Wkeno

Hvordan takle utpressing

Utpressing er en fryktelig ting. Det gjør at du føler deg redd, truet, og i fare. Den understreker deg ut og din helse kan virkelig gå gale. Uansett hvor lite du tror utpressing er, det er en helt uakseptabel ting og må behandles. Hvis du blir utpresset og er ikke sikker på hva jeg skal gjøre, så er dette artikkelen for deg.

Trinn

Hvordan takle utpressing. Uansett hva du gjør, ikke ta situasjonen i egne hender.
Hvordan takle utpressing. Uansett hva du gjør, ikke ta situasjonen i egne hender.
 1. 1
  Uansett hva du gjør, ikke ta situasjonen i egne hender. Skade andre eller deg selv er aldri svaret, og aldri vil bli. Vær oppmerksom på at jobben med å straffe og stoppe forbrytelser er hva politiet er for. Hold deg rolig og ikke gjøre noen utslett beslutninger. Du er ikke alene, og du kan få ut av dette.
 2. 2
  Snakke med noen. Tips en venn som du er sikker på at du kan stole på, en forståelse familiemedlem, eller en smart og rolig lærer.
 3. 3
  Når du har fjernet hodet, tenke på hva du skal gjøre. Den personen du snakket med har kanskje allerede antydet noen ting du bør gjøre. Ta hensyn til dem.
 4. 4
  Lag en plan. Sørg for at planen ikke kan gå galt. Hvis det skjer å gå galt, vil det ikke være noe som du vil angre.
 5. 5
  Nå, sette planen ut i livet. Ring politiet og gå videre med det. De kan kreve deg til å gå gjennom en annen utpressing økten slik at de har bevis personen er utpressing deg. Hvis ja, ikke bekymre deg. Politiet vil være nær ved og få med deg i løpet av sekunder. Du trenger ikke å gå gjennom med det. De kan rett og slett sørge for at du er godt bort fra personen.

Tips

 • Ikke få panikk og tenker: "Jeg har ikke noen, vil jeg aldri komme ut av dette!" Selv om du bor hundrevis av miles unna familie og venner, det er lifelines og rådgivere som er spesialtrent til å hjelpe. Hvis du har ingen, plukke opp telefonen og ringe en hotline, eller planlegge en avtale med en rådgiver. Ansikt til ansikt kontakt er sannsynligvis den beste. Fortell denne personen alt-start fra hvem personen er, hvordan det startet, og hvorfor de er utpressing deg.
 • Gjøre ting for å sørge for at du er rolig og sunt mens dette skjer. Ikke bare la gå og panikk-prøve å opprettholde din daglige timeplan og holde seg rolig.
 • Pass på at det ikke er noen fare involvert, og ingenting mot loven. Det kan være fristende å slå den personen utpressing når politiet har fått dem, men det er ikke en god idé. Din plan bør involvere myndigheter av noe slag, med mindre de opplysninger den utpressaren truer med å avsløre kunne lande deg i fengsel.
 • Snakker med noen regelmessig mens alt dette skjer eller skrive ned alt kan bidra til å få ut alle de blandet opp, sterke følelser.

Advarsler

 • Aldri prøve å gjøre dette alene.