Wkeno

Hvordan avgjøre om ikke å ta abort

En abort er fjerning eller utvisning av et embryo eller foster fra livmoren, noe som resulterer i eller forårsaket av sin død. Omtrentlig antall provoserte aborter utført i verden i 2003 var 42 millioner. Bestemmer om ikke å ta abort kan være en av de tøffeste valgene som en gravid kvinne har å gå gjennom. Flere ting må være tatt i løpet av beslutningsprosessen. Denne perioden kan være veldig stressende og emosjonelle.

Trinn

Hvordan avgjøre om ikke å ta abort. Diskuter med dine nære venner og familie.
Hvordan avgjøre om ikke å ta abort. Diskuter med dine nære venner og familie.
 1. 1
  Diskuter med dine nære venner og familie. Dine nære venner og familie vil være i stand til å gi sine meninger og tanker som kan hjelpe deg å avgjøre om ikke å gjennomføre en abort.
 2. 2
  Vurder dine moral og tro. Din moral og tro kan spille en stor rolle i avgjørelsen din om hvorvidt eller ikke å ta abort. Men du kan også bestemme at du ikke er i en tilstand hvor du kan ta vare på barnet ditt, i eller utenfor livmoren. Tenk på det, og gjør opp din egen mening og når du vet hva du vil gjøre, stille ut alle andre. Mange mennesker har en rekke svært sterke meninger om abort, og de fleste av dem vil ønske å gi den til deg, men du har å gjøre vedtak. Tross alt, ville du være den heve barnet eller den som gir ham / henne opp for adopsjon.
 3. 3
  Vurdere kostnadene ved å oppdra et barn. "Barn er uvurderlig, men oppdra dem er trolig den dyreste tingen du noen gang vil gjøre." Det er anslått at for å oppdra et barn fra fødsel til fylte 17, vil en forelder bruke nesten 201 140€ å heve barnet. Penger kan eller ikke kan spille en rolle i å gjøre din beslutning om abort. Noen tror at hvis de ikke har råd til å heve en baby, så det ville være bedre for dem å ta abort.
 4. 4
  Vurdere å sette barnet opp for adopsjon. Sette noen barn opp for adopsjon er en relativt enkel prosess. Det er tusenvis av voksne som er villige til å adoptere barn, enten fordi de ikke kan få barn selv, eller de bare ønsker å hjelpe et barn i nød.
 5. 5
  Vurdere både de medisinske bivirkninger av å ha en abort og virkningene av å gå selv med svangerskapet. Etter å ha en abort, mange mødre motta bivirkninger slik som sykdom, varierende grad av blødning, depresjon og i noen ekstreme tilfeller død. Tilsvarende vil gi fødsel bære noen risiko for sykdom eller død.
 6. 6
  Vurdere kostnadene ved en abort. Abort kostnadene varierer fra stat til stat, fra abortklinikk til abortklinikk, og kan variere avhengig av hvilket stadium av svangerskapet du er i. Du bør forvente å betale alt fra 300€ -5230€ for å få en abort.
 7. 7
  Husk at til slutt, er avgjørelsen ditt å gjøre. Mens det er godt å lytte til andres meninger og råd om å få en abort eller beholde barnet, sørg for at du (og barnets far, hvis det er aktuelt) er den som faktisk gjør valget.

Tips

 • Mange vil prøve å påvirke deg enten den ene eller den andre, men husk at til slutt er du den personen som må ta avgjørelsen om hvorvidt eller ikke å holde barnet.
 • Når man diskuterer om ikke å få en abort og du spør dine nære venner og familiemedlemmer, kan det være lurt å spesielt spør de som enten har hatt en abort, eller har vurdert å få en abort. Du kan lære av det de allerede har vært gjennom.

Advarsler

 • Noen kvinner som får aborter har skyldfølelse etterpå. I mer alvorlige tilfeller, de krever terapi. Du må sørge for at du er egentlig greit med å ha abort, og at den er enig med samvittigheten din. Mange som har abort uten at deres samvittighet enige er de som ender opp deprimert. Forskning detaljene for abort på din egen tid for å sikre at du er helt greit med avgjørelsen din før selve inngrepet.
 • Etter å ha mottatt en abort bør du forvente å få bivirkninger. Mindre bivirkninger inkluderer: magesmerter og kramper, kvalme, oppkast, diaré, infeksjoner, spotting og blødning. Det er mulig at du kan oppleve disse bivirkningene for opptil 2 til 4 uker etter inngrepet.
 • Etter å ha mottatt en abort kan du også få mer alvorlige komplikasjoner som: tung eller vedvarende blødning, infeksjon eller sepsis, skade på livmorhalsen, arrdannelse av livmorslimhinnen, perforering av livmoren, skade på andre organer, og i ekstreme tilfeller død. Selv om alvorlige komplikasjoner bare forekommer hos færre enn 1 av 100 første trimester aborter og ca 1 av hver 50 sent sikt abort, det er viktig å kjenne de mulige risikoene. Men fødselen og komplikasjoner med svangerskapet også holde flere av disse risikoene.