Wkeno

Hvordan takle bivirkningene av Coreg (karvedilol)

Coreg (Carvedilol) er en beta-blokkere, en klasse av legemidler som brukes til å behandle ulike hjertesykdommer inkludert hjertesvikt, hjerte skade (vanligvis fra et hjerteinfarkt), og høyt blodtrykk. Selv om ikke alle av dens effekter er helt forstått, fungerer det hovedsakelig ved å blokkere hjerte respons til adrenalin. Dette bremser hjertet, slik at det å pumpe mer effektivt, og hindrer den fra å bli overarbeidet og muligens gir en mulighet for en skadet hjerte til å helbrede, til slutt fører til en økt Ejeksjonsfraksjon. Vanlige bivirkninger er (se http://www.rxlist.com/cgi/generic/carvedilol_ad.htm ): Tretthet, bradykardi (langsom hjerterytme), hypotensjon (lavt blodtrykk), synkope (besvimelse), svimmelhet, vektøkning, diaré, kvalme og ødem (hevelse i føtter og hender). Følgende trinn er ment å bidra til å håndtere redusert hjertefrekvens og blodtrykk, som er den underliggende årsaken til mange av de negative bivirkninger.

Trinn

Hvordan takle bivirkningene av Coreg (karvedilol). Får regelmessig mosjon.
Hvordan takle bivirkningene av Coreg (karvedilol). Får regelmessig mosjon.
 1. 1
  Får regelmessig mosjon. Under trening, pulsen øker og blodtrykket stiger, direkte motvirke Coreg bivirkninger. Trening styrker også hjertet og bedrer hjerte-funksjon, som gjør det lettere for kroppen å håndtere den reduserte produksjonen skyldes Coreg, selv når du ikke trener.
 2. 2
  Få nok søvn. Coreg fører til trøtthet og slapphet. For å motvirke dette er det svært viktig å få nok søvn (minst 8 timer hver natt). Ideelt sett bør du sove på en regelmessig hver kveld.
 3. 3
  Tid dosen riktig. Coreg gis vanligvis to ganger daglig. Det gjenstår i systemet ca 8 til 10 timer. Derfor er det best tas regelmessig om hver 12. time. Ideelt kvelden dosen bør tas minst 10 timer før tidspunktet du ønsker å våkne opp neste morgen, ellers stoffet kan gjøre stigende vanskelig.
 4. 4
  Overvåke blodtrykket. Mange av Coreg er bivirkninger er direkte relatert til lavt blodtrykk. Derfor kan det være nyttig å overvåke blodtrykket daglig (automatiske blodtrykksmansjetter er tilgjengelig på de fleste apotek). Overdrevet lavt blodtrykk (for eksempel <90 / <60) eller hjertefrekvens (<55 bpm) kan tyde på at Coreg dosen er for høy og bør reduseres.
 5. 5
  Overvåke symptomer. For folk flest, omfanget av Coreg er bivirkninger varierer betydelig fra dag til dag. Det kan være nyttig å holde en journal av dine symptomer. Legg merke til hvilke aktiviteter du har deltatt i (mosjon, søvn, sitter, går, etc...) i løpet av de siste 24 timene når symptomene endres. Også, registrere hva du spiste og noen andre medisiner tatt. Dette kan hjelpe deg å identifisere mønstre som fører til forverring eller forbedring av symptomene dine.

Tips

 • Trening trenger ikke være altfor streng. Selv vandre gir betydelig fordel. Det viktigste er å være konsekvent. Det er også nyttig for å øke intensiteten (gangfart) som din fysiske condition blir bedre.
 • Tretthet forårsaket av Coreg er en vanlig årsak for ikke å trene. Men fordi dette trøtthet skyldes redusert sirkulasjon på grunn av Coreg, vil det raskt forsvinne når du begynner å trene og hjertet begynner å slå raskere. Du vil definitivt føle deg bedre i løpet av få minutter begynner å trene.
 • Treningsintensiteten skal tilsvare din egen fysiske tilstand og bør gi minst 20 minutter med kardiovaskulær stimulering (forhøyet puls).

Advarsler

 • Hjertepasienter bør snakke med sin lege før du starter en streng treningsprogram.
 • Coreg kan føre til raske endringer i hjertefrekvens og blodtrykk under og umiddelbart etter trening. Av denne grunn er det svært viktig å utføre en tilstrekkelig varme opp og kjøle ned før og etter trening. Brått stopper kraftig trening uten tilstrekkelig avkjølt kan føre til en rask nedgang i hjertefrekvens og blodtrykk, noe som resulterer i svimmelhet og / eller besvimelse.
 • Ikke brått slutte å bruke Coreg, siden dette kan føre til farlig uregelmessig og uberegnelig hjerte priser. Hvis du har tenkt å slutte Coreg, er det ekstremt viktig å avvenne deg ut av stoffet i en gradvis og kontrollert måte.
 • Snakk med en lege før du endrer dosen av Coreg.