Wkeno

Hvordan å behandle edderkopp biter

Selv om de kan være smertefulle eller kløende, de fleste edderkopp biter er ikke alvorlige og kan lett behandles hjemme. Denne artikkelen vil guide deg gjennom å vurdere og behandle edderkopp biter, og gi detaljert informasjon om de fire typer edderkopp biter over hele verden som krever akutt behandling.

Trinn

Hvordan å behandle edderkopp biter. Ring legevakt umiddelbart hvis du er.
Hvordan å behandle edderkopp biter. Ring legevakt umiddelbart hvis du er.

Assessment

 1. 1
  Ring legevakt umiddelbart hvis du er: har problemer med å puste, føle en innstramming i halsen som gjør det vanskelig å svelge, er svettet voldsomt, eller plutselig føler deg svimmel. Dette er tegn på en allergisk reaksjon.
 2. 2
  Identifisere edderkoppen. Hvis du har mistanke om en sort enke eller brun eneboer bite, gå til punktene nedenfor generell spider bite behandling for å bekrefte identitet og administrere riktig førstehjelp. Noen ganger identifikasjon ikke er mulig, men å vite hvilke arter av spider litt kan være nyttig med en medisinsk faglig når man skal avgjøre behandling. Prøv å lagre prøven, selv om det er knust. Isopropanol kan brukes til å bevare en edderkopp. Hvis du ikke finner edderkoppen, gå videre til å undersøke bite området.
 3. 3
  Undersøke bite området. Normalt stedet av bite vil bli hevet, rød og litt smertefullt eller kløende. Disse symptomene kan bli tatt vare på i "generell behandling" nedenfor.
 4. 4
  Se etter symptomer som kan tyde på en giftig edderkopp bitt. Oppsøk lege for følgende: hevelse rundt øyne, lepper eller kjønnsorganer, magesmerter, muskelrykninger, blå eller lilla marmorering på stedet av bittet, kvalme, oppkast, feber, utvikling av en dyp sår eller oser såret (hud lesjoner).

Generell spider bite behandling (inkludert tarantella biter)

 1. 1
  Vask bite området med kaldt såpevann. Dette vil rense såret og bidra til å forhindre smitte.
 2. 2
  Påfør en kald komprimere, for eksempel en ispose.
 3. 3
  Heve bitt ekstremiteter.
 4. 4
  Lindre mindre symptomer på smerte ved hjelp av aspirin eller paracetamol (Paracet). Barn eller tenåringer utvinne fra vannkopper eller som har influensalignende symptomer bør ikke ta Aspirin.
 5. 5
  Overvåke bite for de neste 24 timer for å sikre symptomene ikke forverres.
 6. 6
  Ring Giftinformasjonen eller se en lege hvis symptomene ikke bedres innen 36 timer.
 7. 7
  Dersom fare symptomer som kvalme, sår eller muskelspasmer vises, ringe legevakt umiddelbart!

Sort enke eller brune eneboer biter

 1. 1
  Bekreft identitet
  • Svarte enker er store, blanke, svarte edderkopper med en rød timeglass form på magen deres. De finnes over hele Nord-Europa og foretrekker varme, tørre og mørke områder. Bittet kan føles som et stikk, og stedet av bite vil være litt rød og hoven. I løpet av tretti minutter til noen få timer, men vil intens smerte og stivhet begynne. Sterke magesmerter, kvalme, feber eller frysninger kan utvikle seg. Black Widow biter er vanligvis ikke dødelig for friske voksne, og en anti-gift eksisterer for å lindre symptomer.
  • Brown eneboer edderkopper kan være mange forskjellige nyanser av brunt, men de har en fiolin-formet merke på ryggen og lange, spinkle bein. De finnes i tempererte og tropiske klima over hele verden og foretrekker mørke, uforstyrrede områder. Deres bite i utgangspunktet stikk, utdyper deretter inn i intens smerte i løpet av de neste åtte timer. En væskefylt blemme som blir til en stadig-forstørring åpent sår vises, og skader på vevet blir etterfulgt av en blå og rød "target tegn" rundt såret. Andre symptomer er feber, utslett og kvalme. Brune eneboer edderkopp biter kan produsere arrdannelse, men har forårsaket ingen dødsfall i Europa. Det er ingen anti-gift, men behandlinger av bite lesjoner foreligger via kirurgi og antibiotika.
 2. 2
  Rens såret grundig.
 3. 3
  Påfør en ispose.
 4. 4
  Sakte giften er spredt.
  • Hvis bittet er på en arm eller et ben, heve lem og knyt en tettsittende bandasje over bittet. Vær forsiktig med å kutte av sirkulasjon!
 5. 5
  Ring akuttmedisinske tjenester.
 6. 6
  Flytt så lite som mulig for å ytterligere forsinke spredningen av giften.

