Wkeno

Hvordan å begrense mettet fett inntak

Mettet fett er en usunn fett som ikke er bra for deg, selv i moderate mengder. Det tetter blodårene dine og er bra for hjertet ditt. Hvis du ikke ønsker å få koronar hjertesykdom, er dette artikkelen for deg.

Trinn

Hvordan å begrense mettet fett inntak. Redusere forbruket av kjøtt, spesielt rødt kjøtt.
Hvordan å begrense mettet fett inntak. Redusere forbruket av kjøtt, spesielt rødt kjøtt.
 1. 1
  Redusere forbruket av kjøtt, spesielt rødt kjøtt. Å gi opp kjøtt bare en dag i uka kan bidra til å kutte mettet fett inntaket med 15%. Denne endringen kan ikke bare bidra til å bekjempe fedme, men det kan også redusere risikoen for hjertesykdom, diabetes og kreft.
 2. 2
  Bytt til fettfri melk. Sammenligne etikettene av nonfat med en slags usunn melk - med bare 1%! Legg merke til hvordan Nonfat melk har ingen Mettet fett, mindre kalorier, og fortsatt protein, fosfor og kalsium - alt du trenger for å vokse.
  • Hvis du ikke kan stå tørt smak av fettfri melk, slå den inn sjokolademelk eller har det med en fullkorn frokostblanding.
 3. 3
  Gå lett på junk food. Iskrem kan hevde å være "lavt fett" på boksen, men at hvis ganske forskjellig fra "nonfat". Bare ikke har noe i første omgang. Hvis du tror "litt vil ikke skade", spør om det gjør noe godt? Husk at de beste smaker snack vite at du er sunn. En liten bit kan legge opp til mye. En skive tynn skorpe ost pizza kan pakke 5 gram mettet fett!
  • Det er nonfat brownies, laget av fettfri yoghurt og den tørre blandingen, og hvis kokt i en nonstick pan i stedet for olje, kan være veldig sunt og tilfredsstillende med melk.
 4. 4
  Spis magert kjøtt. Kalkun, kylling og fisk er de laveste i fett. Oksekjøtt, svinekjøtt, og lam er høy i mettet fett. Sørg for å ta skinnet av kyllingen og prøver å unngå å ha den med en saus, som det er høy i natrium. Det er også noen kjøtt, som visse skinker, at det har alt fettet fjernes. Ta av noen synlige fett stykker.
 5. 5
  Finn ut ernæringsmessig info for alt du spiser. Les etikettene hvis den er pakket. Som samfunnet begynner å få mer helse samvittighet, er flere og flere restauranter slippe deres ernæringsmessige info. Sjekk på deres hjemmeside for å se om de har det.
 6. 6
  Hold telle av mettet fett du har hver dag. Den daglige maksimale for noen på en 2000 kalori diett er 20 gram. Mål å aldri konsumere, ved spesielle anledninger, mer enn 15 gram. På en daglig basis, vil mindre enn 10 gram ikke være et vanskelig mål.

Tips

 • Trening hjelper skylle ut eventuelle ting tilstopping blodårene dine. Men, det er mye bedre å ikke få dem i første omgang.
 • Å ha bedre sirkulasjon og bedre hjerte kan forbedre ytelsen i trening og utholdenhet, også.

Advarsler

 • Godt fett, slik som vanlig og umettet fett, er bra for deg, og minst 30% av kaloriene bør komme fra dem. Å spise fett gratis mat for å unngå mettet fett kan frata deg de gode fettstoffer.
 • Raffinert sukker er ikke et sunt alternativ til mettet fett heller - hastigheter opp celle replikering prosessen, noe som gjør at du eldes raskere.
 • En diett høy i mettet og / eller trans fett kan forårsake brystsmerter og hjertesorg da kraftig trener.