Wkeno

Hvordan hjelpe noen å ha et panikkanfall


Denne artikkelen detaljer de beste aktuelle tiltak for å ta for å lindre noen som lider et panikkanfall. Kom til støtte fra venner, familie og andre medlemmer av samfunnet når de lider av en uventet panikkanfall.

Trinn

Hvordan hjelpe noen å ha et panikkanfall. Forstå hva et panikkanfall er.
Hvordan hjelpe noen å ha et panikkanfall. Forstå hva et panikkanfall er.
 1. 1
  Forstå hva et panikkanfall er. Et panikkanfall er en plutselig anfall av ekstrem terror, frykt eller engstelse, selv om det er ingen faktiske fare til stede. Det kan oppstå uten forvarsel og uten noen åpenbar grunn. Symptomene er listet opp under tips avsnittene i denne artikkelen. I ekstreme tilfeller kan symptomene være ledsaget av en akutt frykt for å dø. Selv om de er ganske plagsom, panikkanfall er vanligvis ikke livstruende og kan vare 5-20 minutter. Det er viktig å merke seg at de tegn og symptomer på et panikkanfall kan være lik de av et hjerteinfarkt. Vil ha dette i bakhodet. Selv om de fleste panikkanfall er ikke dødelig, dersom et panikkanfall er på grunn av en underliggende årsak som takykardi eller Arrythmia, eller astma, og / eller fysiologiske prosesser i det autonome nervesystemet ikke er i harmoni da døden kan inntreffe. Ukontrollert Takykardi kan føre til døden. Panikkanfall vekke kroppen til en topp nivå av spenning som gjør den enkelte føler ikke har kontroll over ham eller henne selv, og dette skyldes det faktum at sinnet forbereder seg på en falsk fight or flight mode. I hvert fall kroppen er i en tilstand av høy beredskap og kroppen tar over for å hjelpe offeret ansikt eller løpe fra det som oppfattes som fare ekte eller ikke. Hormonene kortisol og adrenalin frigjøres fra binyrene til blodet og prosessen begynner som er hjertet av et panikkanfall. Kroppen kan reagere på et brøkdels sekund, sinn løp og gjør det til tider når den enkelte ikke er i noen fare, men tankene ikke kan skille forskjellen fra en reell fare fra en som er i ens sinn. Hvis du tror det, så er det virkelig så langt som hjernen din er opptatt. Så igjen, panikk så ille som det kan føles eller ser ut vil ikke drepe et menneske. Det har aldri vært et registrert tilfelle av at en person dø av et panikkanfall i Europa eller andre steder for den saks skyld, som skal lette sinnet.
 2. 2
  Hvis dette er første gang den enkelte har hatt noe sånt som dette, tilkall medisinsk nødhjelp. Når du er i tvil, er det alltid best å oppsøke lege umiddelbart. Hvis personen har diabetes, astma eller andre medisinske problemer, søke medisinsk hjelp.
 3. 3
  Finn ut årsaken til angrepet. Snakk med den enkelte og avgjøre om han eller hun har et panikkanfall, og ikke en annen form for medisinsk beredskap (for eksempel et hjerte eller astmaanfall) som ville krever øyeblikkelig legehjelp.
 4. 4
  Fastslå om det er en årsak til frykten og enten prøve å fjerne den eller vurdere å ta den enkelte bort fra kilden til nød til et rolig område. Noen ganger kan en person med panikklidelse vil allerede ha teknikker eller medisiner som de vet vil hjelpe dem å komme gjennom angrep, så spør dem om det er noe du kan gjøre.
 5. 5
  Snakke til dem på en betryggende men fast måte. Bli fremstilt på muligheten for den enkelte å ha et sterkt ønske å unnslippe. Prøve og få dem til å roe ned (og for å kunne gjøre dette, må du forbli rolig selv). Be personen om å holde seg i ro, men aldri gripe, holde, eller til og med forsiktig begrense dem, hvis de ønsker å bevege seg rundt, tyder på at de stretch, gjør hopping knekt, eller gå med deg for en rask spasertur.
  • Hvis de er hjemme hos familien, foreslår organisere skapet eller annen sprek rydde opp som en aktivitet. Med sin kropp tastet for fight or flight, dirigere energi mot fysiske gjenstander og et endelig, konstruktiv oppgave kan hjelpe dem å håndtere de fysiologiske effekter. Også selve gjennomføringen kan endre humøret, mens en annen aktivitet for å fokusere på kan bidra til å bryte angst - særlig hvis angsten er over en sosial eller emosjonell situasjon hvor panikk og spenningen ikke vil hjelpe, og kan gjøre ting mye verre.
 6. 6
  Ikke avfeie deres frykt på noen måte ved å si ting som "det er ingenting å bekymre seg for" eller "det er alt i ditt sinn" eller "du overreagerer". Frykten er svært reell for dem i det øyeblikket, og det beste du kan gjøre er å hjelpe dem med å håndtere - minimere eller avviser frykt på noen måte kan gjøre panikkanfall verre. Bare si "det er OK" og gå videre til å puste.
  • Emosjonelle trusler er virkelig som liv og død trusler mot kroppen. Det er derfor det er viktig å ta deres frykt på alvor. Hvis deres frykt ikke er forankret i virkeligheten, og de reagerer på det siste, og gir noen konkrete virkelighet sjekker kan hjelpe. "Dette er Don vi snakker om, blåser han aldri opp i ansiktet på folk enn feil måten Fred vant til. Han vil bare reagere slik han alltid gjør, og sannsynligvis hjelpe. Det vil være over snart, og han vil ikke ser dette som en stor avtale. "
