Wkeno

Hvordan behandle et kutt på bunnen av en tå

Denne artikkelen beskriver en enkel teknikk for å lindre smerte fra mindre kutt i vanskelige steder, og gi dem muligheten til å helbrede.

Trinn

Hvordan behandle et kutt på bunnen av en tå. Hvis kuttet eller sprekk er på et sted der det er vanskelig å få tilgang, må du kanskje spørre noen andre til å hjelpe deg.
Hvordan behandle et kutt på bunnen av en tå. Hvis kuttet eller sprekk er på et sted der det er vanskelig å få tilgang, må du kanskje spørre noen andre til å hjelpe deg.
 1. 1
  Kjøp et nytt rør av hurtigvirkende lim som supa-lim. Eller hvis du ikke ønsker å bruke lim. Kjøp en boks med vanlige bandaids. Bruk en ren saks og klipp bandaid i to på langs før du fjerner wrapper. Fjern innpakningen og sett svært tynn bandaid over klippekanten mens det gror. Hvis du fortsatt tror bruk av lim er en god idé, fortsette å lese...
 2. 2
  Hvis kuttet eller sprekk er på et sted der det er vanskelig å få tilgang, må du kanskje spørre noen andre til å hjelpe deg.
 3. 3
  Sørg for at huden rundt såret er rent og tørt.
 4. 4
  Kjør en stripe lim langs kutt / sprekk og sikre at det er nok til å kontakte begge kantene av såret.
 5. 5
  Dette vil forsegle såret mot luft, vann og andre stoffer som forårsaker irritasjon og smerte, og vil holde kantene av såret i umiddelbar nærhet for å hjelpe til helbredelsesprosessen.
 6. 6
  Over noen dager limet vil naturlig falle vekk fra såret som såret gror.

Tips

 • Denne teknikken kan også brukes til å stanse videre splitting av fingernegler og tånegler for å tillate dem å vokse ut.

Advarsler

 • Teknikken ikke minimere eller redusere arrdannelse som kan oppstå fra såret.
 • Denne teknikken bør ikke brukes på store sår eller sår som er åpne.
 • Bruk kun octyl cyanoacrylate-baserte lim. Etylcyanakrylat lim produsere farlige kjemikalier i blodet, som kan forårsake kreft.
 • Bruk en sommerfugl bandaid stedet for lim. Butterfly bandaids ble gjort for å holde klip sammen ved å dra i huden på hver side av såret og dermed holde såret lukket slik at den kan helbrede.
 • Det er veldig viktig å unngå kontakt med limet fra andre objekter, inkludert hender og fingre av deg selv eller din assistent, til limet er tørt.
 • Du bruker denne teknikken på egen risiko. Forfatteren gir ingen garanti og vil ikke påta seg noe ansvar for eventuelle negative utfall som oppstår ved bruk av denne teknikken.
 • Ikke legg lim på innsiden av kuttet. Bare sette lim på toppen av kuttet, ellers kjemikalier i kunne komme inn i blodet og skade deg.
 • Lim er farlig hvis det kommer inn i blodbanen.
  • Her er den riktige måten.
  • Kutt på leddene som følge av sprengning huden. FOREBYGGING: Før kutt samle, bruke Alovera eller en annen type foryngende lotion. Gjelder når det gjør vondt, maks 4 ganger om dagen. La den stå slik at det fortsatt er en unrubbed strøk over området. Prøv mellomrom anvendt ganger ut, og la lem helbrede ved å ikke flytte det mye. Smerte bør være lettet i 3-4 dager. FØRSTEHJELP: Du MÅ la disse skorpe før du påfører noe oppå dem. Pass på å vaske det infiserte området minst en gang om dagen, er å holde det fuktet fint også. Påfør et antibiotikum hver dag, gni det godt inn. Bandasje det med en vanlig bandasje og på nytt hvis den faller av, og ved begynnelsen av hver dag. Hvis kuttet varer mer enn to uker, bør du oppsøke lege.
  • Kutt på leddene som følge av skarpe gjenstander. FØRSTEHJELP: Vask det infiserte området med vann og en antibakteriell gel. Hold gel anvendt - ikke gni det inn stramme felles å holde gel på plass. Etter 30 minutter, gni gelen i og plassere en bandasje over såret. Hvis bandasjen er stor, kutt den i to. Butterfly bandasjer fungere perfekt. Påfør gang til to ganger hver dag, og deretter bruke en fuktighetskrem når skorpen faller av.
  • Kutt på leddene som følge av kjemikalier / annet. FØRSTEHJELP: Vask såret og stoppe blodtilførselen. Ring 911. Holde området rent og bandasjert inntil ambulansepersonell ankommer. Varsle om eventuelle kjemikalier som brukes til leger.