Wkeno

Hvordan slutte å være apatiske

Følelsen lei? Er du lei med summingen-trommel av livet og ønsker å være annerledes? Lyst til å gjøre verden til et bedre sted? Ønsker å nyte livet?

Trinn

Hvordan slutte å være apatiske. Finne ut hvorfor du føler deg nedfor om livet.
Hvordan slutte å være apatiske. Finne ut hvorfor du føler deg nedfor om livet.
 1. 1
  Finne ut hvorfor du føler deg nedfor om livet. Kanskje du trenger å forbedre din familie liv, øke, eller finne et nytt kall. Definere problemet tydelig. ("Jeg handler apatiske fordi jeg føler meg skyldig at...", osv.) Vær konkret! Kaller dette "grunn".
 2. 2
  Bestem hvordan du kan forbedre situasjonen i din "grunn". Tenk på folk du trenger å snakke med / bruke mer tid sammen med, eller atferd du trenger å endre.
 3. 3
  Gjør deg selv et løfte. Uansett hvem du er, du fortjener å leve et godt liv, og du kan få det du ønsker til virkelighet. Endringer kan være skremmende, men det hjelper å skrive en resolusjon - gi deg selv tid, men ikke la deg selv ("Jeg vil henge med mamma to ganger i måneden." eller "Neste gang jeg føler meg skyldig om å bryte min. venn mobiltelefon, vil jeg ikke fortsette å tenke på det. jeg vil finne noe annet å gjøre. ")
 4. 4
  Gjør ting. Å engasjere seg med gamle eller nye hobbyer er en fin måte å holde deg på toppen av ballen. Bli med i en gruppe relatert til noe du liker, som en golfkølle, en bok gruppe eller et idrettslag kan hjelpe deg å møte nye mennesker og finne nye interesser også.
 5. 5
  Slutte å kaste bort energi. En populær skyldige for apati er at stemmen i hodet ditt som gjør at du bruker utallige timer på datamaskinen gjør ingenting spesielt, eller ligge i sengen og stirret i taket i førti minutter. Stå opp og slutte å være lat.
 6. 6
  Nyte livet. Det er så mye fantastisk ting der ute i verden - alt fra filosofi samfunn å frivillig muligheter, og reiseopplevelser. Du er verdt det.

Tips

 • Journalføring er bra for alle. Begynn å skrive, tegne, skrive ned dine bønner, osv. Hvis du liker dikt eller sanger, skrive dem ned, også. En av de viktigste tingene er å uttrykke deg.
 • Hvis du hadde en vanskelig barndom, bør du vurdere rådgivning for å avlaste deg av dine fangede innebygde følelser som sinne.
 • Hvis det er noe du ikke kan styre eller hjelp av deg selv, få hjelp. (For eksempel: Hvis du er alvorlig undervektig, etc.) Mennesker trenger interaksjoner, vi trenger folk, så får noen.
 • Husk: du er ikke verdiløs. Din egenverd avhenger av tillit, lykke, og å hjelpe andre. Det er ikke avhengig av hva andre mener om deg.
 • Være lykkelig. Finn noe glad å tenke på hver morgen og tenke på det i stedet for følelsen apatisk i løpet av dagen. Gjør det til en vane å nyte kameratskap.
 • Apati er fravær av følelser, eller likegyldighet. Hvis du føler deg dårlig om noe, så er du sannsynligvis ikke apatiske. Det er et problem du ikke føle deg skyldig om, og kan bare bli identifisert med logikk. Hvis du føler at du bør være mindre apatisk, så er du allerede på vei til histrionic emosjonalitet. Komme interessert og lidenskapelig kan være vanskelig del, men det er alltid noe nytt som kan inspirere engasjement.
 • Bryr seg om hva som skjer i din verden. Gjør det til en vane å se på nyhetene eller gå til nyheter-relaterte nettsteder en gang i uken. Studie-up på en bestemt aktuelle hendelsen. (Sett din hjemmeside til noe som news.bbc.co.uk slik at du ikke vil glemme.) Merk: aktuelle hendelser trenger ikke å være hva som skjer med presidenten. Det kan være hva kjendiser skal gifte. Hvilke nye iPod er de tenker på neste?

Advarsler

 • Selvmordstanker er et tegn på depresjon. Hvis du lider av apati og tror det kan være relatert til depresjon, få hjelp. Det er mange mennesker som er ivrige etter å hjelpe deg, og du betyr noe.