Wkeno

Hvordan være selvforsynt

Selv om det blir i et forpliktende, limt forhold kan berike livet ditt, blir festet på hoften, ute av stand til å fungere uten hverandre er rett og slett usunt. De som er uavhengig og selvforsynt vanligvis overleve og fungere bedre i samfunnet enn de som er avhengige av andre for lykke og bærekraft. Tar kontroll over grunnleggende oppgaver og livet ferdigheter vil ikke bare hjelpe deg å holde kontroll over ditt eget liv, men til slutt vil bidra til å gjøre deg til en lykkeligere person.

Trinn

Hvordan være selvforsynt. Lære å håndtere penger.
Hvordan være selvforsynt. Lære å håndtere penger.
 1. 1
  Lære å håndtere penger. Hva skjer med den enkelte som setter hans / hennes hodet i sanden når det gjelder økonomi? Vanligvis den enkelte som gjør at noen andre til å forvalte pengene ender enten opp i gjeld eller med lite økonomisk skarpsindighet om hvordan å håndtere økonomi bør den andre personen ikke lenger håndtere jobben (på grunn av skilsmisse eller død).
  • Komme seg ut av gjeld. Fjerne de økonomiske spindelvev ved å rense dekk av all gjeld. I noen tilfeller kan bære et boliglån betaling være gunstig for kredittvurdering, men byrden av kredittkort gjeld gjør ingenting, men gi deg hodepine. Lag en plan for hvordan du vil betale ned disse kredittkort, som kan omfatte overføring av beløp til en lavere rente kort, re-designe din månedlige budsjettet å bevilge mer penger til kredittkortbetalinger eller konsolidere kort til en lav, renten betaling.
  • Betale kontant i stedet for å bruke kredittkortet ditt. Mens du betaler ned ditt kredittkort, motstå trangen til å legge mer til løpende sum. Den eneste måten du får ut av gjeld er å squash beløpet du har generert i det siste. Mens du betaler ned gjeld, hvis du ikke har penger til å dekke kostnadene, hoppe kjøpet.
  • Eier en bolig. Bygge kreditt og egenkapital ved å eie et stykke av eiendommen hvis det er mulig. Søk etter hus eller hytter innenfor budsjettet (som betyr at du ikke ønsker å kjøpe en del av eiendommen som overstiger 28% av den månedlige inntekten).
  • Leve innenfor det betyr. Lag et månedlig budsjett og hold deg til den. Hvis du ikke vet hvor pengene går hver måned, går gjennom dine boutgifter (husleie / boliglån, verktøy, forsikring, avgifter) sammen med hvor ofte du spiser ute, hva du kjøper, gass kjøp og underholdning utgifter. Å se utgiftene i forhold til dine månedlige inntekter på papir kan skape mer av en bevissthet om hva du kan og ikke kan ha råd til.
  • Hold kontanter på hånden til alle tider. Gjør det enklere å betale med kontanter ved å holde en stash på hånden til alle tider. Men sørg for at du holde kontanter på et trygt sted, der ingen kunne swipe det eller ende opp tapt.
 2. 2
  Lage dine egne måltider. Å være din egen kokk har en rekke fordeler. I tillegg til utlån til å være selvforsynt, å tilberede egne måltider gjør at du kan spare penger og spise mer sunt.
  • Ta en klasse eller lære på nettet (eller fra tv). Hvis selv gå inn på kjøkkenet gir deg elveblest, bør du vurdere å ta en klasse for nybegynnere på et lokalt community college eller følge en kokk på en av mat nettverket kanaler. Flere kjendis kokker host viser demonstrere enkle oppskrifter som kan erstattes av selv de mest engstelig kokk.
  • Spør en slektning om hjelp. Ikke bare kan du lære matlaging grunnleggende, lære å lage mat fra en slektning gir en bonding opplevelse der du kan øve matlaging spesiell, familie oppskrifter muligens overlevert fra generasjon til generasjon.
  • Sammenlign og kontrast både helsemessige og økonomiske fordelene ved å spise hjemme. Finne ut hvor mye det koster å spise ute i løpet av uken, versus matlaging hjemme. Vil du spare penger og har du lagt merke buksa å bli litt løsere?
  • Plante en hage. En morsom måte å nære uavhengighet er å dyrke din egen mat. En hage gir en rimelig og interaktiv måte å produsere frukt og grønnsaker på en sesongmessig basis, som også kan gi høyere tilfredshet når det gjelder å spise.
 3. 3
  Master helsetjenestens grunnleggende. Å vite hva du skal gjøre i en nødssituasjon helsesituasjon kan hjelpe deg muligens redde et liv. I stedet for å stå der, vred hendene og håper nødhjelp kommer til deg eller den personen i trøbbel i tid, kan du trå støttende til og gjøre noe med det.
  • Ta en CPR klasse. I tillegg til Røde Kors, lokale skoler og sykehus tilbyr kurs i HLR og førstehjelp.
  • Lære hva som er nødvendig under en nødssituasjon. Vil du vite hva du skal gjøre hvis du var camping i ørkenen og en slange bit en venn? Å vite hvordan man skal takle "hva hvis" scenario vil hjelpe deg å være å gå til person i en nødssituasjon.