  • Stille spørsmålet i et rolig og nøytral måte "Er du reagerer på hva som skjer akkurat nå, eller til noe i det siste?" kan hjelpe panikkanfall offeret organisere sine tanker å gjenkjenne flashbacks versus umiddelbare faresignaler. Lytt og akseptere hva svaret er gitt - noen ganger folk som har vært i fornærmende situasjoner før har veldig sterke reaksjoner på reelle faresignaler. Stille spørsmål og la dem sortere ut hva de reagerer på er den beste måten å støtte dem.
 7. 7
  Hold deg rolig og ikke press den enkelte. Dette er ikke tiden for å tvinge den enkelte til å komme opp med svar eller å gjøre ting som vil gjøre deres angst verre. Reduser stressnivået ved å være en beroligende innflytelse og la dem komme inn i en avslappet tilstand. Ikke insisterer de finne ut hva som forårsaket sitt angrep som dette vil bare gjøre det verre.
  • Lytt supportively hvis de spontant prøve å sortere ut hva det er de reagerer på. Ikke døm, bare lytte og la dem snakke.
 8. 8
  Oppmuntre dem til å prøve å kontrollere pusten. Gjenvinne kontroll over pusten deres vil bidra til å eliminere symptomene og vil bidra til å roe dem ned. Mange tar korte, raske åndedrag når de panikk, og noen mennesker holder pusten. Dette reduserer oksygen-inntak, noe som vil føre til at hjertet til løpet. Bruk en av følgende teknikker for å bidra til å bringe deres puste tilbake til det normale:
  • Prøv å telle åndedrag. Én måte å hjelpe dem til å gjøre dette på er å spørre den enkelte til å puste inn og ut på din opptelling. Begynn med å telle høyt, oppmuntre den enkelte til å puste i for to og deretter ut for to, gradvis øke telle til fire, og deretter seks om mulig inntil deres pusting har bremset ned og er regulert.
  • Få dem til å puste inn i en papirpose. Hvis individet er mottakelig, tilbyr en papirpose (se advarsler), men vær klar over at for noen mennesker, kan papiret posen selv være en trigger av frykt, spesielt hvis de har hatt negative erfaringer med å bli presset inn i den under tidligere panikkanfall. Også, siden dette er gjort for å forhindre hyperventilering, kan det ikke være nødvendig hvis du arbeider med noen som holder pusten eller bremser deres puste når de panikk. Hvis det er nødvendig, imidlertid bør dette skje ved å alternere rundt 10 åndedrag inn i og ut av posen, etterfulgt av puste uten en pose i 15 sekunder. Det er viktig å ikke overdrive posen pust i tilfelle karbondioksid nivåer stige for høyt og oksygennivået i blodet blir for lavt, forårsaker andre mer alvorlige medisinske problemer.
  • Få dem til å puste inn gjennom nesen og ut gjennom munnen, noe som gjør puster i en blåser mote som blåser opp en ballong. Gjør dette med dem.
 9. 9
  Holde dem kjølig. Mange panikkanfall kan være ledsaget av sensasjonen av varme, spesielt rundt halsen og ansiktet. En kald gjenstand, ideelt sett en våt vaskeklut kan ofte bidra til å minimere dette symptomet og aide i å redusere alvorlighetsgraden av angrepet.
 10. 10
  Ikke la dem være i fred. Bo hos dem før de har kommet fra angrepet. La aldri noen som sliter med å puste. En person med et panikkanfall kan virke som de blir uvennlig eller uhøflig, men forstår hva de går gjennom og vente til de er tilbake til det normale. Spør dem hva som har fungert i det siste, og hvis og når de har tatt sine meds.
 11. 11
  Husk at følelsene er reelle og at deres tanker kan være racing. Berolige dem om at du vil få dem hjelpe, ikke la dem være i fred, men ikke nøl med å søke legehjelp, inkludert en ambulanse. Den enkelte kan handle på følelser, men de kan handle på måter som setter seg i umiddelbar fare for alvorlig skade.
 12. 12
  Søk medisinsk hjelp. Hvis symptomene ikke avtar i løpet av 15 minutter, vurdere å søke akutt medisinsk råd. Ikke gå slik at det virker som en stor liv eller død situasjon, fordi det er som regel ikke, men når du er i tvil, ringe, selv om bare for å få råd. Husk også at et besøk til ER bare kunne være mer stressende. ER legen mest sannsynlig vil gi pasienten Valium eller Xanax og muligens en betablokker som Atenolol å roe hjertet og adrenalin i kroppen. Noen panikkanfall, men kan vare i flere timer, og bringe den enkelte til et sykehus kan gjøre ting verre. Hvis dette er første gang han eller hun har hatt et panikkanfall, kan de ønsker å søke legehjelp fordi de er skremt av hva som skjer med dem. Hvis de har hatt panikkanfall i det siste, men de kan vite at å få øyeblikkelig hjelp vil forverre deres tilstand. Spør dem. Denne beslutningen vil til slutt avhenge av den enkeltes erfaring og din samhandling med ham eller henne.

