Wkeno

Hvordan takle voldtekt relatert post traumatisk stress lidelse

Informasjon om PTSD (posttraumatisk stresslidelse), RR-PTSD (voldtekt relatert post-traumatisk stress lidelse) Oromë).

Trinn

Hvordan takle voldtekt relatert post traumatisk stress lidelse. Deretter kan du oppsøke en av de anbefalte behandlinger som inkluderer.
Hvordan takle voldtekt relatert post traumatisk stress lidelse. Deretter kan du oppsøke en av de anbefalte behandlinger som inkluderer.
 1. 1
  Først bør du lære de fire viktigste symptomene på voldtekt-relatert post traumatisk stress lidelse. Forskere har funnet ut at det å lære om psykologiske forhold er en positiv coping ferdigheter for helbredelse. De RRPTSD symptomer er:
  • Re-opplever traumer (Voldtatte kan oppleve ukontrollerbare påtrengende tanker om voldtekten)
  • Sosial tilbaketrekning
  • Unngåelsesatferd (en generell tendens til å unngå noen tanker, følelser, eller signaler som kan få opp de katastrofale og mest traumatiserende elementer av voldtekt)
  • Irritabilitet, fiendtlighet, raseri og sinne
  Du bør huske at opplever disse symptomene kan eller ikke kan bety at du har PTSD skjønt.
 2. 2
  Deretter kan du oppsøke en av de anbefalte behandlinger som inkluderer:
 3. 3
  Det er et viktig skritt i healing å spørre din terapeut for å lære deg å mestre ferdigheter for panikkanfall. Dette er måter å jorde deg selv hvis du hyperventilate, distansere (space ut), klaustrofobisk følelse eller har andre panikkanfall symptomer.
 4. 4
  Et godt verktøy for healing er online support gruppen deltakelse. Dette trinnet kan tas når som helst og kan hjelpe til med forskningen din. Ikke bare tilbyr det trygge støtte, men gruppene har ofte forskning fora der du kan stille de videre sammen i healing for informasjon og tips. Støttegrupper kan bli funnet på.

Tips

 • Symptomer voldtektsofre har: Anger, selv skylden, skam (ofte forvekslet med skyldfølelse), selv skade, spiseforstyrrelser, OCD, PTSD, dissosiasjon & DID.
 • For å finne en terapeut ringe APA på 1-800-964-2000, NMHA på 1.800.969.6642 eller (UK) 0845.766.0163 eller bruk dette verktøyet for å finne en terapeut fra staten.

Advarsler

 • Sekundær trakassering er også noe å unngå hvis du kan. Det refererer til re-traumatisering etter den første overgrep.
 • "Hvis du ikke stabilisere (få til et trygt sted) PTSD kan bli permanent." Dette er hva noen folk ønsker, men er ikke sant. Det er ingen bevis på at noe er permanent. Og unngå folk som kan re-traumatize deg.
 • Ofre for mer enn ett overgrep har mer kumulativ PTSD enn ofre for ett overgrep. Mange som har barn overgrepene har en økt sårbarhet for voksen seksuell trakassering.
 • Vennligst søke profesjonell behandling så snart som mulig.

Ting du trenger

 • En bærbar PC til å skrive ting ned på grunn av PTSD relaterte problemer med hukommelsen. Eksempel: Hvis du parkere bilen i en garasje notere hvor du parkerte. Ha en liste over viktige telefonnumre.