  • Øve enheter du ikke kan ha innledende komfort ved hjelp av for eksempel gi injeksjoner eller en Iv. Avhengig av helsepersonell for å gi en sprøyte eller en IV på en kontinuerlig basis kan ikke være veldig praktisk. Lær hvordan du bruker enkelte hjemme-enheter for å være i kontroll over situasjonen og gi deg (eller din kjære) med større uavhengighet.
 4. 4
  Forstå grunnleggende bilmekaniker reparasjon. Ikke vær som jomfru i nød på siden av veien hvis dine dekk blåser. Venter på bil trøbbel hjelp kan også sette deg i en sårbar posisjon, slik at du åpen for fare.
  • Lær hvordan du endrer et dekk. Grunnleggende dekkskifte kan utføres av hvem som helst med kunnskap og ferdigheter. Rådfør deg med din bil manuell og spør en profesjonell for en demonstrasjon.
  • Oppdage hvordan en motor og belter arbeid. Å kunne undersøke og vite når et belte er i ferd med å blåse, eller hvis du kan ha oppstått motortrøbbel kan spare deg ikke bare tid, men penger.
  • Øv utføre en grunnleggende olje og oljeskift. Vehicle olje og væsker må endres og toppet på en roterende basis. Hvis du ikke har tid til å komme til bilverkstedet, kan en enkel oljeskift skal utføres hjemme med de riktige materialer og kunnskap.
 5. 5
  Prøve å leve av rutenettet. Hvis du virkelig ønsker å hevde din uavhengighet, prøve å leve av rutenettet for en stund. Spare penger på energi utgifter ved å leve av jorda og demonstrere du virkelig kan leve uten assistanse.
  • Tenk voksende all maten. Fra en hage til beite for bær og sopp, lære om de forskjellige typer mat du kan vokse og spiser i naturen. Vær svært forsiktig med å spise noe vokser i vill som noen planter er giftige.
  • Utforsk alternativ energi inkludert solenergi eller vindkraft drevet. Bli med på "grønn" initiativ og undersøke ulike alternative energiressurser som finnes i dag. Du vil spare penger og redusere karbonutslipp ved å ta noen enkle trinn.
  • Kommunisere med venner og kjære på den gammeldagse måten - i egen person. Selv om mange venner og familiemedlemmer kan ha spredt over hele verden, gjør et krafttak for å se de som bor lokalt ansikt til ansikt (i stedet for via tekst eller e-post). Deretter går old school og hånd skrive og sende et brev til sine kjære langt unna. Tid og krefter du putter inn et håndskrevet brev vil holde mer verdi enn en rask tekst.
 6. 6
  Opprettholde helsen. Erklære uavhengighet fra reseptbelagte medisiner og ser legen for hver verke og smerte. Ved ganske enkelt å respektere kroppen din og behandle den godt, vil det lønne deg ti-fold.
  • Trene minst fem ganger per uke. Holde blodet flyter og vev sunne ved å fråtse i litt cardio eller en-aerobic trening på jevnlig basis. Du vil holde organene i orden og muligens bygge muskler avhengig av hvor hardt du treffer gym (eller fortau).
  • Spis et rent, sunt kosthold. Respektere kroppen din betyr at du fyller den med sunn mat, vokst fra jorden og i sin opprinnelige tilstand. Grøft behandlet, fettete fastfood, pakket chips og sukkerholdig mat og drikke for å gi næring og bevare kroppen din.
  • Gå til legen din for å oppdage forholdene før de fremgang eller forverres. Hvis du er en "vanlig" på legens kontor på grunn av en akutt opprettet, nå kronisk tilstand du kan se disse besøkene blekne hvis du holder deg til et sunt kosthold og treningsprogram. Men du bør fortsette å opprettholde en regelmessig av sunne sjekk vinduer og rutinemessige tester basert på din alder og risikofaktorer for tidlig deteksjon.
  • Kjenne tegn på visse sykdommer. Noen ganger folk blir alvorlig syke fordi de ikke skjønner hva en viss smerte, smerte eller symptom kan bety. Hvis du vet at risikofaktorer og muligens symptomer, kan du ta sykdommen før det utvikler seg og redusere sannsynligheten for komplikasjoner oppstår.

Tips

 • • Være tro mot deg selv. Ikke prøv å endre iboende personlighet å imøtekomme hvordan andre oppfører seg. Hold deg til dine grunnleggende mål og prinsipper for å opprettholde uavhengighet.
 • • Lær noe nytt hvert år. Enten det er å lære å veve kurver eller hvordan å administrere en IV til hunden din, lære en helt ny ferdighet vil legge til bag of tricks.
 • • Opprettholde en nødssituasjon kit hjemme som inkluderer nok flaskevann for alle i familien din i to til tre dager, ikke lett bedervelige mat, lommelykter, en radio og et førstehjelpsskrin.
 • • Møt folk fra alle bakgrunner og disipliner. Du kan lære en enorm mengde fra andre så oppsøke ekte, gode mennesker fra ulike bakgrunner og ferdigheter.

Advarsler

 • Selv om en uavhengig livsstil kan bygge tillit og generell indre fred, aldri være redd for å be om hjelp. Noen ganger, særlig i en krisesituasjon, be om hjelp eller for en profesjonell til å ta over hvis du ikke er fullt utstyrt.