Wkeno

Hvordan å fortelle om noen er anorektisk

Spiseforstyrrelser er en som påvirker flere mennesker enn du kanskje anta. Denne artikkelen vil gi deg noen tips for å finne ut om du eller en venn kan ha spiseforstyrrelse kalt anorexia nervosa. Ikke spise og telle kalorier er en annen ting av en anorektisk voksen / barn.

Trinn

Hvordan å fortelle om noen er anorektisk. Observere personens matvaner.
Hvordan å fortelle om noen er anorektisk. Observere personens matvaner.
 1. 1
  Observere personens matvaner. De kan bare spise små mengder av lav-kalori mat, eller hvis du aldri se dem spise i det hele tatt, selv når andre mennesker har et måltid, kan det være et tegn på anoreksi. De også kan spise merkelig. Liker å kutte opp allerede små biter av mat mindre. De også kan leke med maten, for eksempel flytte den mye rundt før du spiser den.
 2. 2
  Spør deg selv om din venn gjør unnskyldninger for å dekke sine unormal atferd. For eksempel, hvis invitert til en fest der det blir mat, kan de si at de allerede spiste før de kom. Andre grunner til at de vil være tilbakeholdne med å spise er de kanskje forklare de er bare ikke sulten, de er på en diett og trenger å gå ned i vekt, at de ikke liker noe av maten tilgjengelig, de har allergi, eller de er syk og ikke føler for å spise.
 3. 3
  Observere om de er besatt av mat. Til tross for at de spiser veldig lite, er anorexics ofte besatt av mat. De kan lese en rekke magasiner om matlaging, eller se på Food Channel ofte.
 4. 4
  Tenk hvis din venn er besatt av slanking, og de ​​studerer bøker og nettsteder dedikert til vekttap. En anorektisk person er ofte full av tips og ideer om hvordan å gå ned i vekt, lært av all forskningen de gjør.
 5. 5
  Sjekk din venns mosjonsvaner. Anorexics trener en god del, noen ganger i timevis hver dag. Mange av dem tar stolthet i å skyve seg forbi det punktet av utmattelse. Hvis tvunget til å sitte stille, kan de fidget, trykke sine føtter, eller gjøre små twitchy bevegelser.
 6. 6
  Legg merke til at de vil ofte ha større klær og mange lag for å skjule den vekten som de kan ha tapt. De kan gå i bukser og jakker selv i de varmeste været.
 7. 7
  Observere hvis din venn synes tynn, men fremdeles snakker om slanking. Hvis personen virker veldig tynn, men fremdeles snakker om trenger å gå ned i vekt, er at en advarsel tegn på en dårlig kroppsbilde. Selv om anoreksi er ikke den skyldige, kan denne personen være lider av et psykologisk problem.
 8. 8
  Sammenligne dine venner over all helse som for vanlige folk. Noen mennesker kan være tynn og fortsatt være sunn, spesielt hvis de er tenåringer og vokser raskt. En frisk person har lys hud, full skinnende hår, og masse energi. En anorektisk har ofte matt hud, tynn sprø hår, og ingen energi. Anorexics noen ganger ser blek, får kalde lett, og kan også vokse dunete fuzz på sine armer og ben. Dette er et forsøk fra kroppen sin for å holde varmere og bevare de siste få kalorier.
 9. 9
  Spør deg selv om din venns oppførsel er kritisk, høy stressede, aktiv, perfeksjonist. Hvis vedkommende synes laid-back og i fred med seg selv, de er nok greit. En person som bekymrer mange, blir opprørt på små ting, og insisterer på å være den beste i mange fag er mer sannsynlig å utvikle en spiseforstyrrelse.
 10. 10
  Hvis de er vanligvis glad og morsom, og så plutselig slå humørsyk, trist eller irritert, kan dette (kombinert med å spise lite) være et avslørende tegn. Dette kan imidlertid gi etter med den samme type behandling som gis til mild depresjon.

Tips

 • Husk problemet vil trolig ta lang tid å løse.
 • Hvis du prøver å konfrontere personen om problemet deres direkte, kan de bli opprørt eller defensiv. I denne situasjonen, bare la dem vite at du er her for dem hvis de trenger støtte.
 • Tilby dem støtte og positive tilbakemeldinger.
 • Oppfordre dem til å gjøre noe som ikke har noe å gjøre med mat. Hvis alt du gjør med dem sentre rundt eller inkluderer mat, vil de komme opp med unnskyldninger for ikke å komme, selv om de egentlig bare ønsker å være med deg. En universell bivirkning av sult er en fiksering med mat, slik at du kan mate sin besettelse hvis du for eksempel lage mat eller snakke om maten mye.
 • Husk at hvis en person har anoreksi, er det ikke noen feil. Ikke vær redd for å innrømme problemet, og ikke være fordømmende av noen som har det.
 • Hvis du mener at du eller noen du kjenner kan ha anoreksi, fortelle noen du stoler på. Snakk med en lærer, rådgiver, religiøs figur eller forelder. Søke profesjonell hjelp. Hjelp er tilgjengelig, men du kan ikke få det med mindre du jobber opp mot til å si noe.

Advarsler

 • Ikke tving en anorektisk å spise utenfor en profesjonell setting. Den anorektisk kan bli veldig syk, og selv om de er fysisk greit fra å spise, kan inntaket av kalorier flytte anorektisk å intensivere sin sult og mosjon, forverring sine helseproblemer.
 • Ikke start en kamp eller en konfrontasjon med noen du tror kan ha anoreksi. Mennesker som har anoreksi er ofte ensom, ulykkelig og i smerte. De kan være engstelig, deprimert, eller til og med suicidal. De trenger ikke å bli kritisert, vil dette bare gjøre ting verre.
 • Aldri anta at noen er anorektisk bare fordi de er tynne.
 • Hvis en anorektisk krever næring umiddelbart, søke faglig veiledning.
 • Ikke vær anklagende. Si ting som "jeg er bekymret for deg. Du virker stresset. Er alt i orden? Ønsker du hjelp med [lekser, sport, etc.]?" Noen ganger er de bare føler deg overveldet, og de ønsker å vite at du bryr deg.
 • Kan ikke utelukke person eller unngå dem. Hvis du skal ut med noen venner, invitere dem sammen. Sørg for at de føler seg elsket og velkommen.