Wkeno

Hvordan lade og skyte en metallpatron

Denne artikkelen omhandler kun med flintlåsen tenningssystem for munnladere. Andre systemer finnes, som for eksempel slagverk-cap, wheellock og selv matchlock, som fortsatt brukes i dag i reproduksjoner av antikviteter. Ikke forsøk å skyte en av disse andre typer våpen ved hjelp av informasjonen i denne håndboken - gjør dette kan bety skade eller død.

Firing en flintlåsen metallpatron gir en opplevelse til den sanne våpen connoisseur at ingen moderne presisjon utviklet, kan masseprodusert kjøtt maker matche. Holding, bruk og smake dette høydepunktet for tidlig human engineering, perfeksjonert på et punkt i vår historie som var uten tvil den mest innflytelsesrike i å bestemme den nåværende eierskap i de ulike sektorene i overflaten av kloden, vil vekke minnet om slike legendariske helter og skurker som Blackbeard, Davy Crockett, kaptein Kidd, og Daniel Boone.

Trinn

Hvordan lade og skyte en metallpatron. Kontroller at pistolen ikke er lastet ved å sette ramrod langs løpet, og måle avstanden det kan nå.
Hvordan lade og skyte en metallpatron. Kontroller at pistolen ikke er lastet ved å sette ramrod langs løpet, og måle avstanden det kan nå.
 1. 1
  Kontroller at pistolen ikke er lastet ved å sette ramrod langs løpet, og måle avstanden det kan nå. Det må nå helt til plasseringen av berøring hull i pannen.
 2. 2
  Skinne et lys ned tønna å sørge for at det ikke er noen åpenbare feil inni. Kontroller at kontakten hullet er fritt for hindringer og rene.
 3. 3
  Bruk rensepinnen å rengjøre fat på noe svart pulver rester, smuss eller støv som kan ha samlet seg.
 4. 4
  Bruk en vattpinne (tøystykke) tilpasset i sporet i rengjøringsstaven å anvende pistol olje på innsiden av sylinderen. Ikke bruk for mye, så det kan komme i berøring hull og hindre antenning.
 5. 5
  Trekk kuk (hammer) til halv spent posisjon. Det er der avtrekkeren ikke kan frigi hanen hvis det er trukket.
 6. 6
  Hvis det ikke er flint allerede i pistolen, bruke en skrutrekker eller metallstang for å løsne skruen som holder det øvre kjeve av hanen på plass.
 7. 7
  Skjær en rektangulær skrap av lær riktig størrelse til å omslutte flint, og brett det rundt på baksiden av flint.
 8. 8
  Plasser flint med skinn i kjevene til hanen slik at den spisse enden stikker mot flashpan og stramme skruen.
 9. 9
  Trekk hammer til full-kuk, lukk frizzen (den delen som dekker pannen) og test brann det ved å trekke i avtrekkeren. Sikre låsen produserer et gnistregn som treffer innsiden av flashpan.
 10. 10
  Løsne skruen på siden av messing pulver måling.
 11. 11
  Tegn skyve slutten av målingen tilbake til linjen som markerer mengde pulver som kreves for din pistol og stram skruen. Gjøre noen undersøkelser for å finne ut hvor mye pulver som trengs til hvilke pistol (hører jeg GOOGLE?)
 12. 12
  Fyll messing målingen med pulver merket f, bør dette være grovere av de to svarte pulver.
 13. 13
  Løft munningen på pistolen slik at tønna er vinkelrett på bakken.
 14. 14
  Flate av toppen av pulveret måling og helle pulveret i sylinderen.
 15. 15
  Trykk på siden av fatet med hælen av hånden din et par ganger for å sikre at pulveret alle fall tho bunnen.
 16. 16
  Plasser en smurt patch laget av "pute tikker" over enden av fatet. Denne oppdateringen bør være større enn ballen og bør være i stand til å bryte rundt det.
 17. 17
  Trykk lappet ballen i tønne ved hjelp av den korte enden av kulen starter.
 18. 18
  Fortsett å skyve ballen eller bullet ned fat med den lange siden av kulen starter.
