Wkeno

Hvordan slutte å være redd

Er du redd for skumle ting? Holder du deg opp om natten bekymret for at noe kommer til å få deg? Har ingen frykt, vi er her for deg. Bare fortsett å lese. Vi kan kanskje hjelpe deg.

Trinn

Hvordan slutte å være redd. Oppsøk positiv forsterkning.
Hvordan slutte å være redd. Oppsøk positiv forsterkning.
 1. 1
  Oppsøk positiv forsterkning. Be familie og venner, søke deres hjelp. Hvis noe skremmer deg, er det verste når du føler du er alene. Har din familie og venner deg opp, husk de vil nesten alltid være der for deg.
 2. 2
  Søke trøst av familien din. Husk familien vil alltid være der for å hjelpe. Når du er redd midt på natten, forteller foreldrene dine, bror eller søster. Fortell dem hva som er galt og arbeide for en felles løsning.
 3. 3
  Finne ut hva du egentlig redd for og konfrontere det. Hvis du er redd for mørket få deg en nattlampe. Hvis du er redd for kakerlakker klare deg selv et element for å squish lite insekt. Husk at de fleste frykter har en svakhet. Finn det og utnytte det.
 4. 4
  Unngå skumle filmer. Hvis du vet at du vil ha mareritt anyways hvorfor ser den? Hvis skrekkfilmer skremme deg så bare unngå dem.
 5. 5
  Møte din frykt. Du vil bli mindre redd av noe hvis du innse det. Det er å foretrekke imidlertid å ha familie eller venner der når du prøver å møte frykten din.
 6. 6
  Tenk positivt. Når du tenker på noe som skremmer deg blokkere det ut med positive tanker. Tenk på noe spennende eller noen lykkelige øyeblikk. Det er bedre hvis du har et objekt til å klynge seg til, noe du har kjært. Kanskje din medaljer, basketball, tegneserier, noe som vil hjelpe deg til å glemme din frykt.
 7. 7
  Søke profesjonell hjelp. Dette anbefales kun hvis din frykt synes å virkelig plager deg. Overvurdert frykt utvikle seg fobier. Hvis du har symptomer på en psykisk sykdom så må du søke profesjonell hjelp asap! Synske og krymper vanligvis er til stor hjelp.

Tips

 • Hold noe som gir deg komfort, nær deg som du går til sengs.
 • og blokkere ut dine bekymringer.
 • Hvis mulig se etter bevis for å støtte deg i avslørte din frykt.
 • Vær modig.
 • Ting er ikke alltid så ille som de ser ut. Ditt sinn kan lure deg til å tro ting er mye verre enn de egentlig er. Være modige og tror det ordner seg.
 • Hold en telefon i hånden. Det vil gi deg den sikkerheten du kan ringe noen når du er mest redd.

Advarsler

 • Unngå skremmende eller horror filmer spesielt før du går til sengs. Dette bidrar til å hindre mareritt.
 • Noen ganger vår frykt er mer enn bare normale frykt, noen frykt utvikle seg som tegn på en mental-sykdom, som "stemmer" som kan kalle på deg kan være tegn på schizofreni, men dette er ganske sjeldne. Så bare analysere dine egne handlinger, og søke profesjonell hjelp når det er nødvendig.