Wkeno

Hvordan måle oksygenmetningen bruker pulsoksymeter

Pulsoksymetri er en ikke-invasiv overvåking teknikk som brukes for å estimere måling av arteriell oksygenmetning (SpO2) av hemoglobin. Oksygenmetning er en indikator for den prosentandel av hemoglobin mettet med oksygen ved tidspunktet for målingen. Lesing, innhentet gjennom pulsoksymetri, bruker en lyssensor som inneholder to lyskilder (rødt og infrarødt) som tas opp av hemoglobin og overføres gjennom vev til en photodetector. Mengden av lys som overføres gjennom vevet blir deretter omdannet til en digital verdi som representerer den andel av hemoglobinet mettet med oksygen.

Trinn

Hvordan måle oksygenmetningen bruker pulsoksymeter. Velg riktig som passer dine behov.
Hvordan måle oksygenmetningen bruker pulsoksymeter. Velg riktig som passer dine behov.
 1. 1
  Velg riktig som passer dine behov. Flere forskjellige typer pulsoksimetre er tilgjengelig. De mest populære er bærbare håndholdte og fingertuppen pulsoksimetre.
 2. 2
  Plug oksimeter inn jordet stikkontakt hvis enheten er ikke bærbar. Hvis enheten er bærbar, sikre tilstrekkelig batterilading ved å slå den på før du bruker.
 3. 3
  Vask hender. Dette vil redusere overføring av mikroorganismer og kroppen sekreter.
 4. 4
  Plasser sonden inn en finger eller øreflipp, og slå oksymeteret på. Tilstrekkelig arterielle puls styrke er nødvendig for å oppnå nøyaktige SpO2-målinger.
 5. 5
  Din oksygenmetning og puls vises i sekunder på en tent skjerm. En serie på 95% til 100% er generelt betraktet som normal. Hvis oksygennivået synker under 85% bør du søke legehjelp.
 6. 6
  Skriv ut opplesninger, og / eller laste dem ned til en datamaskin hvis oksimeter har denne evnen.

Tips

 • Din oksygen nivået vil variere avhengig av mange ting. Om du røyker, trenger medisiner, trening, svømme, etc. er alle variablene i hvorfor oksygen nivå kan variere.
 • Ikke bry deg om at oksygennivået er ikke i 100%! Svært få folks oksygennivået er faktisk på 100%.
 • Hvis oksymeteret sensoren ikke oppdager en puls når perfusjon virker tilstrekkelig, kan overdreven miljømessige lys (overhead eksamen lys, lysbehandling lys, infrarøde pulsvarmere) skal bindes lyssensoren. Feilsøke ved å bruke det sensoren eller skjerming sensoren med et håndkle eller teppe.
 • Bærbare systemer har batterier og er avhengig av riktig nivå på batteriet. Når systemet blir brukt i den bærbare modus alltid kontrollere batteriets kapasitet.

Advarsler

 • Den vanligste årsaken til unøyaktige SpO2 avlesningene er bevegelse.
 • Aldri bruke pulsoksymeter sensor på en finger av en arm som bruker en automatisk blodtrykket cuff. Blodstrømmen til finger vil bli avskåret når mansjetten blåses opp.
 • Alt som absorberer lys kan føre til falske lave målinger og bør fjernes (tørket blod, Nail polish).