Wkeno

Hvordan holde maten varm på bordet ved hjelp av varme retentive plater

Holde maten varm på bordet er et svært gammelt problem, når maten er på tallerkenen vil det bli kaldt veldig fort, platen umiddelbart stjeler varme fra maten eller for å si det mer vitenskapelig: varme strømmer fra varm mat til plate og selv om platen forvarmes, vil det bli kaldt i ca 5 minutter (sammen med mat) fordi varme bli utstrålt og tapt. En ny type av "heat retentive plater" på markedet nå som har en indre kjerne av mikrobølge-absorberende materiale. Denne kjernen er innkapslet i et hulrom, og selv om den også avgir varme (infrarød stråling), blir hulrommet så varm at Stefan-Boltzmanns lov skaper varme skal frigis langsomt (ved en kontrollert hastighet) for å kompensere for varmen taper maten.

Holde maten varm har andre uventede fordeler foruten styrke noen varme oppskrifter: Det gjør spise sakte en fin hyggelig opplevelse som i sin tur får du fornøyd med mindre mat siden Det tar hjernen ca 20 minutter til å oppfatte at du ikke er sulten lenger, med andre ord: Det forhindrer overspising og kan også hjelpe deg å miste vekt.

Trinn

Hvordan holde maten varm på bordet ved hjelp av varme retentive plater. Stefan-Boltzmanns lov.
Hvordan holde maten varm på bordet ved hjelp av varme retentive plater. Stefan-Boltzmanns lov.
 1. 1
  Forvarm en "heat retentive plate" i en full størrelse (1200 watt) mikrobølgeovn for bare ett minutt. Platen vil bli varmt og når maksimal temperatur innen 5 til 8 minutter etter å ha tatt den ut av ovnen, denne forsinkelsen handlingen forhindrer overkoking eller overoppheting av mat).
 2. 2
  Ta den varme platen ut av mikrobølgeovnen med bare hendene etter felgen som ikke blir varm. Dette er en svært viktig funksjon.
 3. 3
  Serve maten varm som vanlig, alltid håndterer plate av felgen. Platen vil holde det blir kaldt.
 4. 4
  Alternativt, kan du varme opp maten på tallerkenen. I dette tilfellet må du forvarme ett minutt pluss den tiden som trengs for mengden mat på tallerkenen (Gjør det gradvis for å unngå overoppheting av mat.)
 5. 5
  Nå kan du nyte maten sakte og gjett hva? Som en bonus: du vil unngå overspising og fedme (jeans passer).

Tips

 • Bunnen av platen blir varm. Bruk en duk eller et individ duk, ikke bruk plast.
 • De "varme retentive plater" har blitt oppdaget og blir brukt også av omsorgspersoner for eldre omsorg, Alzheimers, Parkinson-pasienter, ALS og mange andre pasienter med mobilitet problemer, de tillater spise disse pasientene med verdighet på en ekte keramisk plate som virkelig holder maten varmt for dem. (Mange eldre mennesker nekter å spise på disse plast vannfylte retter som ser ut som babyen retter.)

Advarsler

 • Ikke la den varme platen på rekkevidde for babyer.
 • Ikke bruk for syke uten tilsyn mennesker.

Ting du trenger

 • En "Heat retentive Plate"