 19. 19
  Bruk den butte enden av ram stang til å skyve ballen ned resten av fatet til den sitter fast på toppen av pulver. (Dette bør gjøres i en jevn bevegelse).
 20. 20
  Når ballen har blitt sittende, fjerne ramrod og lå pistolen over fanget ditt.
 21. 21
  Fyll liten messing flashpan pulver dispenser med FFFF pulver (dette er den finere pulver av de to). Dette kan gjøres ved å skru ut på baksiden av dispenseren og helle pulveret i inntil det er omtrent 3/4 fulle.
 22. 22
  Tett dispenser med støpsel sin.
 23. 23
  Trekk kuk (hammer) tilbake igjen til halv kuk.
 24. 24
  Hvis frizzen (pan cover / slående overflate) ikke allerede er åpen, åpner du den.
 25. 25
  Trykk på den spisse enden av pulveret dispenseren mot bunnen av den grunne flash pan å løsne pulveret.
 26. 26
  Fylle pannen med pulveret å sørge for å vippe pistolen litt slik at pulveret kommer inn i berøring hullet plassert på siden av sylinderen inne i flash-pan.
 27. 27
  Når pannen er full, lukk dekselet tett.
 28. 28
  Pistolen er nå klar til å bli sparket. Det bør holdes slik at flashpan er parallelt med bakken.
 29. 29
  Ta på sikkerhetsutstyr (hørselvern, vernebriller) dette er valgfritt selvfølgelig, det er din egen rett til å bestemme om du ønsker å se tøff eller være trygg.
 30. 30
  Fest stumpen av pistolen fast mot skulderen din, trekke hammeren til full-kuk, og tar sikte på snuten på målet ditt.
 31. 31
  Pass på at det ikke er en stående ned spekter av dere som kan bli rammet av kulen.
 32. 32
  Vær sikker på at ingen står rett ved siden av deg foran berøring hullet.
 33. 33
  Se ned lengden på fat gjennom åpne sikter (hvis den finnes, noen musketter og pistoler har ingen)
 34. 34
  Når alle tre steder er i tråd både vertikalt og horisontalt på målet du ønsker å treffe, ta et dypt pust og hold den.
 35. 35
  Trykk på avtrekkeren og flint vil smelle ned, skrape ned innsiden av frizzen og bla åpne den flashpan, skaper gnister som faller inn pulveret i nå åpen flashpan. Dette pulveret tenner, lage en flash av flammer som reiser inn i berøring hullet og antenner viktigste kostnad. Dette fører til en flamme til jet fra berøring hull som ballen er akselerert ned fat av den raskt ekspanderende gasser. Når ballen forlater fat med høy hastighet gassene i tønna komme sprengningsarbeid triumferende frem fra snute, noe som gjør utrolig mye hvit røyk i prosessen. Når røyken klarner du bør være i stand til å se hva du sparken på, og hvis du treffer det (hvis det fortsatt er der).

Tips

 • Hvis du ønsker å laste en kostnad på skudd, følger du samme belastning prosedyre, men i stedet for en oppdatert ball, ram første dott, og hell i mengden av skudd som kreves, så ram i en annen dott å holde den fra å falle ut.

Advarsler

 • Sjekk med lokale lover å sørge for at flintlocks er lovlig i ditt område. Noen distrikter tillate musketter og rifler, men forby pistoler.
 • Unn flintlocks med all den respekt som alle skytevåpen fortjener. Selv om de kan virke som leker til noen fordi de er utdaterte, de er mer enn i stand til å sprenge eller en venns hode av. Noen flintlocks er faktisk kraftigere enn mange moderne guns.Never brann med noen ned spenner fra deg.
 • Oppbevar pulver i en metallbeholder eller et pulver horn, men aldri i store mengder. Hvis du har til å lagre store mengder, bygge et pulver magazine et stykke fra huset for å holde det i.
 • Alle som står foran den kontakten hullet kan ha blitt brent som varme gasser og røyk skyte ut av dette hullet.

