Wkeno

Hvordan å behandle krabber (kjønnshår lus)

"Krabber" eller kjønnshår lus er små insekter som lever i kjønnshår. De er veldig lett å fange via seksuell kontakt med en smittet person. Tidvis kjønnshår lus kan spres ved tett personlig kontakt eller kontakt med artikler som klær, sengetøy og håndklær som har blitt brukt av en infisert person.

Trinn

Hvordan å behandle krabber (kjønnshår lus). Kjøp en over disk lus dreper lotion på et stoff butikken.
Hvordan å behandle krabber (kjønnshår lus). Kjøp en over disk lus dreper lotion på et stoff butikken.

Diagnose

 1. 1
  Vit hva krabber er: Kjønnshår lus er 1.1 til 1.8 mm i lengde. Under et mikroskop ser de krabbe-lignende og bli helt forskjellig fra hode og kropp lus.
 2. 2
  Diagnose selv:
  • Kjønnshår lus infestation er diagnostisert ved å finne en "krabbe" lus eller egg på hår i kjønnshår regionen, eller mindre vanlig, andre steder på kroppen (øyenbryn, øyevipper, skjegg, bart, armhulen, perianalt område, lyske, trunk, hodebunn). Selv om kjønnshår lus og luseegg kan være store nok til å bli sett med det blotte øye, kan en forstørrende linse være nødvendig å finne lus eller egg.
  • Et typisk symptom er kløe i kjønnsorganene.
  • Symptomene vil vanligvis vises 5-14 dager etter seksuell kontakt med en smittet person.

Behandling

 1. 1
  Kjøp en over disk lus dreper lotion på et stoff butikken:
  • Anbefalt non perscription alternativ: En lus-drapet fuktighetskrem som inneholder 1% permetrin eller en mousse inneholder pyrethrins og piperonylbutoksid kan brukes til å behandle kjønnshår ("krabbe") lus. Disse medikamentene er trygge og effektive når de brukes nøyaktig i henhold til instruksjonene i pakken eller på etiketten.
  • Lindan shampoo er en reseptbelagte medisiner som kan drepe lus og lus egg. Imidlertid er lindane ikke anbefalt som et første-linje behandling. Lindan kan være giftig for hjernen og andre deler av nervesystemet, bruken bør begrenses til pasienter som har mislyktes behandling med eller ikke kan tolerere andre medisiner som utgjør mindre risiko. Lindan bør ikke brukes til behandling av premature barn, personer med et anfall lidelse, kvinner som er gravide eller ammer, personer som har svært irritert hud eller sår der lindane vil bli anvendt, spedbarn, barn, eldre og personer som veier mindre enn 110 pounds.
 2. 2
  Vask infisert område; håndkle tørt.
 3. 3
  Følg nøye instruksjonene i pakken eller på etiketten. Grundig mette kjønnshår og andre infested områder med lus medisiner. La medisiner på håret for tiden anbefalt i instruksjonene. Etter å ha ventet den anbefalte tid, ta ut medisiner ved å følge nøye instruksjonene på etiketten eller i boksen.
 4. 4
  Etter behandling vil de fleste nits fortsatt være knyttet til håret sjakter. Nits kan fjernes med negler eller ved å bruke en fintannet kam.
 5. 5
  Ta på rent undertøy og klær etter behandling.
 6. 6
  Fjern lus fra skitne klær.
  • Å drepe eventuelle lus eller luseegg igjen på klær, håndklær eller sengetøy, maskin-vask og maskin-tørke de elementene som den infisert person som brukes i 2-3 dager før behandling. Bruk varmt vann (minst 130 ° F) og varm tørketrommel syklus.
  • Elementer som ikke kan vaskes kan renses eller lagres i en lukket plastpose i 2 uker.
 7. 7
  Kontakt tidligere sexpartnere. Alle sex-partnere fra foregående måned skal informeres om at de er i fare for angrep, og bør behandles.
 8. 8
  Unngå sex. Personer bør unngå seksuell kontakt med sin sex partner (e) til både de og deres partnere har blitt behandlet og revurderes for å utelukke vedvarende angrep.
 9. 9
  Gjenta behandling i 9-10 dager hvis levende lus finnes fortsatt.
 10. 10
  Gå til en lege og be om en evaluering for andre seksuelt overførbare sykdommer (SOS).

Spesiell behandling for øyenbryn og øyenvipper

 1. 1
  Hvis bare noen få levende lus og luseegg er til stede, kan det være mulig å fjerne disse med negler eller en nit kam.
 2. 2
  Dersom ytterligere behandling er nødvendig for lus eller luseegg på øyevippene, forsiktig anvendelse av ophthalmica-grade petrolatum salve (bare tilgjengelig på resept) til øyelokk marginer 2-4 ganger om dagen i 10 dager er effektiv. Vanlig vaselin * bør ikke brukes fordi det kan irritere øynene hvis den anvendes.

Tips

 • Hunder, katter og andre kjæledyr ikke spille en rolle i overføring av menneskelige lus.

Advarsler

 • Personer befengt med skam lice bør vurderes for andre seksuelt overførbare sykdommer (SOS).
 • Kjønnshår lus funnet på hodet eller øyevipper barn kan være en indikasjon på seksuell eksponering eller misbruk.
 • Bruke kondom beskytter ikke en person fra kontrahering krabber.