Wkeno

Hvordan unngå gagging når du pusser tungen

Tungen er en lykkelig yngleplass for bakterier. Studier har vist at bakterier vokser på proteinrik overflaten av tungen ende opp i resten av munnen din, potensielt forårsake eller bidra til hjertesykdom, lungebetennelse, for tidlig fødsel, mannlig infertilitet og mer. Her er hvordan du rengjør det uten gagging.

Trinn

Hvordan unngå gagging når du pusser tungen. Prøv denne psykologiske trikset.
Hvordan unngå gagging når du pusser tungen. Prøv denne psykologiske trikset.
 1. 1
  Prøv denne psykologiske trikset. Knipe fingrene på en av hendene, forsiktig grave neglene inn i håndflaten. Din brekningsrefleksen skal være borte - tilsynelatende dette fungerer fordi hjernen blir distrahert av liten smerte i hånden.
 2. 2
  Hold tannbørsten vinkelrett på tungen din, børsting fra siden. Sette tannbørsten i den lange veien vil gjøre det lettere å "skli" inn i altfor sensitiv faresonen. Det er også mer psykologisk invasiv - nemlig, det gjør du tenke bevisst på gagging.
 3. 3
  Skyv tungen ned hardt inn i den nedre delen av munnen bak tennene som du børste den. Så snart tungen begynner å vingle, stoppe, gi det litt tid å hente styrke og prøv igjen.
 4. 4
  Pust ut gjennom munnen mens pusse tungen. På samme tid, slappe av tungen og hals musklene så mye som mulig. Fortsette å øve før det blir en normal vane.
 5. 5
  Unngå å bruke tannbørste for tungen din helt. Det er gode tunge skraper som kan kjøpes fra apotek. Tunge skraper eller rengjøringsmidler kan føle seg mindre invasive og mer fokusert på en rask rengjøring enn større, bredere dukket tannbørste. Du kan også prøve "tanntråd" tungen: Ta en normal lengde på tanntråd og dra den ned over tungen. Dette fungerer godt for personer med en særlig høy brekningsrefleksen.

Tips

 • Unngå å se deg selv i speilet, det er best når du ikke tenke på det!
 • Husk hvor du børsting, det er ikke nødvendig å grave dypt inn i baksiden av halsen din, der du kanskje nick din drøvelen og utløse en vits refleks.

Advarsler

 • Personer med høy kneble reflekser kan spy når du pusser tungen sin. Hvis du kaster opp mye, avslutte og gå for de tunge skraper i stedet.

Ting du trenger

 • Ren tannbørste
 • Tungen renere / skrape (valgfritt)
 • Floss (valgfritt)