Ting du trenger

 • Flintlåsen metallpatron av noe kaliber, glatt lei eller plyndret på innsiden av fatet. Det ville være uklokt å forsøke å skyte noen gamle relikvier mudret opp fra en 16. århundre gallion eller noe annet ekvivalent avleggs, som tønna kan revne spektakulært når sparken og sterkt lemleste eller drepe deg, slutter din strålende karriere av oksygen piratkopiering for godt. Sørg for at noen gamle våpen har blitt sertifisert av en profesjonell børsemaker som trygge til brann.
 • Flints laget spesielt for firelocks. Forskjellige størrelser er tilgjengelige, generelt et «Norsk Flint" er en god type som skal brukes.
 • Små rester av lær, som skal brukes til å klemme flint sikkert i kjevene av hanen (hammer del)
 • Ramrod som forhåpentligvis fulgte med sa metallpatron. Hvis en ramrod ikke er inkludert, som ofte er tilfellet kan være, måle diameteren av boringen (innsiden av fat) og kjøpe en tapp eller stang litt mindre enn den innvendige diameter, men noe lengre enn den lengde fat. Behandle dette med en slags tre sealer som linolje så det vil ikke absorbere vann og svelle. Nå har du en ramrod.
 • Bly kuler av samme kaliber (tønnen indre diameter) som våpenet, i stand til å rulle fra den ene enden av sylinderen til den andre uten å bli sittende fast. Du kan også fyre av en sverm av mindre bly baller (skudd) fra et metallpatron, noe som gjør det til et effektivt scattergun.
 • Black Powder. FFFF grade svartkrutt er nødvendig for å klargjøre metallpatron. Det er også tre andre graderinger av svartkrutt som kan brukes til å laste inn våpen: F, FF, og FFF. Vanligvis F er et svært grovt pulver som brukes for den største av kaliber, mens FF er vanligvis den anbefalte valget for 50 kaliber munnladere. Mindre munnladere som pistoler kan bruke FFF pulver.
 • Vatt. Dette er vanligvis en del av tøy eller papir plassert bak prosjektilet å forsegle hullet, eller plassert foran det å hindre ballen (e) fra bare rulle ut i slutten av fatet når pistolen peker nedover. En av de beste materialene for dette er kjent som "pute tikkende" og kan lett finnes på et stoff butikken. Hvis du ikke kan få det, bare bruke papirhåndklær.
 • Smøremiddel. Brukes for å redusere friksjon og gjør våpenet fungerer bedre. I riflede kanoner (som betyr spiralspor er skåret inn på innsiden av sylinderen for å forbedre nøyaktigheten) fatet er blitt smurt, så vel som plasteret (dott) etter hvert skudd for å gjøre prosjektilet lettere å stappe ned den riflede.
 • Pulver horn. Dette er valgfritt, men anbefales hvis du er på jakt. Holder kruttet tørt og lett tilgjengelig.
 • Powder tiltak som måler i korn (g). Dette er helt nødvendig som selv erfarne skyttere har blåst opp sine våpen på grunn av lasting for mye pulver ved et uhell.
 • Grunning dispenser. Dette er ikke nødvendig, men absolutt gjøre det lettere å prime panne med FFFFg pulver. Vanligvis en liten sylinder av messing.
 • Ball starter. Dette er vanligvis bare nødvendig for rifler som lappet ball er mye vanskeligere å ram ned riflede fat enn en unpatched ball i en smoothbore. Vanligvis en tre-ball med to fremspring, en lang, en kort.
 • En eier bruksanvisningen til den metallpatron. Disse vil generelt ha retningslinjer for sikkerhet, samt anbefalte maksimale belastning for metallpatron. Sørg for at du holder deg innenfor disse retningslinjene. Hvis du ikke har en bruksanvisning for det aktuelle metallpatron, anbefales det at du skaffer deg en.