortabel hvis du føler du må kaste opp, ikke holde den i. Dette vil bare gjøre følelsen mye verre.
 • Prøv ti minutter av fin og enkel pilates eller yoga. Etter, sette en varmepute på magen og gni det forsiktig. Prøv å drikke brus eller vann, men drikker ikke det vanskelig. Husk at magesmerter vil ikke vare evig, og de vil gå bort før eller senere. Lykke til og snakke med legen din hvis det blir verre.
 • Hvis du tror det verke er forårsaket av forstoppelse, kan spise fiber hjelpe ganske mye. Hvis du spiser et fiberbasert frokostblanding om morgenen regelmessig vil du ha mer regelmessig avføring og forstoppelse vil være mye mer uvanlig.
 • Prøv å drikke noe varmt og ta et bad på samme tid. Dette vil virkelig slappe magemusklene! Kaffe er ikke anbefalt.
 • Prøv å legge på siden med en pute eller et teppe i mellom bena. Etter å ha beinet hevet over andre hjelper til å flytte gass enklere.
 • For menstruasjonssmerter, ta ibuprofen 12 til 24 timer før mensen. Systemet kan floke seg i tiden rundt menstruasjonen, noe du får ikke bare menstruasjonssmerter, men også urolig mage og diaré.

Advarsler

 • Mange mennesker får vondt i magen når de reiser utenlands. Vær nøye med å drikke bare flaskevann, å bare pusse tennene med flaskevann, og for å unngå is som kunne gjøres med forurenset vann. Hopp rå matvarer som skrellet frukt og salat som andre mennesker berøre med hendene.
 • Pass på at du spiser kjøtt og fisk som er ferdig kokt. Hvis du ikke koker det til en høy nok innvendig temperatur, så du vil ikke drepe skadelige organismer som kan leve i kjøttet. Spise kokt mat kan gi deg en ekkel tilfelle av matforgiftning.
 • Umiddelbart ringe 911 hvis magen verke er forbundet med en fersk skade eller hvis du føler smerter og press i brystet.
 • Drikker en brus som Sprite eller ingefær øl har lenge vært betraktet som et hjem rette for vondt i magen. Uheldigvis er det ingen medisinske bevis på at det bidrar til å lindre smerten. Faktisk, brus mangler elektrolytter du mister kan miste fra magen sykdom. Derfor, hvis du kommer til å velge en sukkerholdig drikke, prøve en idrett drink eller en re-hydrering formel.
 • Har noen ta deg til legevakten hvis du er i så mye smerte at du enten ikke kan sitte stille, eller du trenger å krølle til en ball for lettelse. Også gå til legevakten hvis du magen er hoven eller øm, hvis huden er gul, hvis du har blodig oppkast eller avføring eller hvis kvalme og oppkast fortsette i flere dager.