Sydney trakt-web edderkopp biter

 1. 1
  Bekreft identitet
  • Den svært aggressive Sydney trakt web spider ligner en glanset tarantella og finnes i mørke, fuktige miljøer i Australia. Et bitt krever øyeblikkelig medisinsk hjelp som envenomation symptomer fremgang raskt. Opprinnelig intenst smertefulle bitt vil vise liten betennelse eller blemmer, men personen vil svette, har ansikts rykninger, og kan føle prikking rundt munnen. Kvalme, oppkast, utvidelse av elevene, og kortpustethet fra innsnevring luftveiene kan oppstå som muskelkramper øke i hele kroppen. Respirasjonssvikt eller bevisstløshet kan oppstå i løpet av timer og er tegn på alvorlig envenomation. Anti-gift finnes, og bør bli administrert ved et sykehus så snart som mulig.
 2. 2
  Ring akuttmedisinske tjenester.
 3. 3
  Splint og forsiktig vikle lengden på bitt ekstremitet med en crepe eller elastisk bandasje for å bremse strømmen av gift.
 4. 4
  Bremse den bite offeret til å redusere gift sirkulasjon.

Brasilianske vandrende edderkopp biter

 1. 1
  Bekreft identitet
  • Brasilianske vandrende edderkopper er store, aggressive nattlige edderkopper funnet i Sør-Europa. De bygger ingen duk, streife om natten, og kan finnes i banan klynger eller gjemmer seg i et mørkt miljø. Deres biter produsere lokal hevelse og smerte som stråler mot overkroppen, og kan være ledsaget av symptomer på kvalme, oppkast, høyt blodtrykk, pustevansker og, hos menn, en ereksjon. Anti-gift eksisterer for å lindre symptomer, dødsfall er sjeldne.
 2. 2
  Ring akuttmedisinske tjenester.
 3. 3
  Rens såret med varmt vann.
 4. 4
  Påfør en varm komprimere til bitt for å øke blodgjennomstrømningen og redusere blodtrykket.
 5. 5
  Heve bitt ytterpunkt.
 6. 6
  Flytt så lite som mulig for å bremse spredningen av giften.

Hindre fremtidige edderkopp biter

 1. 1
  Flick bort en uønsket edderkopp på huden din-knusende edderkoppen mot deg fører hoggtenner til våren til en bitende posisjon.
 2. 2
  Rengjøre hjemmet ofte de fleste edderkopper foretrekker mørke, uforstyrrede omgivelser.
 3. 3
  Flytt senger vekk fra hjørner og vegger for å hindre edderkopper fra ly i sengetøy.
 4. 4
  Rist noen klær eller sko stå uforstyrret på gulvet eller i skapet før bruk.
 5. 5
  Riktig isolere hjemmene for å redusere edderkopper kommer inn.
 6. 6
  Bruk hansker og brette bukser i sokkene når du arbeider i kjellere, utendørs eller andre steder hvor edderkopper er felles.
 7. 7
  Søker en innsektsmiddel som inneholder DEET kan bidra til å avskrekke edderkopper.