Tips

 • Hvis de har et kjæledyr nærliggende forskning har vist at klining ens egen hund senker blodtrykket.

Be dem om å visualisere noe vakkert som havet eller en grønn eng å roe deres sinn.

 • Mindre hyppige symptomer inkluderer:
  • Forstyrrende eller negative tanker
  • Racing tanker
  • Følelsen av uvirkelighet
  • Følelse av forestående undergang
  • Følelse av forestående død
  • Blotchiness
 • Ikke fortell dem om å roe ned. Det vil ikke fungere.
 • Hvis en papirpose ikke er tilgjengelig, kan du prøve å ha den personen bruke hendene cupped sammen. Pust inn i det lille hullet mellom tommelen.
 • Panic-Attack-Symptoms.org-
 • Ta dem ut om deres panikkanfall startet i en overfylt eller høyt sted. De trenger å slappe av og kanskje få dem til å sitte ned og rocke tilbake og fjerde til å roe seg.
 • Hvis noen nær deg har en panikklidelse og panikkanfall er hyppige, kan det belastningen på forholdet. Hvordan du håndtere virkningene av panikklidelse på forholdet er utenfor omfanget av denne artikkelen, men det bør tas opp med profesjonell hjelp.
 • Ikke bruk en papirpose eller hendene. Karbondioksid har en tendens til å bli fanget, noe som gjør det vanskeligere å puste. Prøv å gni et kjæledyr pels i stedet. Hvis det er ingen kjæledyr i nærheten, få dem til å gni håret.. hvis det ikke er hår, prøv Rogaine.
 • Symptomer inkluderer:
  • Hjertebank eller brystsmerter
  • Påskynde av hjertet sats
  • Rask eller over-pusting
  • Hodepine
  • Backaches
  • Skjelving
  • Prikking i fingre eller tær
  • Svette
  • Munntørrhet
  • Svelgeproblemer
  • Svimmelhet / ør / Følelsen som du kommer til å besvime. (Dette er vanligvis fra hyperventilating.)
  • Kvalme
  • Magekramper
  • Hetetokter eller frysninger

Advarsler

 • Puste inn i en papirpose fører til gjeninnånding av karbondioksid, noe som kan resultere i respiratorisk acidose. Respiratorisk acidose er en farlig tilstand som forstyrrer binding av oksygen til hemoglobin (blod). Alle slike forsøk på å kontrollere panikkanfall ved hjelp av en papirpose bør overvåkes nøye, eller ikke brukt i det hele tatt.
 • Sjekk at årsaken til dårlig pust er ikke astma, som astma er en helt annen tilstand og krever ulike behandlinger.
 • Ved hjelp av papirpose metode, bør posen bare plasseres rundt nese og munn tilstrekkelig til å sikre den utløpte ånde er re-åndet. Ikke noen gang plassere posen over hodet og plastposer bør aldri brukes.
 • Panikkanfall, spesielt til noen som aldri har hatt en før, ofte virke som hjerteinfarkt. Men hjerteinfarkt kan være dødelig, og hvis det er noen spørsmål om hvilken det er, så er det best å ringe nødtelefonen.
 • Det bør bemerkes at mange astma lider har panikkanfall. Det er viktig at disse menneskene gjenopprette kontroll på pusten deres. Hvis en person ikke klarer å gjenopprette sin pust til et normalt mønster av respirasjon og de ​​ikke søke legebehandling på en riktig måte, kan den resulterende astmaanfall ha store konsekvenser, og i noen tilfeller kan føre til døden.
 • Hyppige panikkanfall kan utløses av kontinuerlige anfall av raseri over flere timer, så det er viktig å få behandling for anfall av raseri.
 • Under et panikkanfall, kan en astmatisk person føler at de trenger deres inhalator på grunn av tetthet i brystet og kortpustethet. Sørg for at de virkelig har et panikkanfall og ikke et astmaanfall fordi du tar en inhalator når du ikke trenger kan forverre et panikkanfall, som medisinen er ment å øke hastigheten på pulsen.
 • Ikke nøl med å ringe 911 for hjelp, dette er deres jobb!

Ting du trenger

 • Papirpose (valgfritt)