Wkeno

Hvordan å få vekt for kvinner

Kvinner som er undervektige eller har en Body Mass Index (BMI) som er under 18,5 kanskje vurdere å få vekt for å opprettholde en sunn livsstil. Å være undervektig kan føre til mange helseproblemer for kvinner som svekket immunforsvar, redusert muskelmasse, usunn hår, hud og negler, svekket bein og manglende evne til å menstruere. Økende vekt og opprettholde en sunn livsstil kan redusere sannsynligheten for disse helsemessige problemer. Kvinner bør se etter sunne måter å få vekt, heller enn å få vekt gjennom å øke fett på kroppen. Her er noen trinn på hvordan å få vekt for kvinner.

Trinn

Hvordan å få vekt for kvinner. Snakk med legen din om å få vekt.
Hvordan å få vekt for kvinner. Snakk med legen din om å få vekt.
 1. 1
  Snakk med legen din om å få vekt. Du kan ha en tilstand som krever oppmerksomhet hvis det hindrer deg fra å få vekt. Du kan også ta reseptbelagte medisiner som påvirker din evne til å få vekt, i så fall kan du be legen om å sette deg på en annen medisinering. Legen kan også foreslå sunne metoder for å få vekt.
 2. 2
  Utfør en blanding av styrke trening med vekter og aerobic trening for å bygge muskler i kroppen din i stedet for å få vekt som fett. Begynne en øvelse regime som er moderat og sakte bygge på den. Vektøkning er en gradvis prosess som vil skje over tid, så unngå overdreven trening, noe som kan føre til skade. Vær tålmodig.
 3. 3
  Spis et sunt og balansert kosthold som inneholder en liten mengde sunt fett, som inkluderer umettet fett, nøtter og olivenolje. Prøv å spise en diett som består av 65 prosent karbohydrater, 15 prosent protein og en liten mengde av sunt fett.
 4. 4
  Konsumere mat som er høy i vitaminer, mineraler og kalorier i stedet for mye fett og sukker.
 5. 5
  Velg mat som er høy i kalorier over lignende matvarer som har færre kalorier hvis du finner ut at du føler deg full lett. For eksempel vil spise rosiner gi mer kalorier enn å spise druer.
 6. 6
  Avstå fra å drikke noe i 30 minutter før og etter et måltid-dette vil gjøre at du føler deg mer sulten og vil ikke gi en følelse av fylde før du har spist nok.
 7. 7
  Spis mat som består av en stor mengde av sunne fett som laks, avokado, nøtter og makrell.
 8. 8
  Spiser sunt snacks mellom måltidene for å øke kaloriinntaket.
 9. 9
  Spiser mer kalorier enn du forbrenner. Pass på at du erstatter de kaloriene du forbrenner mens du trener, og øke mengden kalorier du spiser daglig overall.
 10. 10
  Skriv inn en matdagbok for å holde styr på hva du spiser og hvor mye slik at du vil vite hvor mange kalorier du forbruker, og hva du trenger å spise for å få vekt.

Advarsler

 • Rådfør deg med lege før du begynner på ny diett eller trening regime.

Ting du trenger

 • Høy-kalori mat
 • Lean protein
 • Foods høy i umettet fett
 • Matdagbok
 • Vekter