Wkeno

Hvordan man skal håndtere en bipolar familiemedlem

Håndteringen av en bipolar familiemedlem krever tålmodighet, utdanning og medfølelse. I å finne disse kvalitetene i deg selv vil du ofte finne det har en dramatisk effekt på den personen som lider med bipolar lidelse og kvaliteten av forholdet.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en bipolar familiemedlem. Forstå at bipolar lidelse er sykdom i hjernen.
Hvordan man skal håndtere en bipolar familiemedlem. Forstå at bipolar lidelse er sykdom i hjernen.
 1. 1
  Forstå at bipolar lidelse er sykdom i hjernen. Dette betyr at det er ikke feil av ditt familiemedlem lenger at det ville være hvis de hadde kreft. Starter fra dette punktet kan hjelpe deg å være mer medfølende.
 2. 2
  Hvis et familiemedlem hadde et hjerteinfarkt, ville du ikke forsøke å utføre hjertekirurgi selv! I stedet må du gå til en kirurg. Be om profesjonell hjelp: bipolar lidelse bør behandles av en psykiater.
 3. 3
  Lær å vise atferd av ditt familiemedlem i sammenheng med sykdommen. For eksempel, hvis en bipolar person blir sint eller defensive, er det ofte et symptom på sykdommen. Dette krever tålmodighet og medfølelse.
 4. 4
  Forstå at sykdommen fører til en følelse av indre kaos for din familiemedlem som kan resultere i all slags defensive, kontrollerende, og forstyrrende atferd. Tillat deg selv å forestille seg hva det ville være som å våkne opp uvitende om den dagen du skulle rast ned depresjon eller hevet inn i en vanvittig tilstand av energi. Forsøk på å føle med det.
 5. 5
  Vær oppmerksom på dine egne atferd og de ​​underliggende følelser overfor din familie medlem. Hvis du er engstelig eller sint om den personen eller deres atferd, som vil bli overført til dem. Folk som har bipolar lidelse kan oppfatte angst og sinne som trusler, og dermed gjør dem defensive.
 6. 6
  Gjør deg kjent med symptomer på mani og depresjon. For eksempel er en person som er hakket på om seg selv egoistisk eller skryt normalt anerkjent som arrogant eller selvsentrert. Denne oppførselen hos en person med bipolar lidelse er et tegn på mani, så er mange uansvarlige og risikofylt atferd som kan være like lite appellerende for deg. Erkjennelsen av at dette er et symptom på sykdommen, og ikke et dårlig oppførsel kan hjelpe deg å være mer medfølende.
 7. 7
  Hvis det er mulig, delta i din familiemedlem behandling. Familieterapi og støtte er integrert i kvaliteten på livet til en person med bipolar lidelse.
 8. 8
  Kompliment dem på daglig basis. Fortell dem noe fint om dem. Også fortelle dem at du elsker dem. Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre det, kan du prøve å gjøre noe i huset for dem. Ex; Folding sine klær, vaske oppvasken for dem, eller rett og slett å være lettere på dem.
 9. 9
  Tenk på deg selv også. Ditt velvære er like viktig som din familiemedlem. Hvis hans sykdom er følelsesmessig drenering deg, kan du ikke hjelpe ham! Videre vil du bli håndtere to problemer. Så ikke føl deg skyldig om å ha dine egne problemer, din egen lykke, og ditt eget liv.