Wkeno

Hvordan å gjenkjenne og behandle denguefeber

Dengue har blitt et navn av skrekk over hele verden. Det har tatt form av en forferdelige epidemien og sprer seg over Pakistan på en eksponentiell tempo. For å dempe denne trusselen, er det enorme å forstå ulike aspekter av dette viruset som spenner fra fremveksten sin inkludert dens årsaker til kurere sin.

Trinn

Hvordan å gjenkjenne og behandle denguefeber. Tiden mellom bitt av en mygg bærer dengue virus og starten av symptomer gjennomsnitt 4 til 6 dager.
Hvordan å gjenkjenne og behandle denguefeber. Tiden mellom bitt av en mygg bærer dengue virus og starten av symptomer gjennomsnitt 4 til 6 dager.

Symptomer

 1. 1
  Tiden mellom bitt av en mygg bærer dengue virus og starten av symptomer gjennomsnitt 4 til 6 dager. Noen bitt av en infisert mygg kan få dengue feber derimot risikofaktorer for dengue feber inkluderer alder, immun og type virus infiserer. Oftest personer som tidligere ble infisert med en eller flere typer av dengue virus hvis infisert igjen har høyere risiko.
 2. 2
  Symptomene starter vanligvis med høy feber som varer i 3-5 dager, utslett, alvorlig hodepine, smerter bak øynene, og muskel og leddsmerter.
 3. 3
  Alvorlighetsgraden av leddsmerter har gitt dengue navnet "break bone feber."
 4. 4
  Kvalme, oppkast og tap av matlyst er vanlig.
 5. 5
  Et utslett vises vanligvis 3 til 4 dager etter starten av feber.
 6. 6
  Sykdommen kan vare opp til 10 dager, men fullstendig gjenoppretting kan ta så lenge som en måned.
 7. 7
  Mest dengue infeksjoner resultere i relativt mild sykdom, men noen kan utvikle seg til dengue hemoragisk feber. I dengue hemoragisk feber (DHF), blodårene begynner å lekke og forårsake blødninger fra nese, munn og tannkjøtt.
 8. 8
  Blåmerker kan være et tegn på blødning inne i kroppen. Symptomer på dengue hemoragisk feber er hodepine, feber og utslett, små røde eller lilla blemmer under huden, blødende i nese, tannkjøtt, og svart avføring. Denne typen feber kan være livstruende, og i verste fall kan gå videre i til alvorlig form av sykdommen dengue sjokksyndrom. I moderate DHF tilfeller, alle tegn og symptomer avta etter at feberen avtar.
 9. 9
  I alvorlige tilfeller kan pasientens tilstand plutselig forverres.
 10. 10
  Etter noen dager temperaturen av legemet dråper fulgt av tegn på sirkulasjons-svikt og pasienten kan raskt gå inn i en kritisk tilstand av sjokk og dør innen 12 til 24 timer, eller raskt å gjenopprette med egnet medisinsk behandling. Lab test for diagnostisering av dengue virus er blodprøve, hemagglutinasjoninhibisjonstiter Analyser (HAI) og ELISA.Cure: -
 11. 11
  Det finnes ingen spesifikk kur for dengue feber selv om symptomatisk behandling (behandling lindre symptomer) er spesifisert for eksempel for å lindre symptom på feber NSAIDs (ibuprofen, ponstan fort, parecetamol, diklofenak) er gitt sammen med malaria behandling, hvile og intravenøs væske erstatning.
 12. 12
  Bruk av aspirin og disprine i dengue er strengt forbudt da de hjelpemotor øke blodplater ødeleggelse. Vedlikehold av pasientens sirkulerende blodvolum er det sentrale trekk ved DHF omsorg. Det mest forvirrende ting svette er ofte feil diagnose som mange sykdommer dele lignende symptomer (feber og smerter i kroppen), men de kan differensieres som det er noen merkbare forskjeller i måten de oppstår. Dengue Fever er en langvarig feber med hovne og smertefulle ledd, og et utslett.
 13. 13
  Etter feber, finger og tå leddene hovne opp og pin-stikk ser utslett over ben, armer og overkropp kan bli sett mens malaria er en kort varig, tilbakevendende feber, ledsaget av frysninger og kroppen verke.
 14. 14
  Den korte varighet og gjentakelse av symptomene er det som virkelig skiller malaria fra andre dengue. Feber og frysninger varte rundt fem timer av gangen, men kom tilbake annenhver dag (i samsvar med parasitten livssyklus) sammen med inkonsekvent influensa.

Forebygging

 1. 1
  Det er et gammelt ordtak "forebygging er bedre enn kur." Den kloke mannen `s ord er verdt å lytte og betaler oppmerksomhet til.
 2. 2
  Noen av de forebyggende tiltak som er enorm for å bli tatt av befolkningen er som under:
  • Riktig solid renovasjon og bedre vann lagring praksis, herunder dekke beholdere for å hindre legging av egg av kvinnelige mygg kan være imøtekommende.
  • Bruk av egnede insektmidler til larve habitater stede i vann lagerskip kan hindre mygg avl i flere uker, men det må festes på nytt med jevne mellomrom.

Andre anbefalinger

 1. 1
  I dag er den eneste metoden for å kontrollere og forebygge dengue feber og DHF på myndighetsnivå for å bekjempe vektor mygg. Implementering av vektor kontroll ved hjelp av miljøledelse og kjemiske metoder kan være allsidig.
 2. 2
  Kontinuerlig overvåking og utdanning av klinikeren er avgjørende for godkjenning av risikofaktorer for dengue hemoragisk feber. Hos eldre pasienter, bør blodtype og kryss matching utføres som en rutinemessig forholdsregel, som kan være nyttig i krise.
 3. 3
  Under utbrudd, bør beredskap kontrolltiltak tas inkludert anvendelse av sprøytemidler som plassen spray for å drepe voksen mygg ved hjelp av bærbare eller lastebil-monterte maskiner. Ved å ta i betraktning ovenfor siterte mål, kan vi kontrollere og / eller utrydde utbrudd av denguefeber.