Wkeno

Hvordan å behandle elveblest hos barn

Elveblest hos barn er svært vanlig. De presenterer som kløende, røde og hvite hevet renner som kan vises på de forskjellige områder av huden. Selv om disse renner er ikke smittsom, kan de vare i noen timer eller så lenge noen dager. Elveblest vises som en følge av en allergisk reaksjon som har funnet sted i kroppen, og de kan spre seg meget raskt. Kroppen vil frigjøre et kjemikalie som kalles histamin og dette kjemisk er ansvarlig for utviklingen av elveblest. Det er mange forskjellige mulige årsaker til elveblest og også mange forskjellige måter å behandle dem når de dukker opp. Foreldre kan ta noen enkle trinn for å behandle elveblest i sine barn.

Trinn

Hvordan å behandle elveblest hos barn. Sjekk om barnet ditt har et insektbitt eller et insekt stikk.
Hvordan å behandle elveblest hos barn. Sjekk om barnet ditt har et insektbitt eller et insekt stikk.

Lær hva som forårsaker elveblest

Når du innser at barnet ditt har elveblest, det første trinnet i en vellykket behandling av dem er å finne ut hva den skyldige er. Når du innser hva som forårsaker elveblest å skje, kan du ta skritt for å eliminere dem, og det kan være lettere å hindre dem fra å skje igjen.

 1. 1
  Sjekk om barnet ditt har et insektbitt eller et insekt stikk. Elveblest kan oppstå hvis et barn er allergisk mot et insekt som har stukket dem, for eksempel en bie. Brann maur er også en vanlig skyldige i allergiske reaksjoner.
  • Elveblest kan også utvikle seg når barna er allergisk mot dyr. Allergi mot katter er en svært vanlig allergi, spesielt hvis katten har langt hår. Barnet ditt trenger ikke engang å komme i kontakt med en katt for å utvikle elveblest hvis han er allergisk mot dem. Det kan være mulig for barnet å utvikle elveblest etter bare å være i et hjem som har en katt som kjæledyr.
 2. 2
  Hold et øye med de matvarer som barnet ditt har spist nylig hvis du merker at han har elveblest. De vanligste syndebukkene av matallergier er meieriprodukter, egg og peanøtter. Det er ikke engang nødvendig for barnet å konsumere disse matvarene for å utvikle elveblest. Elveblest kan oppstå hvis barnet bare kommer i kontakt med mat eller juice og olje fra maten. Peanut allergi kan være svært alvorlig og i alvorlige tilfeller kan livstruende. Det er viktig å holde et øye med hva barnet ditt er å spise og lære å identifisere hva slags mat, om noen, kan være ansvarlig for å forårsake en allergisk reaksjon.
 3. 3
  Vet at elveblest kan bare skje fra en sykdom som barnet ditt har utviklet. Hvis barnet ditt har en forkjølelse eller en annen form for viral infeksjon, kan elveblest oppstå som et resultat. Hvis barnet ditt utvikler feber fra en sykdom, kan dette også føre til elveblest, elveblest spredte seg raskt når kroppens temperatur varmer opp.
  • Hvis du har tatt barnet til legen nylig fordi han er syk og barnets lege foreskrevet ham et medikament, som kan medisiner være den underliggende årsaken til elveblest. Visse antibiotika kan føre til at barnet til å bryte ut i elveblest om han er allergisk mot alt som er i medisinering.

Lære å behandle elveblest etter de vises

Ikke få panikk hvis du ser elveblest på barnet ditt. Elveblest er vanligvis ufarlig i de fleste tilfeller, og det finnes flere enkle måter å behandle dem.

 1. 1
  Gi barnet et antihistamin ved første tegn til elveblest. Ikke vente å se om de elveblest gå bort før du gir barnet antihistamin. Den allergiske reaksjonen kan bli verre hvis du venter for lenge med å administrere antihistamin. Pass på å følge den anbefalte dosen for barnets alder og vekt. Du kan gi barnet ditt en dose av antihistamin hver fire til seks timer for å redusere kløe og hevelse. Sjekk med ditt barns lege hvis du er i tvil om hvordan du skal administrere medisiner.
 2. 2
  Lag en lunken, havremel bad for å redusere kløe og rødhet. Havregryn kan berolige irritert hud og bidra til å redusere betennelse. Kolloidalt havremel preparatene er tilgjengelige som bad soaks og kan kjøpes på de fleste stoff butikker. Unngå å klø, da dette kan gjøre elveblest spre seg raskere.
 3. 3
  Påfør salven til de rammede områdene for å hjelpe berolige kløe. En salve som inneholder aloe vera eller kolloidalt havremel kan bidra til å berolige kløe. Du kan også prøve å bruke en isbit direkte på elveblest for å redusere hevelse. Men kulden i isbit vil også bidra til å berolige kløe og å bremse spredningen av elveblest.
 4. 4
  Kle barnet i løs bomull klær som puster godt. Ikke kle barnet ditt i noen stramme klær hvis han har utviklet elveblest. Stramme klær og varme materialer kan føre til elveblest å spre seg raskere og kan gjøre barnet svært ubehagelig. Prøv å kle barnet ditt i løstsittende klær som ikke vil holde seg til huden. Dette vil bidra til å unngå spredning av elveblest og for å holde barnets elveblest fra kløe mer.

Vit når du skal ringe legen din

Noen ganger elveblest kan være ekstreme og hjem rettsmidler er ikke nok til å behandle dem riktig. Vit når elveblest er blitt farlig, og når du bør kontakte barnets lege for behandling.

 1. 1
  Ring legen din dersom elveblest forårsaker ditt barns ansikt å svelle. Hevelse i ansiktet kan være et tegn på en ekstrem allergisk reaksjon, og kan føre til at barnets hals for å lukke. En indikator på at dette kan skje er hvis barnet ditt har problemer med å puste. I tillegg, hvis barnet hoster eller svimmelhet og svak, er at en annen rødt flagg. Det er viktig å kontakte lege umiddelbart dersom du opplever noen av disse symptomene hos barnet ditt.
 2. 2
  Ring legen din dersom elveblest har oppstått etter en medisinering har blitt administrert eller hvis barnet ditt har spist noe som han er allergisk. Noen nye medisiner kan føre til en ekstrem allergisk reaksjon, og kan føre til ekstrem hevelse å skje med en gang. Hvis du oppdager at denne ekstreme hevelsen har skjedd, er det best å ringe legen med en gang og ha lege administrere et skudd for å motvirke den allergiske reaksjonen. Dette er også viktig hvis barnet ditt har spist noe som han er svært allergisk mot, for eksempel peanøtter. Sørg for å få barnet til en lege med en gang hvis dette skjer.

Advarsler

 • Mens elveblest er vanligvis ufarlige mesteparten av tiden, det er tider når de kan være svært skadelig og kan føre til at barnet å oppleve pustevansker. Hvis du er i tvil om ditt barns elveblest eller om hjemme rettsmidler ikke har jobbet og elveblest har blitt verre, er det alltid anbefalt å oppsøke lege med en gang.